Szubjektív lapajánló. A társadalom nagy zsarnok. Sokszor megtagadja az igazságot attól, aki jogosan követeli, ha viszont a kérés elnyeri a zsarnok tetszését, gyakran még annál is többet ad, amennyit kérnek tőle – írja Nathaniel Hawthorne a társadalmi kirekesztettség és a megbélyegzettség morális dilemmáit boncolgató, kultikussá vált regényében, A skarlát betűben. A mai magyar társadalom készségesen megadja azt, amit Orbán Viktor kér tőle. Sőt még annál is többet. Készségesen gyűlöli a kormányfő által aktuálisan kijelölt ellenséget, s még el is hiszi, hogy rálelt minden bajok forrására. E szerepben találta magát korábban a Magyarországot 20 milliárd euróval hitelező IMF, amelynek válságmenedzserével, Olivier Blanchard-ral Gazdaság rovatunkban olvashatnak interjút. A Valutaalap helyét utóbb a menekültek és az unió vette át. Pedig az Orbán-kormánynak nem Brüsszel, hanem saját maga a legnagyobb ellensége.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A helyzet sokkal rosszabb

A hvg.hu lapajánlójában olvastam

A hvg.hu „Dobszay János: A Soros betű” című írása a hetilap cikkeit ajánlja. Ebben szerepel egy gondolat: „A mai magyar társadalom készségesen megadja azt, amit Orbán Viktor kér tőle. Sőt még annál is többet. Készségesen gyűlöli a kormányfő által aktuálisan kijelölt ellenséget, s még el is hiszi, hogy rálelt minden bajok forrására”.
Nos túl azon, hogy az ezt követő „mindig van valaki” felsorolás erősen hiányos a lényeg is hibádzik: a fogadókészség! Ami mindig is szerves részét képezte a nemzeti identitásunknak. Minket mindig a balsors tép, vagy legalább is valami gaz ellen. Mindig mindenről más tehet!
S ebbe a sorba jól, sőt nagyon jól illik a Soros. Lévén amcsi, gazdag ember és noch dazu zsidó is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.