A muszlimok közel nyolc évszázadon keresztül uralkodtak Andalúziában, ahol nem csupán a saját civilizációjukat építették fel. Hatást gyakoroltak Keletre és Nyugatra egyaránt, hiszen a muszlim Andalúzia hatása Európára és a szomszédos területekre tagadhatatlan. Műveltté tették a barbárokat erkölcsi, morális hatásukkal, és hozzájárultak az európaiak felemelkedéséhez azáltal, hogy az utóbbiak a muszlimokon keresztül megismerhették az addig számukra ismeretlen tudományos, irodalmi és filozófiai ismereteket. A móroknak nevezett muszlimok évszázadokon keresztül vezették Európát a civilizáció útján. Több mint hat évszázadon keresztül szolgáltak a muszlimok által fordított könyvek és saját műveik az oktatás forrásaként Európa olyan híres egyetemein, mint például Toledo, Salerno, Nápoly, Narbonne, Párizs és Bologna. A világi és alkalmazott tudományok terén kiemelt helyet kapott az iszlám égisze alatt. A muszlimok hatása egyes tudományokban, mint például a matematika és az orvoslás, a mai...

Forrás: justpaste.it
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

94 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kokopelli
@quadrocopter: (00:19)
..azt meg kell hagyni ,hogy annyi háborút,rombolást és tömeggyilkosságot amit a
"körösztények" elkövettek,akár egymás ellen is,azt nem fogják (tudják) a "többiek"
überelni! ..ja,hogy a puskaport a reaktív lövedéket sem a keresztény elme ß@rta
a világra,de ők használták a legeffektívebben népirtásra!? Egymást írtották a vallás-
háborúkba,vagy a zsidókat nemtommért, vagy az idiánokat,az afrikaiakat,az ázsiai-
akat,az aborigin-eket! Egyszóval csak a sarkokat kímélték meg az emberhiány miatt!
Ezért utálom a vallást,a fehér ember felsőbbrendűségét,a politikusokat és azok scheg-
nyalóit a félművelt orbánfélékel együtt,akik csak szeretnének politikusok lenni! kocc.kocc
és "dicsértessék"...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
almalibre
Ez tényleg igaz, kár, hogy mindez úgy ezer éve történt és ők azon a szinten rekedtek...
Pálinkás Pál
@Nessy: Nos,lehet igazad isvan,csak nekik megmaradt az akkori tudás,a világ meg elhúzott mellettük ezerrel...! Ma az a tudás arra lenne elég hogy talán nem döglenének éhen...Bár kíváncsi lennék,ha Afrikából hirtelen kivonnánk minden tudást,fejlesztést,amit nem ők találtak ki,hány hónap alatt halna ki a fekete kontinens??Vagy csak hirtelen elzárnák a segélycsapot...A fél kontinens kipusztulna,mert maguktól életképtelenek!!!
Pálinkás Pál
@peterkelemen: és ki tart vissza hogy közéjük költözz??? Senki nem akadályoz meg benne!!! De akkor ti se akarjátok hogy mi velük éljünk!!!/ nem konkrétan orbánisztánra gondolok/ Az a ti bajotok libsik...hogy nálatok a demokrácia csak addig létezik,amig azt jelenti amit ti akartok!!! Ezt a kérdést lehetne legkönnyebben eldönteni...megkérdezni Európa lakósságát,akarje-e az arab csürhét maga körül?Sejted a választ???
peterkelemen
@Pálinkás Pál: Nem nekem kell költözni hanem azoknak, akik folyamatosan köpködik az Uniót azaz Orbánnak és nektek fanatikus buta híveiknek. Takarodjatok a tajgáig Putyin-apátokhoz. Ott osszátok a nem létező eszeteket!
Pálinkás Pál
@peterkelemen: Te hülye,én gyűlölöm orbánt...legalább annyira mint a migránshordát...az uniót sem utálom,legfeljebb azt a pár hozzád hasonló libsi segget kéne kigyomlálni a vezetéséből!!!És miért is nem válaszoltál arra amit felvetettem ??? Demokrácia csak addig jó ,amíg kedvetekre való...? Többségi akarat smafu ha nem egyezik a narancsködös hülye elveitekkel???
kokopelli
@almalibre: Láttad Dubai-t vagy a hasonló várososaikat? ;-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.