A választási rendszer adottság, ahogy a futballpályán sem azzal kezdődik a meccs, hogy vitát nyitnak a lesszabályról. A demokratikus rendszer elleni aljas támadás és az ellenzéki összefogást megakadályozó döntés – a Fidesztől független nyilvánosságban nagyjából ezt az értelmezést kapta a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) pénteken elfogadott iránymutatása. Ez alapján ugyanis törölni kell annak a pártnak az országos listáját, amelynek valamiért 27-nél kevesebb egyéni jelöltje marad – például azért, mert a mostanában új erőre kapott összefogásjáték eredményeként visszaléptették őket, hogy a lehető legkevesebben álljanak szemben április 8-án a Fidesz emberével.

Forrás: mno.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Tetszettek volna érteni is hozzá

Ha már Antal mértes pofátlanságát emlegetjük, avagy hozzászólás egy jogértelmezési blődlihez

Abban persze igaza van az mno.hu szerzőjének, hogy ha valódi összefogási szándék lenne, akkor ez az egész sem más mint egy szarakodás és hűségnyilatkozat a derék NVB részéről. Sőt még abban is van igazság, hogy tetszettek volna legalább 1/3-ot elérni. Kampány van bármi belefér.
Azonban a dolog úgy áll, hogy listákkal kapcsolatos állásfoglalás nem politikai, hanem szakmai kérdés. A dolog úgy áll, hogy a választási törvények átalakításánál bizony ezen a területen is kiderült, hogy – ahogy mondani szokás – a derék javaslattevő nem hagyta magát zavartatni szakmai felkészültséget igénylő dolgoktól. Azaz nem vették a fáradtságot ahhoz, hogy megértsék a fogalmakat és a szabályozások jogalkotói szándékát, így benne felejtettek olyan dolgokat, ami nem az ő szándékaikkal konform, illetve nem igazították az új helyzethez. Esetünkben arról van szó, hogy meghagyták a listaállítás feltételeit, de nem intézkedtek arról, hogy más dolog a szavazás (a régi rendszerben egyfelől két forduló volt, másrészt az un. országos listára nem volt szavazás)!
Ahogy a címben is írtam tetszettek volna érteni is hozzá! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.