Online ellenőrzési rendszert vezetett be a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a továbbiakban így nem kell paksamétával rohangálni, ha nem akarja az ember.

Papírmentes, online ellenőrzési rendszert vezetett be a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-nek.

Online ellenőrzést vezetett be a NAV

FotóFacebook/Tállai András

Tállai András közölte: a rendszer bevezetésével az ellenőrzésre kiválasztott adózónak az iratanyaggal nem kell felkeresnie az adóhivatalt, a szükséges dokumentumokat "egy kattintással" elküldheti.

Ugyanakkor az online ellenőrzés nem kötelező, csak egy lehetőség, amelyet az adóhivatal kínál az ügyfeleinek – tette hozzá.

Mint elmondta: az a céljuk, hogy mindenki otthonról, kényelmesen intézhesse adóügyeit az interneten keresztül.

Ezzel kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy idén több mint négymillió magánszemély helyett a NAV tölti ki az személyi jövedelemadó-bevallást, illetve a vállalkozóknak jövedéki adóbevallási-tervezetet is küld.

A januártól elérhető online ellenőrzés pedig újabb lépés a teljes elektronikus ügyintézés felé vezető úton – fűzte hozzá.

Arról is beszámolt, hogy a NAV már több online-ellenőrzést indított, és az elsőt, három munkanap alatt le is zárta.

A kiutalás előtti ellenőrzésre kiválasztott vállalkozót a revizorok felhívták, és tájékoztatták arról, hogy az ellenőrzéshez szükséges iratokat elektronikusan is megküldheti. Az adózó élt a lehetőséggel, és elektronikusan küldte meg többek között az áfa-analitikát, a számlákat és a bankszámla-kivonatokat – mondta az államtitkár.

Az ellenőrzésre kiválasztott vállalkozó személyesen nem találkozott a revizorokkal, és a megbízólevél tárhelyére érkezésétől számított három munkanapon belül már az ellenőrzést lezáró jegyzőkönyvet olvashatta – tette hozzá.

Megjegyezte: az online-ellenőrzés az adminisztrációcsökkentés mellett jelentős megtakarítást is eredményez, hiszen az ellenőrzéshez szükséges iratokat nem kell fénymásolni, megspórolható a posta- és szállítási költség, továbbá a papír-megtakarítás miatt környezetvédelmi szempontból is hasznos.

Az online-ellenőrzést bárki választhatja, aki rendelkezik elektronikus aláírással – közölte Tállai András.

(MTI)

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

desiro
Már azt hittem, hogy a gorbán maffiánál?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Perwool: csak és kizárólag "halvány" fogalmaink lehetnek róla,hogy mennyit is keres Vajna, ha a kormány 7,2 milliárd forintos adókedvezményben részesitette az on-line kaszinókat, azaz Vajna Andrást./ nem mese ez gyermek./
Perwool
@kereső: Mert így valóban úgy lesz, hogy a jövő térképén Magyarország helyén egy fehér folt lesz, ezzel a felírással: Ez Magyarország volt, de elsikkasztották…"
(Ady Endre, 1899.)

Itt ebben a kis szerencsétlen országban el kell felejtenie gondolkoznia az embernek, ha nem akarja, hogy megfuttassák, hamar célhoz juttassák a kálváriáján. Itt a segítség nem azoké, akik segítségre szorulnak, de a bilincs sem azoké, akik megérdemlik. Itt a hazugság, megalázkodás és butaság az enyhítői csak az élet kínos terhének. És még mindig visszafelé megyünk. Ameddig csak lehet – a középkorig. A politikai vakság keresztülgázolt itt mindenen, vakon taposott össze mindent.”
Ady Endre, Nagyváradi Napló 1902. november 30.
kereső
@Perwool: A történelem ismétli önmagát?! vagy Ady a költői zsenialitása mellett még vátesz is volt.
Perwool
@kereső: Ha elfeledjük a történelmet arra vagyunk ítélve, hogy megismételjük!
Sajnos már vannak jelei...-:(
kereső
@Perwool: Volt egy zseniális -és hatalmas tudással rendelkező történelem tanárom középiskolában,/sajnos csak szépemlékű ma már/általa szerettem meg a történelmet.
Ő nem csak sulykolta ,hogy " a történelem az élet tanitómestere"-be is mutatta történelmi példákon keresztül.Mi úgy látszik nem vagyunk képesek tanulni.Osztom nézetedet a jelekről.
Már nem csak jelek vannak,hanem jelenségek.És látod, akiknek ez lenne a dolga-politikusok,gondolkodó emberek-miit tesznek?Nem a társadalmat figyelmeztetik,nem mondják el ,hogy mi van-azt meg még úgyse,hogy mi lesz ,ha orbán ismétel.Nem ragozom.
Perwool
@kereső: Kicsi ország vagyunk, egy söpredékünk van!Na az söpredék politizál már 26 éve.
Kik kezdtek el politizálni 89-90 táján? Úgy 90%-ban akik addig is tették. Esetleg a gyerekeik. A bolsevikok. Csak a zöme átsminkelte magát! Voltak már KISZ-MSZMP titkárok...majd liberálisok...majd konzervatívok...majd nemzeti elkötelezettségű keresztények.
Képtelenek vagyunk egy komcsimentes, viszonylag tisztességes, szakértő, valóban egészségesen nemzeti érzelmű elitet kinevelni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.