Lehet azt mondani, hogy a tanárokat alulfizetik, és valószínűleg igaz is. De ameddig erre a szülők jelentős része csak legyint azzal, hogy „az olyannak, mint X a napköziből még ez is sok”, addig egymásnak panaszkodhatnak az érintettek. Lehet azt mondani, hogy a tanárok materiális és erkölcsi megbecsültségét vissza kell állítani. Az előbbit sokan nem is értik, és legyintenek, az utóbbiról meg sokaknak a pedofilbotrányok jutnak az eszébe. Mert a „tanárság” alapvetően egy üres, absztrakt halmaz a szülőknek. Az emberek továbbra is az adott iskola adott tanáraival találkoznak. Az vagy jól tanít és „jó fej”, vagy csapnivaló. Ha az utóbbit sem vetik ki maguk közül a tanárok, és nem az előbbi van túlsúlyban, akkor nem lesz olyan társadalmi nyomás egyik kormányon sem, amitől mozdulni gondolnának. De azért ki lehet menni a Kossuth térre. Különösen, ha jó idő van. Azért, újrahallgatva a felszólalásokat sem egészen világos, hogy a panaszcunami előadásán, néhány aktivista szereplésén, és az...

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Jó ez így. Műveletlen egyedekkel egyszerűbb az uralkodás. A fizetőképeseknek meg ott a fizetős (külföldi?) oktatás. Elég a hatalom megtartáshoz.
Igen. A régi rendszer erősebb volt! Ott még tanítottak. /Megjegyzem technikum után (kereskedelmi szak) egyből felvettek a nem közgazdasági egyetemre. Mert a nem szakmai tárgyakat is megtanították (magyar, történelem) 1963-ban. Nem is rosszul./
lusta
@advocat: Ez valóban csak az uralkodásról szól. A sikerhez az út az oktatáson át vezet. Ez a jövő záloga. Erről beszélt Jack Ma Davosban. Persze tőlünk senki jelentős döntnök még Davos környékén sem volt, ilyen hülye bejátszásokat meg nem néznek.
money.cnn.com/video/news/2018/01/24/davos-jack-ma-globalization-trade.cnnmoney/index.html
GeoCravker
@advocat: Még '78 ban sem okozott gondott szakközéppől egyetemre kerülni. Alkalmasint akkor a szakközép szkmunkásbizonyítványt ÉS érettségit adott.
GeoCravker
@lusta: A sikerhez az út a jó oktatáson keresztül vezet. A jó oktatáshoz a pénz kevés. Ahogy egy remegő kezű sebésznek te adhatsz annyi csúszópénzt, amennyit akarsz. Attól nem lesz jobb.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.