Jövő csütörtökre ismét összehívja az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságát Molnár Zsolt, a testület szocialista elnöke.

Az ellenzéki politikus hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón azt mondta, a bizottság napirendjén olyan kérdések szerepelnek majd, amelyek a teljes magyar közéletet érintik, segítik a tisztán látást a magyar állampolgároknak.

Kifejtette: a testület előző ülésére nem ment el Orbán Viktor miniszterelnök, hogy bemutassa bizonyítékait a "Soros-terv" létezéséről, és nem sokat tudni az 1300 Magyarországra befogadott emberről sem.

Molnár Zsolt közölte, a nemzetbiztonsági bizottság következő ülésén lehetősége lesz a kormányfőnek, a belügyminiszternek vagy a helyettes államtitkárnak, hogy "megvilágítsa" a titkos befogadás részleteit.

Jövő csütörtökre ismét összehívták a nemzetbiztonsági bizottságot

Szél Bernadett, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának LMP-s tagja a bizottság ülésén a Képviselői Irodaházban 2018. január 25-én. A kormánypárti képviselők távoztak az ülésről, ezért az határozatképtelenné vált. MTI Fotó: Kovács Tamás

Hozzátette: nem lehet tudni arról sem, hogy az egyszerűsített honosítási eljárásban milyen visszaélések történtek.

Nem lehet tisztán látni az azeri számlák, a letelepedési kötvények és a moszkvai vízumgyár ügyében sem – sorolta a szocialista politikus.

Azt mondta, számításai szerint a Fidesz-KDNP mintegy ötvenezer embert – lassan egy csepelnyi külföldit – fogadott be valamilyen eljárás keretében Magyarországra.

Molnár Zsolt elmondta, egyeztetett a testület ellenzéki tagjaival, Mirkóczki Ádámmal (Jobbik) és Szél Bernadettel (LMP), akik támogatják e kérdések kivizsgálását.

Kitért arra, hogy írásbeli kérdéssel fordult a belügyminiszterhez az 1300 befogadott ügyében, így ha Fidesz-KDNP nem engedi megtartani az ülést, így is választ kaphatnak a kérdésekre.

Kérdésre beszámolt arról, hogy pénteken levelet írt Soros Györgynek, azt kérve tőle, adjon választ a nemzeti konzultációban megfogalmazott felvetésekre. Ahogy boszorkányok, úgy a Soros-terv sem létezik – fogalmazott, jelezve, hogy ezt a kérdést szeretné a kampány kezdetéig lezárni.

Rögzítette azt is, Németh Szilárd (Fidesz) nem dönthet arról, ki jelent nemzetbiztonsági kockázatot. Molnár Zsolt azt mondta, amíg ő vezeti a bizottság ülését, Szél Bernadett ott lesz a teremben.

Hangsúlyozta azt is, az MSZP nem támogatja a kötelező befogadási kvótát és nem akarja a határkerítést lebontani.

(MTI)

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
@vladimir putin: 13:11 Szerintem Németh Szilárd! Születési anyakönyv helyett, őstermelői igazolványt kapott!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Perwool
@Clavigo: "ugye-ugye...:)" Helytelen!-:)
"na ugye" XD
Cicamama55
@Shikari: Őrült nagy tévedés, mert én jobb oldali szavazó voltam mindig, igaz az elején még MDF-s. Éppen ezért hiányolom, s hiányoltam eddig is a kormánypárt részéről az egyenes beszédet! Akartam hinni, de sajnos nem győztek meg!Többször fejtegettem itt az oldalon, hogy én abban reménykedtem sokáig, hogy Lázár János vezetésével egy hiteles jobb oldali párt fog megalakulni, hogy kiválnak majd a Fideszből. Nekem ő szimpatikus volt mindig, s hát Kövér László és Áder János is. Semmilyen, még a számára kellemetlen kérdés elől nem zárkózott el Lázár J, mindenki számára érthető válaszokat adott, mindig felkészült, szerte ágazóan tájékozott mindenből! Szinte minden Kormányinfót meghallgattam eddig. Nekem a jelenlegi palettán nincs olyan párt, ami mellett teljes vállszélességgel ki tudnék állni. Sajnos.
Clavigo
@Perwool: :))))))))DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD :))))))) .javít."" Na ugye "" !! DDDDDDDDDDDDDDDDD
kukac50
A Fideszesek gyáva patkányok nem mennek el! Nem érdemes olyan pártra szavazni amelyik képtelen a feltett kérdésekre érdemben válaszolni! nem személyeskedni és vissza mutogatni kellene, hanem az egész ország érdekét képviselve válaszolni a kérdésekre!
Minden képviselőnek miniszternek az adó fizetők pénzén élőknek kutya kötelessége minden újságírói és minden média kérdésére válaszolni. A feltett kérdésre normális válasszal!
Most a Fidesz tagjai ha kérdésre kell válaszolni olyan óvodás szinten válaszol,ha így haladnak lassan egymásra öltik a nyelvüket nem a kérdésre válaszolnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.