Szél szerint Orbán Viktor egy bunkó. Ami azonban jó pár kérdésre nem ad választ. Ha, például, alacsonyabb elvonási mértékkel is igen jelentős pénztömeg szedhető be, akkor az nagyon nagyra nyílt kereseti ollót jelent még az átlaghoz közel keresőkhöz képest is. De még ebben az esetben is érdekes lenne tudni, hogy amikor Szél Bernadett szinte mindenkinek ígér valamit, akkor ezt miből szeretné megfinanszírozni. Nem mindtha a többi párt nem lenne adós az ígéretek fedezetének bemutatásával. A kormánypártokat is beleértve.

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
@GeoCravker: Az a baj/om, hogy nem, illetve sajàtosan ėrtelmezel alapelmėleteket, ės ezt mėg meg is fejeled, mert ràėpíted a valósàg egy szeletėt. Ės nem ėrted, hogy az alap, amire ėpíted, az nem az, ės nem làtod, hogy ràddől.

"Az öreg piramisa" arra magyaràzat, hogy ha az ember ėhes, vagy fàzik - ės ez a legtöbb emberrel elœfordul idônkėnt - amíg ezeket a szüksėgleteit ki nem elėgíti, nem tud semmi màssal jól foglalkozni.
Nem motivàlt. Hiszen az ėletėt kell vėdenie.

Ha ez megvan, akkor a következő pl. biztonsàg lėp elő, majd a köv... ės ez igy van mindenkinėl, csak szerencsėre vannak akiknek elėg kimenni a konyhàba, felhùzni egy kabàtot... ės tovàbblėp. Sajnos a biztonsàg, a bizalom pedig nagyon sok embernėl hiàny! (Nőknek kūlönösen fontos, màr írtam..., de mindenkinek. Ha nincs, nem szūl, mėg elvàndorolni is kėpes. )

Ha az alapvető szūksėgletekből hosszantartó hiàny van - pl.szegėnyek az anyagi hàttėr miatt - elvesztegeti a tàrsadalom az ő tehetsėgūket - a túlėlėssel vannak elfoglalva. Kitörėsi lehetősėgūk ma màr nulla.
A nagyon nagy baj az, hogy ezt àtörökìtik ės ujratermelœdik a szegėnysėg, de halmozottan.

Az màr eredmėny, hogy ràjöttek, az ėhes gyerek nem tanítható! De a felnőtt se .
Ez a piramis a motivàcióról szól, nem a szexről elsősorban, bàr a szex nagy motivàló erő! A hiànya pedig negatìv.
A szexualìtàs hiànya, zavara minden rėtegben előfordul.

Hogy honnan lenne a Szėl kormànynak erre pėnze?
bàrmely kormány kutya kötelessėge kellene legyen - erre pėnz!
De van pėnz. X összeg. Úgy kell elosztani, hogy a lehető legszėlesebb rėteg motivàlt legyen.
Ės akkor lesz mėg többb pėnz is.
Nagyon fontos, hogy a szegėnysėg csökkenjen, mert az kevės, hogy ėhbėrėrt doolgozzanak.
Motivàció kell nekik.
GeoCravker
@JAJMÁR: Szerintem, nem először, fordítva ülsz az éjjelin. De, nem először, úgysem fogom tudni megfordítani alattad :-)
Eddig a tüntetések, a pártok kapcsán még nem igazán volt igazad.
S nem azért, emrt próféta vagyok. Pusztán a 2+2 esetében még magamnak sem hazudok 5-öt.

Az újraelosztás és társai tök szép, de szerintem nem elegendő fedezet az ígéretekhez.
'89-ben még Medgyessy mondott olyanokat, hogy a kis tigrisek azért gazdagodtak, mert a mezitklábasokkal megépítették azt az utat, amire aztán az ápítők a keresetükből autót tudtak venni. Amikor kormányfő lett, ő sem ehhez tartotta magát. Azóta is csak az ígérgetés zajlik. Meg az újraelosztásos maszlag. Anélkül, hogy bárki kifejtené, hogy tulajdonképpen mennyi is szeretne elosztogatni, és ehhez képest mi van a spájzban.
Bármikor meg lehetne nyerni egy népszavazást azzal, hogy szavazd meg: mindenki alanyi jogon kapjon félmilliós fizetést. De megbukna, ha ki is kellene fizetni.
Az ország ezért és ebben döglődik 50-60 éve.Mindenki szociodemagógiát nyomat Kádártól Széll-ig. De senki nem csinál tényleges, az országot és lakóit segítő, gazdaságpolitikát.
staro2
Egy országnak arra van pénze amire a kormánya akarja.
Ha stadionokra, ha kamu beruházásokra, ha strómanok meggazdagodására, ha egyházak elvtelen támogatására, ha külföldi szavazatvásárlásra, ha túlárazott beruházásokra, ha presztízs beruházásokra,ha a pénzek alapítványokba való kimentésére, ha századvégekbe ,ha közpénzek tao-ba pumpálására, ha önjáró nemzeti bankra,akkor arra.( a sor tetszés szerint folytatható, a lista bővíthető)
Ha értelmes célokra, akkor arra.
GeoCravker
@staro2: Kicsit tévedsz. Megtéveszt az, hogy a legszegényebb országoknak is gazdag diktátorai vannak.
De nézd tovább a törikönyvet. A gazdag diktátort leváltják. Elzavarják, lelövuik,megeszik, ahogy a helyi szokások diktálják.
Aztán a szegény ország mégis szegény marad mindaddig, amíg valami technokrata vezetés nem szakít a szociális demagógiával, a meglevő termelőerők kiárusításával vagy szétforgácsolásával, hanem nekiáll az országot építeni. De ettől sem lesz egy csapásra mindenkinek jobb. Így sokszor visszatér a szociális demagógia és egy új diktátor.

Ettől függetlenül bármikor hajlandó lennék megszavazni egy pártot, amelyik szakítana az említett demagógiákkal. Jelenleg nincs ilyen a palettán. Választhatsz a szociális demagógok és a neofasiszta demagógok között. Néha a kettő keverékével hajtogatva vegyesen.
JAJMÁR
@GeoCravker: Aludj rà egyet. Vagy kettőt... amíg meg nem ėrted. Nem sūrgős:)
GeoCravker
@JAJMÁR: Te is rápihenhetsz. Majd a következő hurrápesszimista futamban kezdheted előlről. :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.