Szél szerint Orbán Viktor egy bunkó. Ami azonban jó pár kérdésre nem ad választ. Ha, például, alacsonyabb elvonási mértékkel is igen jelentős pénztömeg szedhető be, akkor az nagyon nagyra nyílt kereseti ollót jelent még az átlaghoz közel keresőkhöz képest is. De még ebben az esetben is érdekes lenne tudni, hogy amikor Szél Bernadett szinte mindenkinek ígér valamit, akkor ezt miből szeretné megfinanszírozni. Nem mindtha a többi párt nem lenne adós az ígéretek fedezetének bemutatásával. A kormánypártokat is beleértve.

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
JAJMÁR
A kormànyt le kell/ene vąltani!

Ės hūlye ki mit ígėr izėkkel vacakolnak...

Ezėrt tökmindegy. A kormàny marad... azt kapjuk amit ėrdemlūnk. de a Hūlye vacakolók majd ràfogjàk az izėkre!
karma1
@GeoCravker: Nagyon jo a cikked, - szokasodnak megfeleloen.
A kerdes rendkivul erdekes - nalunk ugyanezzel nyert az uj miniszterelnokasszony valasztast (illetve nem o nyerte, mert kisebbsegi koalicios kormanyzas van nalunk jelenleg), minden televizios valasztasi vitajaban azt hangoztatta, hogy "meg kell szuntetni a gyerekehezest, a gyermekszegenyseget,., mert jaj es huha...
Mar az akkor regnalo Bill English is megjegyezte, hogy jo es szep dolog ezt hangoztatni, de nem egyszeru vegrehajtani, mert a dolog nem penz, hanem szemlelet kerdese, es hogy azok a retegek, ahol a gyermekszegenyseg fellep, nem feltetlenul a legszegenyebb csaladok. Nem ertette meg ezt ez a hulye ribanc, (rosszul vagyok, ha meglatom a kepernyon a lofogaival), hogy nem penz kerdese a dolog, hanem a szulok gondatlansagae.
Mert azok a gyerekek elnek szegenysegben, akiknek a szulei jolfizeto allasban vannak - peldaul egy birkanyiro, vagy egy husuzemi dolgozo - de ezek elkoltik a penzuket piara, drogra, cigire, a 4-8 gyerek otthon meg nezegeti a nagy semmit, mert apuka jolerzi magat.
Ezekhez az emberekhez HETENTE kb. 3-4000 dollar kerul, ami HETI 6-800 EZRES fizetest jelent, viszont a drog, pia meg a cigi iszonyu sokba kerul (1 doboz = 20 darabos cigi 28 dollar, 5600 forint, egy karton 0.33-as sor 42 dollar , 8400 forint, es a drog se lehet olcso. )
Ezeknek a gyerekeik mennek ehesen, reggeli nelkul a suliba, ahol megkapjak az allami ingyen tejet, meg ebedet a napkozisek. Ennel tobbet felelotlenseg adni nekik, mert ha penzt kapnak, ugyis a fentiekre koltik, nem a csaladra.
Ezzel a kerdessel MOST szembesult a picha, es most csodalkozik, hogy nem lehet a problemat egyszeruen kezelni. A volt ME mondta neki, hogy mit gondolsz, mi mit csinaltunk? Kozben a bige ME terhes lett, juniusban fog szulni, szerintem bedobja a torulkozot, mert nem tud megbirkozni a helyzettel.
Ugyanez lenne a forgatokonyv egy lmp gyozelem eseten is.Bar ok nem fognak gyozni egyedul soha.
division
Úgyis marad a Fidesz, a sok viccpárt meg csak erőlködjön a választásokig.
GeoCravker
@Béla333: Te ezt olvastad is? Kibírtad röhögés nélkül?

Pl.
3. Lássunk hozzá a kifosztott és tönkretett magyar vidék újraélesztéséhez!
– Szabadítsuk fel a vidéket az oligarchák uralma alól, teremtsük meg a lehetőségét a helyi gazdatársadalom újraszerveződésének!!
– A tájadottságokhoz alkalmazkodó, minőségi terméket és szolgáltatást nyújtó agrikultúra biztosítson élhetőbb életet, tisztességes jövedelmet a megújuló falusi társadalomnak.
– A fejlesztési források méltányos elosztásával, értelmes felhasználásával teremtsünk jobb élet- és munkafeltételeket a kisebb településeken.
– A munkanélküliek számára ne a kilátástalan közmunka nyújtson nyomorúságos megélhetést, hanem a kis- és középvállalkozások, szövetkezetek munkahelyteremtő képességét erősítő intézkedések.

Kevés ennél üresebb lózunghalmazt lehet találni.
Az ország költségvetése egy nulla összegű játék. 2020-ban kifogynak az EU-s alapok is.
Jó reggelt kívánunk a való világban.
GeoCravker
@karma1: A Béla-féle viccgyűjteménytől függetlenül volna megfejtés.Illetve lett volna.
Valójában a hajó közel harminc éve elment és távolodik.
Magyarország egy nyersanyagszegény ország. Két dolog stabil. A mezőgazdaság és a humán erőforrás. Az előbbit végletesen szétverték, és az oktatás Svájca sem ellt az ország.
A "vidék" azzal az önlenéző kicsinyességgel, ahogy Orbán kezeli ugyanúgy nem hozhetó fel, mint a legalább olyan közkeletű önjelölt városi felsőbbrendűséggel, ami szinte süt a Béla által hozott link szövegeiből. Ugyanakkor ma sem lenne más megoldás.
Ellenben a mezőgazdasági "program" a dolog természetéből fakadóan, 10-20 éves kellene, hogy legyen. Ahogy egy oktatási program is. Az EU-csapok el fognak záródni. Onnantól jöhet a lófogatos kapa és a kétökrös eke, ha ez nem jön össze.
Ehhez alapvetően kormányzási minimum, és ezekben a kérdésekben összpárti kompromisszum kellene.
Ennek nem látom ma sem az alapját, sem a fedezetét.
GeoCravker
@JAJMÁR: A kormámányt a választók ellenzék általi urnákhoz-odakorbácsolásával gondolod? Mert ellenkező esetben mégis csak a meggyőzés marad.

Meg a választásoktól független kormányváltás. Azt hívják polgárháborúnak.
JAJMÁR
@GeoCravker: Nyugi, azorbánmarad.
Szőrszàlhasogathatod a semmit ezutàn is.

Hogy mibūl? Hàt abbul amid van.
Mindig abbul oszt az ember :)
Az Lmp programja pont olyan, amilyennel el lehetne indulni fölfelė!

Nehėz, na gyon nehėz... mindig van egy "majom", amelyik a màszni kezdőt visszràntja, mert neki valaki valamikor azt mondta, hogy "kimàszni" rizikós, de mivel a màszó se tudja mi van kinn, garanciàt nem tud adni. Dagonyàznak lent tovàbb.

Egy kis magyaràzat:
A szegėnysėg miatt kevesebb gyerek szūletik bizonyos kultúràkban- Pl. a mienkben- ės több egy màsikban.
Nem fogod elhinni, hogy meyikben szūletik több.. :)
azokban, ahol a nők màsodrendúek. Igen, ott pontosan úgy van, mint a te kėpzeletedben. A fėrfi "veti a magot", lehetőleg minėl többet, hogy ėletben maradjon egy-kėt utód, vagyis a fajfenntartàs ösztöne miatt. No meg ugye az alapvető "szüksėgletek" neki jàrnak. A nőt nem kėrdezik, ő szül.

Ahol a nôknek döntėsi joga van - ės nàlunk mėg van - a nő csak annyit szûl, amennyit biztonsàgban fel tud nevelni. Igen, a felvilàgosult nőkön múlik.
Nėzd meg a szūletėsi statisztikàt mielőtt írsz róla.

Sajnos benne van a "levegőben", hogy vàltozzon - nem a szegėnysėgi mutató - de a nő szerepe ės helye ... meg a princípiuma!
Akarsz írni róla?
Ėn inkàbb a Szėl Betti megoldàsàt akarom.
GeoCravker
@JAJMÁR: Szociológiában alapvetően tévedsz.
A várható termékenységi mutató nem azt mutatja, amit mondasz. Nézheted Te a születési statisztikákat, amíg belebandzsulsz. A Maslow-piramis teteje felé járóknál biztosabb a megszületendő gyermek sors, de a száma az alapoknál arányaiban több. Matriarhális társadalmi viszonok között is.
Szó nincs arról, hogy az alapvető szükségletek kinek járnak, vagy nem járnak. Alkalmasint a fajfenntartás alapvető szükséglete a nőknek is meg a férfiaknak is. Lehet, hogy te a Szexmisszió világát, valamint a szűznemzést szeretnéd, de addig ez van.
A "kultúra" valójában társadalmi "termék", ami rárakodik az egyábként sokszor nagyon is bedrótozott folyamatokra. Szerintem olvass bátran utána. Az sosem árthat :-)

Írod: "Ėn inkàbb a Szėl Betti megoldàsàt akarom"
Szíved joga. Az mi egyébként? A fedezet nélküli ígéretek? Esetleg ő maga lesz mindenki béranyukája? De tényleg. Néha végig is gondolod amit írsz? Mert nekem néha úgy tűnik, hogy nem igazán.
Mert a feminista lózungok, a családi pénzosztás baromi jól hangzik. Míg nem kell megválaszolni a forrásra vonatkozó kérdést. Mert akkor kiderül, hogy olyan programokat kellene életbe léptetni, amihez képest a Bokros-csomag kezdő ovisok legózgatása volt.
Ja, és 2020 körül Orbán is erre fog kényszerülni, mert leállnak a kohéziós alapok.
Szerinted milyen tartalékok vannak még az országban?
Ha a lakossági megtakarításokra, és ingatlanvagyonra tippelsz, akkor talált, elsülyedt.
JAJMÁR
@GeoCravker: RÀNėztėl a Maslow piramisra ės meglàttad a szex.. szót ės bevillant neked: ja, ezėrt szülnek a szegėnyek annyit!?

Rànėztėl?
Maslow az emberi szüksėgletek piramisàt - ės nem tàrsadalmi rėtegekėt - alkotta meg. Az alapvető - alsó szint - szüksėgletek hiànya - Hiànya!!! - akadàlya az ember kiteljesedėsėnek.

Ami ñem azt jelenti, hogy bàrmelyik szüksėglet ne hiànyizhatna hosszabbb rövidebb ideig felsőbb szinteken id. Pl. A szexualítàs.

De egyėrtelmű, hogy a szegėny rėtegekben jóval több ės hosszabb ideig tartó hiàny fordul elő. Szinte megakadàlyozza nemcsak az önmegvalósítàsàt, de a fejlődėsėt is.
Ezėrt kell őket felemelni.
Hajrà Szėl :)

A Maslow piramis nem a szexualítàsra van kihegyezve, de valóban az is fiziológiàs szüksėglet. Mėgis, ha az alsó szintből piramist ėpítenėnk, vajon mi ėlvezne prioritàst: az ėhsėg kielėgítėse, v. a szexė?

Ne csak nėzegess, gondolkodj!
Amúgy egy ideje màr az emberek többsėge megėli a szexet nemzės nėlkül is, mert tudja szabàlyozni.
Igen, a nőnek nsgyon fontos a gyerek. Nagggyon!

Ezėrt nem akarja elveszíteni, sírni, ėhezni ės nyomorogni làtni, ezėrt nem kell neki 10! Elėg a max 3!vagy egy! Mert belė vsn kódolva a biztonsàg igėnye ės a feltėtel nėlkūli anyai szdretet is. Ės ez így vsn jól.
Szociológia?
Most nagyívú, mindent meghatàrozó vàltozàsok előtt àllunk akàr így, akàr úgy!
Pálinkás Pál
@Béla333: "Külpolitikánk minden lépésénél számításba kell venni annak hatását a határainkon túl élő magyarokra." idézet a programotokból...nos majom,ezzel már el is véreztetek!!!
Béla333
@Pálinkás Pál: 10.04
Szerintem meg az vérzik el, amelyik nem így gondolja!
Az LMP elképzelése egy teljesen normális gondolkodás egy olyan állam esetében, amelyiknek milliószámra élnek állampolgárai a határainkon kívül!
Mondjuk a beírásaid alapján te ezt fel sem tudod fogni, de sebaj, hiszen te DK-s vagy!
Pálinkás Pál
@Béla333: Csak azért állampolgárok mert a hozzád hasonlók/fideszesek/ megadták nekik...de ne aggódj..ti nem juttok kormányzás közelébe,ha váltás lesz ,akkor remélhetőleg megszűnik a szavazati joggal együtt!!! Tényleg,a Parlamenti küszöböt eléritek ,vagy a duce hátán lavíroztok be???
Béla333
Egészen elképesztő, hogy a DK-soknak milyen abnormális világnézetük van bármilyen téren!
Mintha szándékosan a nemzet érdekei ellen dolgoznának!
Ha valaki azt mondja, hogy figyelni kell a határainkon kívül élő magyarok érdekeire is, akkor az egy DK-s fanatikusnak megbotránkoztató, elítélendő, sőt felháborító dolog!
Kártékony egy népség a DK-s...
Béla333
@Pálinkás Pál: 10.27
Ostoba, a valóságot manipulálni szándékozó DK-s sötétség vagy!

"A parlamentben 344 képviselő szavazott igennel, hárman nemmel (Gyurcsány Ferenc, Szanyi Tibor, Molnár Csaba, mind MSZP-s), öten tartózkodtak (az MSZP-s Baracskai József, Oláh Lajos, Vitányi Iván, valamint az LMP-s Dorosz Dávid és Szabó Tímea)."
index.hu/belfold/2010/05/26/elfogadtak_a_kettos_allampolgarsagot/#

Nem ezzel volt a baj, hanem hogy késöbb a Fideszes 2/3 szavazati jogot is adott nekik!
kokopelli
@Béla333: Én nem vagyok kimondottan "Zöld" beállítottságú,de szükségesnek tartom,
hogy vannak!Kritizálhatnak az "überokos politprofi" kommentelők,de a "folytatjukra" vá-
lasztás a szellemi mélység beismerése! Már írtunk egymásnak (itt),hogy a 80-as évek
zöld mozgalma is a mai szemmel egy kicsit naívnak és majdnem nevetségesnek tünik!
Nyugaton "etabliert" párt lett!..ergo hadd várják el az LMP-től azt,amit a többi pártimitáto-
rok maguk sem tudnak teljesíteni,mivel ők is ígérnek! Egy "üsd a Lukács"-t pártra mindíg
szükség van,hiszen a többiek is csak Bálám szamarai! Állnak és nem kell nekik új út !
(a "folytatjuk"-ot nem csak a fideszre értettem) ;-)
Pálinkás Pál
@Béla333: "A parlamentben 344 képviselő szavazott igennel, hárman nemmel (Gyurcsány Ferenc, Szanyi Tibor, Molnár Csaba, mind MSZP-s), öten tartózkodtak (az MSZP-s Baracskai József, Oláh Lajos, Vitányi Iván, valamint az LMP-s Dorosz Dávid és Szabó Tímea)."
index.hu/belfold/2010/05/26/elfogadta..."
Nos...itt az igazság...aki igennel szavazott az mind hazaáruló...ekkor indult el az ellenzék a lejtőn lefelé...Nem vagyok DK-s..de neked is feltűnhetett volna,gyurcasány akkor is,meg most is ugyanazt mondja e kérdésben,nem úgy mint a többi román seggnyaló!!!
GeoCravker
@JAJMÁR: Kezdjük az eleén.
A Maslow-piramison nehéz lenne meglátni a "szex" szót. A többire majd reagálok, ha ezt a magsságot már vetted :-)
JAJMÁR
@GeoCravker: Ne !
Inkább ne! A többire se reagàlj :)))

A legalsó sorban keresd. Fiziológiàs szûksėglet... van olyan àbra, ahol nincs rėszletezve hogy mik ezek, keresd a rėszletest. Ott van az :)
GeoCravker
@JAJMÁR: Egyébként az öreg piramisa legfeljebb magyarázat, hogy a gyermekek felnőttekre vetített száma nem a legjobban keresőknél a legmagasabb.
Amúgy a rózsdombi csemeték átlag kultúráltságát összevetve az alig alacsonyabb nyóckerivel, ez nem is baj. Az elhanyagoló szülői magatartás hasonló hatású. De ez messzire viszne. Hagyjuk.

Szél kartársnő akkor sem árulja el, hogy miből is szeretne osztogatni
JAJMÁR
@GeoCravker: Az a baj/om, hogy nem, illetve sajàtosan ėrtelmezel alapelmėleteket, ės ezt mėg meg is fejeled, mert ràėpíted a valósàg egy szeletėt. Ės nem ėrted, hogy az alap, amire ėpíted, az nem az, ės nem làtod, hogy ràddől.

"Az öreg piramisa" arra magyaràzat, hogy ha az ember ėhes, vagy fàzik - ės ez a legtöbb emberrel elœfordul idônkėnt - amíg ezeket a szüksėgleteit ki nem elėgíti, nem tud semmi màssal jól foglalkozni.
Nem motivàlt. Hiszen az ėletėt kell vėdenie.

Ha ez megvan, akkor a következő pl. biztonsàg lėp elő, majd a köv... ės ez igy van mindenkinėl, csak szerencsėre vannak akiknek elėg kimenni a konyhàba, felhùzni egy kabàtot... ės tovàbblėp. Sajnos a biztonsàg, a bizalom pedig nagyon sok embernėl hiàny! (Nőknek kūlönösen fontos, màr írtam..., de mindenkinek. Ha nincs, nem szūl, mėg elvàndorolni is kėpes. )

Ha az alapvető szūksėgletekből hosszantartó hiàny van - pl.szegėnyek az anyagi hàttėr miatt - elvesztegeti a tàrsadalom az ő tehetsėgūket - a túlėlėssel vannak elfoglalva. Kitörėsi lehetősėgūk ma màr nulla.
A nagyon nagy baj az, hogy ezt àtörökìtik ės ujratermelœdik a szegėnysėg, de halmozottan.

Az màr eredmėny, hogy ràjöttek, az ėhes gyerek nem tanítható! De a felnőtt se .
Ez a piramis a motivàcióról szól, nem a szexről elsősorban, bàr a szex nagy motivàló erő! A hiànya pedig negatìv.
A szexualìtàs hiànya, zavara minden rėtegben előfordul.

Hogy honnan lenne a Szėl kormànynak erre pėnze?
bàrmely kormány kutya kötelessėge kellene legyen - erre pėnz!
De van pėnz. X összeg. Úgy kell elosztani, hogy a lehető legszėlesebb rėteg motivàlt legyen.
Ės akkor lesz mėg többb pėnz is.
Nagyon fontos, hogy a szegėnysėg csökkenjen, mert az kevės, hogy ėhbėrėrt doolgozzanak.
Motivàció kell nekik.
GeoCravker
@JAJMÁR: Szerintem, nem először, fordítva ülsz az éjjelin. De, nem először, úgysem fogom tudni megfordítani alattad :-)
Eddig a tüntetések, a pártok kapcsán még nem igazán volt igazad.
S nem azért, emrt próféta vagyok. Pusztán a 2+2 esetében még magamnak sem hazudok 5-öt.

Az újraelosztás és társai tök szép, de szerintem nem elegendő fedezet az ígéretekhez.
'89-ben még Medgyessy mondott olyanokat, hogy a kis tigrisek azért gazdagodtak, mert a mezitklábasokkal megépítették azt az utat, amire aztán az ápítők a keresetükből autót tudtak venni. Amikor kormányfő lett, ő sem ehhez tartotta magát. Azóta is csak az ígérgetés zajlik. Meg az újraelosztásos maszlag. Anélkül, hogy bárki kifejtené, hogy tulajdonképpen mennyi is szeretne elosztogatni, és ehhez képest mi van a spájzban.
Bármikor meg lehetne nyerni egy népszavazást azzal, hogy szavazd meg: mindenki alanyi jogon kapjon félmilliós fizetést. De megbukna, ha ki is kellene fizetni.
Az ország ezért és ebben döglődik 50-60 éve.Mindenki szociodemagógiát nyomat Kádártól Széll-ig. De senki nem csinál tényleges, az országot és lakóit segítő, gazdaságpolitikát.
staro2
Egy országnak arra van pénze amire a kormánya akarja.
Ha stadionokra, ha kamu beruházásokra, ha strómanok meggazdagodására, ha egyházak elvtelen támogatására, ha külföldi szavazatvásárlásra, ha túlárazott beruházásokra, ha presztízs beruházásokra,ha a pénzek alapítványokba való kimentésére, ha századvégekbe ,ha közpénzek tao-ba pumpálására, ha önjáró nemzeti bankra,akkor arra.( a sor tetszés szerint folytatható, a lista bővíthető)
Ha értelmes célokra, akkor arra.
GeoCravker
@staro2: Kicsit tévedsz. Megtéveszt az, hogy a legszegényebb országoknak is gazdag diktátorai vannak.
De nézd tovább a törikönyvet. A gazdag diktátort leváltják. Elzavarják, lelövuik,megeszik, ahogy a helyi szokások diktálják.
Aztán a szegény ország mégis szegény marad mindaddig, amíg valami technokrata vezetés nem szakít a szociális demagógiával, a meglevő termelőerők kiárusításával vagy szétforgácsolásával, hanem nekiáll az országot építeni. De ettől sem lesz egy csapásra mindenkinek jobb. Így sokszor visszatér a szociális demagógia és egy új diktátor.

Ettől függetlenül bármikor hajlandó lennék megszavazni egy pártot, amelyik szakítana az említett demagógiákkal. Jelenleg nincs ilyen a palettán. Választhatsz a szociális demagógok és a neofasiszta demagógok között. Néha a kettő keverékével hajtogatva vegyesen.
JAJMÁR
@GeoCravker: Aludj rà egyet. Vagy kettőt... amíg meg nem ėrted. Nem sūrgős:)
GeoCravker
@JAJMÁR: Te is rápihenhetsz. Majd a következő hurrápesszimista futamban kezdheted előlről. :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.