Az előző évhez hasonlóan, 2017-ben ismételten Gyurcsány Ferenc kereste a legtöbbet a parlamenti képviselettel rendelkező pártok vezetői közül.

Áll a bál Gyurcsány Ferenc vagyonnyilatkozata körül
Fotó: Rosta Tibor/MTI

A DK elnökének vagyona csaknem 200 millió forinttal gyarapodott, értékpapírban tartott megtakarításai ennek ellenére csökkentek tavaly.

A Magyar Idők rögtön beleállt

Valótlan tartalmú vagyonnyilatkozatot adott le az Országgyűlésnek Gyurcsány Ferenc. A volt miniszterelnök az okiratban nem tüntette fel azt a több mint 150 millió forintot, amely egy nevén lévő osztrák bankszámlán van elhelyezve

- írta honlapján csütörtök reggel megjelent cikkében a Magyar Idők.

A portál arra emlékeztet: az MSZP egykori elnökhelyettese, Simon Gábor ellen néhány éve hasonló eset miatt büntetőeljárás indult.

A lap szerint a Gyurcsány Ferenc számláját vezető Schoellerbank AG "egy exkluzív, magánkézben lévő pénzintézet, amely 1833 óta működik a Lajtán túl, és büszkén hirdeti magáról, hogy a Handelsblatt felmérésén sorozatban hatodik alkalommal választották meg Ausztria legjobb elitbankjának".

Gyurcsány néhány órája közzétett 2017-es vagyonnyilatkozatában bruttó 747 878 forintos képviselői tiszteletdíján felül csak a családi vállalkozástól, az Altus Portfólió Kft.-től származó nem egészen 223 millió forint osztalékot tüntette fel rendszeres vagy eseti jövedelemként – írták.

Érdemes felidézni, hogy ez a társaság 2016-ban 1,2 milliárd forint, míg az Altus Befektetési Zrt. 2015-ben 74 millió és 2014-ben 169 millió forint osztalékot fizetett neki. Az egykori kormányfő emellett egy 50 négyzetméteres pápai lakást és a feleségével közösen vásárolt háromezer négyzetméteres kötcsei telket és a rajta álló 267 négyzetméteres házat vallott be az okiratban tavaly és idén egyaránt – írja a portál.

Gyurcsány Ferenc adózott jövedelmét a nyilatkozatok szerint értékpapírba fektette, aminek árfolyamértéke 2016 és 2017 fordulóján valamivel több mint 641 millió, 2018 elején pedig 605 millió forint volt

- teszik hozzá.

DK: minden elemében pontos Gyurcsány vagyonbevallása

A Magyar Idők hazudik, a valóság az, hogy Gyurcsány Ferenc vagyonbevallása minden elemében pontos

- reagált csütörtökön a Demokratikus Koalíció (DK) a lap internetes kiadásában megjelentekre.

Gyurcsány Ferencnek nincs pénzintézeti számlakövetelése osztrák bankban. A valóság az, hogy a DK elnökének 605 millió 727 ezer 420 forint értékben értékpapír-befektetése van, amelyet vagyonnyilatkozatában pontosan fel is tüntetett – írták.

Ezen értékpapírokat egy magyar és egy osztrák bank, illetve két magyar pénzügyi szolgáltató kezeli. Vagyis Gyurcsány Ferenc vagyoni helyzetét pontosan, hiánytalanul, a jogszabályi előírásoknak megfelelően tüntette fel a vagyonnyilatkozatában – tudatták.

A DK közleménye szerint a Magyar Időkkel szemben Gyurcsány Ferenc

"a szokásos jogi lépéseket megteszi".

A Magyar Idők honlapján csütörtök reggel megjelent írás szerint valótlan tartalmú vagyonnyilatkozatot adott le az Országgyűlésnek Gyurcsány Ferenc. A volt miniszterelnök az okiratban nem tüntette fel azt a több mint 150 millió forintot, amely egy nevén lévő osztrák bankszámlán van elhelyezve.

95 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Úgy néz ki, hogya Magyar Idők egy nagy pofonba szaladt most bele..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Simon Gábor ügye hogy is áll? Az okirat hamisítás vádját gyakorlatilag ejtették. A talált összeg adóját utólag kifizette. Nagy valószínűséggel büntetlenül megússza az ügyet. De hogy fordulhat ez elő?
Budai Gyula elszámoltatási biztos 11 ezer ügyet nézett át és ebből csak pár darab jutott el a bíróságig. Ebből mennyi is volt ami jogerős ítélettel záródott?
relatív
Az már csak nevetséges - mert annyira pitik -, hogy az ország legnagyobb zabrálói másokra rendre dobálják alap nélküli rágalmaikat... aztán persze bizonyítás hiányában már sunyítanak a végén !
bencemacska
Persze OV vagyonnyilatkozatán sincs feltüntetve, hol, melyik bankban tartja a közel egy millió forintját.
Ezt csak plagizáltam, én nem néztem meg mit kapartatott össze vagyonnyilatkozat címen!
quadrocopter
Ó, Csicska Times, nanemá'... még talpon van a röpcédulagyár?
csipetke
@Itthon vagyok.: 19.04 Romániában is bezárták a diliházat,azóta írogat ide ez az észlény.Magyar szavakat ír ugyan,de nemigen van értelme.Állítólag a fidesz fizeti,hogy itt b@sztassa az embereket,ami egy dolog,de még értelmes dolgot nem olvasott tőle senki...
kokopelli
@papa.49: ..ez annyira megy,hogy pl. Schweiz-ból akár el is jönnek a lóvéért és
a bankalkalmazottak fuvarozzák a pénzt! Többen buktak már meg olyanok,akik
mellett a magyar "bünösök",csak kiscserkészek voltak! Nem is kell offshor-bank!
Miérti volt a csuti-purdé az "eidgenossen"-eknél? ;-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.