Tavaly kisebb-nagyobb botrányt okozott, amikor kiderült, hogy a főleg protokollesemények kapcsán reflektorfénybe kerülő Országgyűlési Őrség fegyverzetét korszerűsítik, illetve kibővítik. A szervezet 2013-as létrehozásával szűnt meg egyébként az a demokratikus állami berendezkedéseknek ellentmondó gyakorlat, miszerint egy a végrehajtói hatalom által felügyelt vagy irányított fegyveres szerv látta el a törvényhozás védelmét. Mindamellett a szélesebb sajtóérdeklődés gyorsan elmúlt, és úgy tűnik számomra, hogy sehol sem került végül bemutatásra, hogy milyen fegyverek, illetve eszközök beszerzése és rendszeresítése történt meg a valóságban az utóbbi hónapokban az Országgyűlési Őrség részéről, pedig az már megismerhető a hivatalos közzétételi listákból.

Forrás: jogalappal.hu
Feltöltő: jogalappal
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Jobban fel vannak szerelve, mint a honvédség és a határvédelem!
Védeni kell hős honatyáinkat és honanyáinkat? Őket időnként saját maguktól kellene megvédeni, meg minket állampolgárokat tőlük!
Nessy
Jobban fel vannak szerelve, mint a honvédség és a határvédelem!
Védeni kell hős honatyáinkat és honanyáinkat? Őket időnként saját maguktól kellene megvédeni, meg minket állampolgárokat tőlük!
tudode
Lehet készülgetni! Reszketnek a NEMZET EGEREI!
.
Volt már arra példa a közelmúltban, hogy a SZÓSZÉKRŐL KAPTÁK KI az elégedetlenkedők a diktátort!
.
A NÉP "is" KISZÁMÍTHATATLAN, h mikor telik be a méregpoharuk!
Equus
Nyilván van egy kis pénz a fegyverek beszerzésében... vajon mennyivel különb harcértékű objektumvédelemnél az AMD-től a H&K?
justhpeter
Mindent veszünk, mert mindenből le lehet nyúlni. Amikor a baj bekövetkezik, ezek szaladnak elől.
namihami
És mégis ki vagy mi ellen ez a nagy készültség? Mert arra gondolni se mernék, hogy a Cinege utcai és Kossuth téri ""látogatók"" ellen.
Csak nem maradt egy kis ""felesleg"" a beszerzés körülményeiből adódóan? És azt (is) kell ennyi ágyúval védeni?
maszk
Kik ezek az országgyülevész-banda őrzői egyáltalán - meg úgy egyébként a magyar katona?
Majd én megmondom: Agyhalott gyökerek, akiknek büdös a munka!
Amerikában, vagy az idegenlégióba persze nem mennének el katonának, mert ott harcolni is kell, nem csak mozgóképen állóképként feszíteni (a baba boltban agresszívabb öltözeteket lehet venni, mint amiket ezekre az ólomkatonákra ráadnak)
Kis pöcsök mind!

Inkább hajléktalankén megfagyok/éhen halok az utcán, minthogy egy ilyen bagázsba beálljak dicstelen díszhuszárnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.