Szolgáltató adóhatóságot próbálnak létrehozni az új adótörvénnyel: a NAV a korábbinál több módon segíti a cégeket.

Az új adótörvény külön fejezetet szentel a NAV által nyújtott szolgáltatásoknak. Ezek egy részének szabályai a korábbi törvényben elszórtan helyezkedtek el, mások pedig újonnan megjelenő szolgáltatások. Az Adózóna ennek a részleteit gyűjtötte össze.

Van, amikor a NAV segítséget is tud nyújtani a cégeknek

A NAV a kezdő vállalkozásoknak szóban vagy írásban ingyenes tájékoztatást nyújt adókötelezettségeikről, az azok teljesítését segítő információk elérhetőségéről. Mentorálást is biztosítanak, ha egy induló cég ezt kéri, ennek az időtartama a kapcsolatfelvétel kezdeményezésétől számított hat hónap.

Az adóhatóság továbbra is elkészíti a magánszemélyek adóbevallását. Ez a szolgáltatás 2018-tól még nagyobb jelentőséget kap, mivel megszűnik a munkáltatói adómegállapítás lehetősége. A NAV a honlapján személyes adónaptárat, kalkulátorokat, késedelmipótlék-prognózist, ügyfélszolgálat kereső felületet működtet. Ezen kívül köztartozásmentes adózói adatbázist működtet és tesz közzé honlapján. A további szolgáltatásokról bővebben az Adózóna cikkében olvashatnak.

(Adózóna)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.