Álkampánynak tartja a főpolgármester a szocialisták népszavazási kezdeményezését a 3-as metró akadálymentesítéséről. Nincs értelme népszavazást tartnai, mert ami a feltett kérdésben van, az teljesül – írta Tarlós István az MTI-hez eljuttatott hétfői közleményében.

"Kétmilliárd forintot elkölt az MSZP és jónéhány zéró támogatottságú csatlósa valamire a város pénzéből, ami semmit nem jobbít, semmit nem változtat meg. Álkampány a mozgáskorlátozottakat felhasználva átlátszó választási célra, félrevezetve a járókelőket"

– fogalmazott Tarlós István.

Álkampánynak nevezte Tarlós az akadálymentesítésről szóló népszavazási kezdeményezést

Tarlós István főpolgármester rendkívüli sajtótájékoztatót tart a Városházán 2018. január 30-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán

A főpolgármester azt írta: a Kúria annyit mondott ki, hogy meg lehet tartani a kérdésben a népszavazás. "Számos olyan kérdés van, amiben nem tilos népszavazást tartani, csak épp nincs értelme". Ennek azért nincs, mert ami a feltett kérdésben van, az teljesül – tette hozzá.

Tarlós István rámutatott: a Kúria kimondta, hogy a teljes értékű akadálymentesítés nem követeli meg, hogy a megoldás kizárólag lift legyen. Tudni kell, hogy ilyet az Európai Unió sem ír elő. Az MSZP ezt "füllentette", de nem ezt kérdezi a népszavazáson – írta.

A főpolgármester kitért arra is, hogy a jelenlegi kezdeményezők a 2-es metró állomásainak – nem is régen – csupán tíz százalékát akadálymentesítették, ők viszont csak lifttel az állomások több mint hatvan százalékát ellátják, és minden állomást akadálymentesítenek.

Kilenc ellenzéki párt hétfőn megkezdte az aláírásgyűjtést annak érdekében, hogy népszavazás dönthessen a felújítás alatt álló 3-as metró teljes értékű akadálymentesítéséről. A kezdeményezést az MSZP, a DK, az Együtt, a Liberálisok, az LMP, a Momentum és a Párbeszéd képviselői jelentették be Budapesten, sajtótájékoztatón.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.