Hogy Kövér szándékosan csúsztat-e, amikor ’90-es törvényről beszél amelyet „a szocik alkottak” meg, vagy csak megcsalta az emlékezete az másodlagos. A jelenleg hatályos 2011. évi CCIII. törvény életbe lépése előtt az 1989. évi XXXIV. törvény szabályozta az országgyűlési választásokat, amelyet nem „a szocik” alkottak meg, hanem a Nemzeti Kerekasztal (NKA) tárgyalásain körvonalazódott, amelyen az Ellenzéki Kerekasztal (EKA), az MSZMP és társadalmi szervezetek vettek részt. Igaz, nem az első szabadon választott országgyűlés szavazta meg, hiszen annak tagjait épp e törvény alapján választották meg, azaz legalábbis időhurokba kellett volna kerülni, hogy ne így legyen. Érdekesség (ez alatt értsük azt, hogy a pofám leszakad), hogy az NKA tárgyalásain az a Tóth Zoltán képviselte az MSZMP-t, akit a DK az MSZP támogatása mellett indít Szél Bernadett ellen.

Forrás: index.hu
Feltöltő: Béla333
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Még egy összefoglaló a blogból:

"Összefoglalva tehát Kövér László hazudik vagy téved, amikor 1990-esnek és „szocik által megalkotottnak” nevezi az 1989 és 2011 előtt érvényes választási törvényt, ugyanakkor igaza van abban, hogy közös felelősség terheli az MSZP-t és a Fideszt abban, hogy a választási szabályokat nem az ország üdvének, hanem saját hatalmi érdeküknek alárendelve változtatták, vagy éppen pont nem változtatták meg. Mi ebből a tanulság? Rögtön kettő is. Az egyik, hogy arányosabb választási rendszerre van szükség. A másik, hogy a Fidesz és az MSZP együtt menjen a picsába."
RonaGyuri
ez az együtt menjenek ... dolog, sajnos nem jött be a két főbarom vonatkozásában sem! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.