Hosszú hetek óta érik ez a poszt, de eddig elhessegettem a gondolatot. Mindig arra jutottam, hogy az LMP csak szórakozik velünk, játssza az agyát, aztán elindul végre a koordináció felé. Még a múlt héten is biztosra vettem, hogy napokon belül módosítanak a dumájukon, de a legfrissebb hírek alapján kezdek elbizonytalanodni. Ezek baszki képesek lesznek külön indulni, megtolva Orbán szekerét?

Feltöltő: grincss
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

102 hozzászólásarrow_drop_down_circle

grincss
"Mi a meglepő abban, hogy 7 évnyi orbánseggnyalás után ragaszkodnak a bevált ízekhez? "
"Az LMP már egy megélhetési párt. Ennyi. "
"Az a vicc, hogy mindig azok ellenzik a legjobban az összefogást, akik valójában a Fideszt támogatják. "
...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
grincss
" Az LMP puccsolta meg a 2014-es összefogást is, ezt ne hagyjuk ki a képletből! És pláne ne feljetsük el soha, hogy Orbánt már 4 éve megállíthattuk volna, ehelyett, még 20 év múlva is ő lesz hatalmon.

Mindaz amit Orbánék az elmúlt 4 évben műveltek (és amit a következő 20-ban fognak), nem történt volna meg, ha az LMP hajlandó lett volna az ország érdekét a saját egyéni érdekeik elé helyezni!"
Milyen igaz! :-)
Béla333
Az a magát "demokratikusnak" hazudó oldal gondja az LMP-vel, hogy nem akar beállni az ilyen mutyikba, sőt küzd az ilyenek ellen. Ez nem tetszik a bűnszövetségben részt vevő pártoknak és fanatikusainak, zavaró körülmény a nyugodt megszokott mutyiknál:

"Az egyik olyan eset, amivel kapcsolatban több forrásunk is egybehangzóan állította: minden magyar párt érintett volt, ezért is ült el hamar a botrány idehaza. A "Strabag-ügy" nem is Magyarországon pattant ki: a 2006-os osztrák parlamenti választások idején számolt be a Profil osztrák magazin arról, hogy a Strabag üzleti előnyszerzés céljából magyar pártoknak adott adományokat eurómilliós nagyságrendben, egy PR-cégen keresztül. A lap szerint az Eurocontact nevű cég 2003-2005 között szisztematikusan kereste meg a magyar parlamenti pártokat, a dokumentumokban az M5-ös, M35-ös, M0-ás, M7-es autópályákról, a 4-es metróról és egy budapesti kórházról volt szó. A Strabag ebben az időben több ezekhez kapcsolódó közbeszerzésen nyert megbízást. A Profil azt írta, az akkor kormányzó MSZP-SZDSZ között egy 11 millió eurós adományt 8-3 arányban kellett elosztani (ez volt a híres Blumen, Vogel, azaz virágok és madarak minősítés), a kórházépítés kapcsán pedig a Fidesz budapesti szervezetének jutott állítólag pénz. A magyar pártok egyhangúlag minősítették "az osztrák politikai folklór részének" az ügyet."
hirszerzo.hu/hirek/2010/9/28/20100927_partok_korrupcio_kampanyfinanszirozas
grincss
@Béluska333: Felfogtad egyáltalán, h miről szól a cikk?
Kötve hiszem!
Béla333
@grincss: 21.33
Te felfogtad, hogy micsoda fertőben éltünk itt az elmúlt évtizedekben?
grincss
"Mi a meglepő abban, hogy 7 évnyi orbánseggnyalás után ragaszkodnak a bevált ízekhez? "
"Az LMP már egy megélhetési párt. Ennyi. "
"Az a vicc, hogy mindig azok ellenzik a legjobban az összefogást, akik valójában a Fideszt támogatják. "
...
maszk
MINDENKI, aki akadályozza a TELJES ellenzéki összefogást, az orbán magyar népirtó rendszerét erősíti !!!

Hogy azzal nem, aki az elmúlt 27 évben?...
De könyörgöm, mindenki itt élt az elmúlt 27 évben, és olyanokra szavazott, akikek az LMP most kizárna - vagyis a szavazók tömegét, és nem a pártokat zárná ki - érted ezt!?

Legyen az LMP meghatározó párt, akik nélkül nem lehet dönteni, de az, hogy mindenki ki van rekesztve, aki az elmúlt 27 évben itt volt, az lehetetlen!
Gondolkodjál már, baszd meg !!!
Béla333
@grincs: 21.39
hirszerzo.hu/hirek/2010/9/28/20100927_partok_korrupcio_kampanyfinanszirozas
"Forrásunk szerint nincsenek fix tarifák: egy 30 milliárdos beruházásból például 2 milliárdot "illik" visszaosztani, de egy 100 milliárdosból elég már csak hármat. Azt, hogy melyik pártnak mennyi jut, természetesen az adott időszakban érvényes politikai erőviszonyok határozzák meg, de például a fővárosi nagyberuházások esetében egyharmad-egyharmad-egyharmad arányban kapott a Fidesz, az MSZP, és az SZDSZ.
Helyben ez sokszor még nyíltabban megy: egy önkormányzat meghirdet egy telket eladásra egy kétfordulós tenderen, amin elindulnak például tízen, de a második körbe már csak a három beépített vállalkozó jut be (a többieket formai okokra hivatkozva zárják ki), akik közül az előre megbeszélt nyer. Ő a kikiáltási áron jut hozzá a telekhez, rögtön jelzálogot jegyeztet be rá, és bejelenti, hogy felépít rajta egy orvosi rendelőt, amire egészen véletlenül szüksége van az önkormányzatnak, így ők egyből jelzik, hogy ha már ilyen szerencsésen alakultak a dolgok, bérletbe vennék a létesítményt, persze gáláns áron. Így a vállalkozó a bérleti díjból fizetheti vissza később a hitelt."

Ezt véded, ezt a mocskos korrupt világ kell neked? Azt kell gáncsolni, aki ezt meg akarja szüntetni? Hát miféle ember vagy te?
Béla333
@maszk: 21.46
Nem az a lényeg, hogy itt ÉLT-E valaki az elmúlt évtizedekben, hanem az, hogy részt vett-e a Fidesszel közös ország kifosztásban?!
Te tudtad, hogy milyen összefonódás volt itt a Fidesz és az MSZP között? Ha nem tudtad, akkor te csak egy megtévesztett valaki vagy, de ha hasznot húztál ebből a maffia ügyekből, akkor sajnos bűnpártoló vagy. (Ki-ki mekkora mértékben, azt egy független vizsgálóbizottságnak kellene eldönteni, nem neked vagy nekem!)
Madácsi Pali
@Béla333: demokratikusnak csa az LMP hazudja magát! Szél Bernadettet csak az elérhető 6-7 hely érdekli. Politika kalandor aki képtelen az együttműködésre.
Zeta
Az LMP újea tesz az összefogásra. Orban a cél erdekeben mindig mindent megígért, megtett! Ezt lehetne a kompromisszumok összevetésevel az ellenzeknek is megtennie! Ha kell az "ördöggel " is cimborálva. Nem mutogatni kellene megegyezni, kialkudni a közös irányelveket! Ez pedig A fidesz leváltása lehet csak! Igen, bárkivel, aki nem akarja az országot megegyszer az elmúlt 27 év vergődésébe sodorni, vagy végleg egy anarchiába sodorni mindenkit. Et csak szövetséggel érhető el!
Desischado
Egyetértek, aki nem akar összefogást, az orbánnak segít. A fideszt mindenáron le kell váltani, különben vége az országnak és a népnek!
lusta
@Béla333: Drága sztrovacsek, ne az álmok fellegében éljen. A sorosbérenc föld-trafik tolvaj ártunknak és qurmányunknak van olyan 2 millió szavazója. Leváltani őket acsak akkor lehet a jelenlegi választási törvény szerint, ha egy adott formáció az urnához szólít 2,5 millió embert. Őszintén, van ennyi szavazója az LMP-nek?
kereső
a Fidesz akkor lesz leváltható, ha a választók alternatív erőteret látnak, ez jelenleg az LMP"-tényleg ezt találta mondani Szél?
Ez az "erőtér" rohadt rossz izű! szó.Ezt ,valamikor 8 -10 évvel egy orbán nevű valaki is használta, azt megelőzően ,meg egy hitler nevű is. Uramisten,eddig tényleg azt hittem,hogy egy normális emberrel van dolgunk.
dr. prédikátor
@Béla333: Analfabéla! Mi lesz veled ha a lömöpö és a széltyúk bercike csak klotyót takaritani jut be a parlamentbe???
Pálinkás Pál
@Béla333: Te valami hülye vagy??? Vgy rózsaszín ködben élsz??? Mutass egy olyan országot a világon ahol nincs visszaosztás!
dr frédikántor
@dr. prédikátor: megint az LMP-ről álmodtál, húgyos?
Madácsi Pali
@kereső: nem csak az erőtérben közösek. Ugyan úgy nem érdekli az őket nem támogatók véleménye, az ő kijelentése a megcáfolhatatlan, mindenki bűnos aki nincs vele, az elmúlt X év, kompromisszum képtelenség. Ezek mellett még véletlenűl sem hajlandó úgy támadni a fideSS-t, hogy annak közjogi következménye legyen.
dr. prédikátor
@dr frédikántor: te meg a jó kurva anyádról !!!
desiro
Az LMP veszélyesebb mint a Jobbik az ellenzékre nézve.
grincss
@desiro: Nemcsak veszélyesebb, hanem maga a veszély!
Ez a hülyegyerek Béla ezt nem érti, mert szerelmes a leszbi Bernibe, v Ákosba!
dr. prédikátor
@grincss: De mit vársz az analfabélától???Értelmet???
Béla333
Mi a baj Hölgyek, Urak?
Miért nem a tolvajok, a mutyicsapat "demokratikus ellenzék"-i oldalán sumákoló embereit szeretnétek hogy lelépjenek, hogy ne próbáljanak a közpénzek lenyúlása és a hátunk mögött a Fidesszel való elosztása után még pofátlanul újra bizalmat kérni a választóktól!?
Miért az ilyen mocskos dolgok ellen fellépő LMP-t ekézitek?
Nem ők követték el az országgal szemben ezeket a bűnöket!
Béla333
Most komolyan! Ha valaki értelmesen el tudja magyarázni, hogy miért az LMP a gátja a politika megújításának és miért nem a politikusi mutyikban részt vett pártok és politikusok, azt megköszönném!
Mert a mocskolódás az megy, de semmi értelmes indok nincs a részetekről erre a feje tetejére állított gondolkodásról?!
Tehát? Valaki?
Peller Anikó
@dr. prédikátor: ez a bejla egy ritkahülye gyökéragyú barom. Nem lehet a buta fejibe szikrát pattintani. Két lehetőség van,

1. tényleg ilyen hülye (a hófehérkéből ugrott ide az üveghegyen túlról)
2. a fidesz fizetett zsoldosa
Béla333
@Peller Anikó: 10.35
Mocskos szájú vén riherongy!
A cseppnyi eszeddel magyarázd már el, hogy miért is az LMP gátolja, hogy egy új politika alakuljon ki az országban, hogy miért őket kell mocskolni a helyett, hogy azokat ekéznétek, akik szétlopták az országot és a lopott cuccot a pártpénztárnok elosztotta a Fidesszel?!
Miért ez kell nektek? Hátha nálad van az értelem lángja?!
Sötét agyú, mocskos szájú barom! Öblögettél már ma?
Manhattan
A Fideszt le kell váltani, mindegy, milyen áron! Ehhez pedig csatlakozni kéne az Mszp-hez kedves Bernike, mivel itt hazánk sorsa a tét. Ha a kormány nyer, itt kő kövön nem marad! Most kell a gyeplőt megragadni! LMP-sek nem fogjátok fel?
Béla333
@Manhattan: 10.54
Egy l...t!
Csatlakozzon az LMP-hez az, aki normális országot akar!
Ne a tisztességest akarjátok rákényszeríteni hogy álljon a mocskok közé, hanem a mocskokat kényszerítsétek arra, hogy tisztuljanak meg!
Fejtetőre állított elképzelés van itt egyeseknek!
grincss
@Béla333: ..."A Fidesz közleménye szerint Hadházy Ákos az LMP antikorrupciós szóvivőjének nevezi magát, de ez nem akadályozza meg abban, hogy családján keresztül maga is érintett legyen a Tolna megyei földárverések körüli zavaros ügyekben. Azt is írják, hogy a Fidesz felszólítja Hadházy Ákost, hogy válaszoljon arra a kérdésre, miszerint édesapja, Hadházy Árpád valóban közreműködik-e a Tolna megyei zöldbárónak is nevezett Twickel György kétes földszerzési manővereiben. A párt szerint, amennyiben a vádak igazak, Hadházy Ákos újabb példáját nyújtja az ellenzék szokásos viselkedésének; vádaskodnak, és korrupcióról beszélnek, miközben saját zavaros ügyeikre nem adnak választ. A Fidesz várja Hadházy Ákos válaszát.
Hadházy édesanyja is növeli a birtokát

A Ripost szerint a nagy földszerző akciók részese Hadházy édesanyja is, aki a már meglévő több mint 40 hektárja mellé legutóbb Sárpilisen és Várdombon újabb több mint 150 hektárra vetett szemet egy 30 milliós licit keretében. A lap szerint a kisemmizett helybéliek biztosak abban, hogy az ifjabb Hadházy azért „menekült” a korrupcióellenes szólamok mögé, hogy saját családja immár büntetőjogi következményekkel fenyegető, a magyar termőföldet egy német báró kezére játszó, nagyüzemben folytatott korrupciós tevékenységéről elterelje a figyelmet."
Ennyike! :-)
Eriksson
@Béla333: Mi a bajod ezzel? Ez megy ma az egész világon, közben mindenki jól jár, mert
1. A vállalkozónak van megrendelése, embereket tud foglalkoztatni.
2. Az önkormi elintézte, hogy legyen egy új rendelő, ergo gondoskodik a népről.
3. A lakosságnak vadiúj rendelője van.
Szerinted, hogy lehetne egyszerűbben intézni?
1. Az önkormi megtartja az üres telkét, a világért nem adná el, jó lesz gaztengernek
2. A vállalkozónak nincs megrendelése, nem tud foglalkoztatni.
3. A lakosság járhat düledező rendelőbe, ha egyáltalán van olyan. Mert járhat akár busszal, vonattal sok-sok kilométerre lévőbe is.
4. A bank nem tudja a nem létező pénzt kézzelfoghatóvá tenni.
Nos?
Béla333
@grincss: 11.05
Nem tudnál saját DK-s mocskolódást betenni, muszáj neked a Fidesztől lopni a sarat a mocskolódáshoz?
De sebaj, legalább így is bizonyítod, hogy a DK és a Fidesz fanatikusok ugyanazon a szinten vannak! Egyébként van valami konkrét ügy, adat, bármi is Hadházy ellen, vagy csak ennyi?
Béla333
@Eriksson: 11.08
Mondjuk akár lehetne úgy is, hogy ha a közös vagyonunkról van szó, akkor a közbeszerzés minden mozzanatót az interneten bárki nyomon követhesse.
Egy pályázat kiírása, a jelentkezők ajánlatai, az elbírálás szempontjai, a szerződés a nyertessel, a megvalósulás menete, az átadás, de még az esetleges garanciális meghibásodás is mind-mind nyilvános kellene hogy legyen.
Ezen kívül mi lenne, ha közbeszerzésen olyan cég ne indulhasson, amelyik saját maga, vagy amelyiknek olyan alvállalkozója van, amelyik offshore hátterű.
Hogy ne lehessen az adóforintjainkat az országból kivinni, tisztára mosni és bármiféle kenőpénzre elkölteni.
Nos talán valahogy így!
Béla333
@grincss: 11.18
Ennyi lenne az össz konkrétum?
Egyébként én meg Béla333 vagyok!
grincss
@Béla333: Rólad beszéltem!
Mind a 333-ról! :-)
Apatszerek
@Béla333: A valóságot nagyon nehéz felismerni annak a személynek aki nem is akarja azt, akarat gyenge. Nehéz a vakot az útesten átvezetni, ha állandóan földhöz veri magát.
Béla333
@Apatszerek: 11.27
Hogy én akarat gyenge lennék?
Meg hogy te/ti lennétek akik a helyes utat mutatjátok?
Azzal, hogy a lopkodósokra, a bűnözőkre szavazzunk újra?
Eriksson
@Béla333: Lehetne nyilvános, de nem sok értelme van. Kutyát nem érdekli, legfeljebb néhány fanatikust, mindenbe belekötési lehetőséget keresve.
Amit felsorolsz kritériumként, azt általában meg lehet találni ha akarod.
Az ilyen beruházásokat bankokon keresztül intézik, tehát a bank ad egy ígérvényt, a hitelező meg pénzzel fizet. Inkább ezeket a tranzakciókat kellene megszüntetni, mert ez az igazi pénzmosás, pénzcsinálás, pénzszerzés.
A mi adóforintjainknak ehhez semmi köze sincs.
Madácsi Pali
@Béla333: Orbán ellenzékiként hitelesebben adta a mindent megoldó demokratát, mint Szél Bernadett. Már akkor is ő mondta a tutit párttássainak, mások véleményének figyelmen kívűl hagyásával. Szél őt másolja mindenben! A politikai realitások teljes figyelmenkivúl hagyása mellett, hisz annak idején Orbánt tömegek követték, most az LMP a bejutás határán billeg. Szél képtelen mások érdekeinek figyelembe véteĺére, nála sincs közös cél, csak amit ő akar. Diktátorokból elege van az országnak. Ezt az LMP nem képes belátni. A választók demokratikus összefogást akarnak.
Béla333
@Eriksson: 11.36
Na nem is azért kell a nyilvánosság, hogy vasárnap délután olvasgassa mindenki a közbeszerzések dokumentumait! A nyilvánosság mindenesetre nagy úr! Ettől félnek a politikusi bűnözők is, nézd meg a Fideszes mocskok hogy menekülnek bármiféle média elöl?!
Egyébként sem újdonság amiről írok, ha jól tudom, a skandinávoknál így működik. (De lehet hogy másoknál is!)
Az LMP pl. ezt akarja! Gond lenne ez?
Béla333
@Madácsi Pali: 11.38
El vagy te tévedve! LMP diktatúrát akarna? Olyan hülyeséget írsz, hogy az már fáj!
És az lenne a demokrácia amit Gyurcsányéktól vagy az MSZP-től az elmúlt évtizedekben láttunk?!
Fordítva ülsz a lovon!
Eriksson
@Béla333: Nekem nem, de nem tudom, hogy az LMP, hogy oldaná meg a beruházásokat? Saját zsebből?
Béla333
@Eriksson: 11.49
A saját lakás építést azt biztos. Egyébként meg a kérdésed az, hogy ha kormányra kerülne hogyan csinálná a közbeszerzéseket?
Eriksson
@Béla333: El kellene felejteni a saját lakás építést, a bérlakásoké a jövő. A tulajok nem adósodnának el egy életre, és nem lennének földhözragadtak.

Miért kérded, te talán tudod?
Béla333
@Eriksson: 12.00
Amit leírtam mint egy közbeszerzés alapelveit, az szerepel az LMP választási programjában is:

" Megváltoztatjuk a közbeszerzések és a fejlesztési források elosztásának rendjét, megteremtjük az eljárások teljes nyilvánosságát. Szigorú átláthatósági szabályokat vezetünk be a pártok gazdálkodásában, különösen a kampányfinanszírozás területén. Korlátozzuk a kormánypropagandát, felszámoljuk az állami szervek és a média- és hirdetési piac szereplőinek átláthatatlan összefonódásait. Visszaszorítjuk a klientúra rendszert a köztulajdonban álló cégeknél. Az offshore minden formáját kisöpörjük a közpénzek közeléből, a hazai és uniós közbeszerzésekből, illetve bármilyen, az állammal kötött szerződésből. Ezek megsértését büntetőjogi szankcióval üldözzük. Megadóztatjuk az offshore számlákat és az offshore cégek számára történő átutalásokat. Felülvizsgáljuk a teljes összeférhetetlenségi és vagyonnyilatkozat-tételi szabályrendszert, kötelező vagyonosodási vizsgálat alá vonjuk a politikusokat."
lehetmas.hu/lmp-uj-kezdet-valasztasi-program-2018/

Nem olyan rossz ez!!
kereső
@Béla333: nem ,tényleg nem rossz. Ez volt Gyurcsány-és Bajnai kormány alatt is.,még megtoldva azzal a kis finomsággal,hogy az offshore cégek által nyujtott szolgáltatásokra + 30%-os adó is ki volt veteve. Ezt az orbán kormány törölte el úgy zusamme 2011-ben.
Eriksson
@Béla333: Aha. Nem rossz. És aztán? Velünk lakossággal mi lesz? Mi az, amitől nekünk komfortosabb lesz az életünk?
adrenalink
Jancsi és Juliska együtt szórakoznak a diszkóban. Mikor vége a táncnak, Jancsi megkérdezi:
- Juliska! Hazakísérhetlek?
Mire Juliska:
- Meg hát!
Pálinkás Pál
@Béla333: Nos...megpróbálom elmagyarázni neked hülyegyerek...Mivel szövetség nélkül esélytelen orbán megbuktatása,ezért ilyenkor félretenni minden sérelmet,ha kell magával az ördöggel kooperálni,ha a csúti bukása a kifejlet...Nos ennek egyik kerékkötője a megélhetési politikus bernike,meg a pártja!..Könnyű pofázni elszámoltatásról meg egyebekről,hiszen tudja nagyon jól,nem kell valóra váltania,mert egyedül még a Parlamentba jutás is kétséges!! Nos ezért ekézi mindenki a pártodat...mert logikus gondolkodásból nulla...kompromisszum kézségből szintén!!!aki az LMP-re szavaz,az elveszett voks...
Madácsi Pali
@Béla333: az MSZP idején is volt kétharmad, de kisérletet sem tett a demokrácia csökkentésére! Az LMP viszont most sem lát benne semmi kivetnivalót, sőt ha kell kiegészíti az elveszett kétharmadot. Nem nekem kel levenni a szemellenzőt, és az a bizonyos lónem velem száguld hátrafelé!
Béla333
@Eriksson: 12.00
Az LMP bérlakásokkal kapcsolatos elképzeléséről:

"Növeljük az állami vagy önkormányzati tulajdonú bérlakások számát: állami bérlakás-alapot hozunk létre, amely évente 10 ezer bérlakás felújításához és építéséhez nyújt támogatást. Az elhagyott falusi ingatlanok felújításának, szociális bérlakássá alakításának fedezetére a települési önkormányzatok számára hirdetünk pályázatot. Önkormányzati bérlakások esetében megszüntetjük az elhelyezés nélküli kilakoltatás gyakorlatát. "
lehetmas.hu/lmp-uj-kezdet-valasztasi-program-2018/
Béla333
@kereső: 12.09
Már megint mellébeszélsz!
Hol volt olyan a Gyurcsány-Bajnai kormányok idején, hogy megállították volna a pénz kiszivattyúzását az országból? Sehol!
Béla333
@Eriksson: 12.09
Hogy mitől lenne jobb nekünk? Remélem, hogy ettől:
Nem fogom most neked ide citálni a teljes LMP programot. Olvasd el, ha tényleg érdekel:
lehetmas.hu/lmp-uj-kezdet-valasztasi-program-2018/
Eriksson
@Béla333: Oszt mibűl barátaim, mibűl?
Béla333
@Eriksson: 12.51
Tudod mennyi pénzt lopnak el a politikusaink? Abbúúú!

Pl.:
"Magyarországról a nyolcvanas évek óta 242 milliárd dollárnyi magántőkét menekítettek ki a világ különböző adóparadicsomaiba, amivel hazánk a világon a 12. legtöbb pénzt vesztett állam, megelőzve nálunk sokkal nagyobb és korruptabb hírben álló országokat, például Ukrajnát, Törökországot és Kazahsztánt – állítja a nemzetközi jelentés. A kutatást vezető közgazdász, John Christensen szerint szinte példátlan, hogy egy ország a teljes államadósságának két és félszeresét külföldre engedje úgy, hogy abból semmiféle bevétele nem származik. A megdöbbentő adatok arra utalnak, hogy az elmúlt 30 év sorozatos külföldi hitelfelvételei és megszorításai jórészt értelmetlenül történtek."
hirarena.com/a-teljes-allamadossag-ket-es-felszereset-tuntettek-el_626

Szerinted ez a pénzszivattyú leállt 2010 óta vagy éppen ellenkezőleg: fokozódott a lopás üteme?
Béla333
@Pálinkás Pál: 12.17
Szerintem meg az az elvesztegetett voks, ha a Fidesz helyett az eddigi maffia társaikat akarod újra a hatalomba segíteni.
Akikkel közösen lopták szárazra az országot az elmúlt évtizedekben.
Ha meg az a véleményed, hogy akár az ördöggel is..., akkor a DK miért nem csinált közös listát az MSZP-vel, miért hitegette, aztán meg rúgta ki a Bokrosékat, miért nem akar koordinált indulást az Együttel, stb, stb.
Csupa kérdőjel az egész, és te leragadsz azon, hogy az LMP...
Persze ha nem az igazságot szeretnéd meglátni, hanem csak hazudozni, mocskolni akarsz, akkor úgy érthető!
kereső
@Béla333: 12:46 nem vitatkozom én veled Béla, mert teljesen fölösleges.Nem is tudom,hogy a hülye Gyurcsány -és Bajnai miért is adóztatta meg az offshore cégek belföldre beszámlázott "szolgáltatásai" utáni kifizetéseket.
Mondjad csak tovább a magadét.
Béla333
@kereső: 13.02
Ez megint egy olyan kitalált történet, mint amit a múltkor terjesztettél Szél Bernadettről?
Tudsz valami írásos anyagot is arról amit állítasz?
kereső
@kereső: és kéred az az egész hatályos akkori adótörvényeket is?
Béla333
@kereső: 13.14
Nem, csak annak bármiféle anyagát, amit állítasz! Hogy 30%-os plussz adó volt kivetve az offshore cégekre, ha az országba számláztak!
Nem szükséges a törvény, elég bármiféle írásos anyag. még egy újságcikk is elég!
Eladott Ország
Egyetlen nagy baj van az LMP politikusaival, hogy még mindig nem értették meg, hogy a különállásukkal a Fidesz hatalmon maradását, a magyar jövő elvesztését támogatják. Erre az sem lehet mentség, hogy szeretnének a parlamentben maradni.
Béla333
@Eladott Ország: 13.20
Te is kevered a dolgokat!
Ha az LMP-nek csak a Parlamentbe kerülés lenne a fontos, akkor nem ragaszkodnának ahhoz, hogy az MSZP/DK-val nem akarnak semmiféle szövetséget, hanem éppen ellenkezőleg: összeálltak volna velük! Igaz?
Nem a különállás a lényeg, hanem hogy bűnözőkkel nem! Te sem tennéd - gondolom!
A magyar jövő meg éppen hogy az LMP! Ők a megoldás arra a zsákutcára, ahová az elmúlt 30 év politikusai, politikája vitte az országot!
kereső
@Béla333: Az egyes gazdasági tárgyú törvények módosításához kapcsolódó javaslat szerint a jövőben a magánszemélyek nem lesznek kötelesek bevallani az adóparadicsomokban működő cégeikből származó bevételeket. A jelenlegi szabály szerint ugyanis legalább 25 százalékos részesedés esetén a magánszemély adóköteles jövedelmét képezi az úgynevezett ellenőrzött külföldi társaság felosztott osztalékkal csökkentett, adózott eredményének a magánszemélyre eső része.
Könnyebbé válik a vállalkozások számára a magyarországi adóalap minimalizálása is. Jelenleg egy offshore cégnek – általában tanácsadási szolgáltatás vagy hitelnyújtás fejében – utalt összeg után 30 százalékos forrásadó hárul a vállalkozásra. A módosító ezt a forrásadó-kötelezettséget is megszünteti.
Forrás: VG-világgazdaság.2011.06.21
Béla333
@kereső: 13.30
Kösz!
A cikk elérhetősége nincs meg? Megpróbáltam a VG-n rákeresni, de nem jött be!
Aki Én
@Béla333: ,,miért őket kell mocskolni a helyett, hogy azokat ekéznétek, akik szétlopták az országot "
Azért, mert ők tesznek az ellen, hogy ez összejöhessen. Azokat akik jelenleg rabolják az országot, CSAK és KIZÁRÓLAG összefogással lehet leváltani. Aki nem érti meg ezt, aki nem áll bele ebbe, az nem akar kormányváltást (vagy menthetetlenül ostoba).
Béla333
@Aki Én: 13.42
Összefogni bűnözőkkel nem lehet!
A régi tolvajokkal elüldözni a mostani tolvajokat, amikor ezek régen még össze is játszottak a lopásban?
Az LMP azokkal hajlandó összefogni, akik nem vettek részt az ország lerablásában, márpedig az MSZP és a belőle kivált DK ilyen párt.
Jó lenne, ha ezt meg pl te meg tudnád érteni, sőt a legjobb az lenne, ha te is ezt vallanád!
Béla333
@kereső: 13.30
Egyáltalán tudod, hogy ez be lett vezetve? Mikor?
Aki Én
@Béla333: Az LMP nem jut sehova önerőből, csak hátráltatja a kormányváltás esélyét.
Lehet duzzogni meg játszani a jófiút, de abból itt és ma nem lesz kormányváltás. Ezt vagy megérti valaki, vagy nem akarja. A kormányváltás nélkülözhetetlen, az LMP pedig erre képtelen.
Ez olyan, mintha egy 150 cm-es ember azért pattogna, hogy ő nem áll senki nyakába, ha elakarja érni a 2 méteren lévő almát létra nélkül. Márpedig az almát le kell venni, mert ha leesik agyonüt.
Béla333
@Aki Én: 14.05
Nekem nincs újabb 30 évem arra, hogy mondjuk te is belásd, hogy az egyik tolvaj helyett tök hülyeség a vele összejátszó másik tolvajt hatalomba segíteni.
Ha nem megy, majd egy olyan párttal, mint az LMP, majd kínlódjatok tovább a már "bizonyított" korábbi mocskokkal - nélkülem!
Aki Én
@Béla333: ...látom nem nagyon akarod megérteni.
Pálinkás Pál
@Béla333: Nemnem...ha emlékeznél ,én már régóta írom hogy az egész ellenzék egy impotens tehetetlen horda...csak az LMP még közölük is kimagaslik...mert az a gémesi féle szövetség,már ne is haragudj,de röhejes...arról nem beszélve,ki is gémesi???talán az MDF nem volt részese az ország kifosztásának??? És gémesi prominens tagja volt...azonkívül a polgi székbe is fidesz segítséggel jutott...hát ez igazán nagy szövetséges...a kiskocsmában elférő támogatottságával...
coni
2014-ben az LMP megakadályozta az utolsó kormányváltási lehetőséget, most már csak akkor lesz kormányváltás ha a Fidesz leváltja saját magát és itt hagyja a romokat az utódokra. Ca. 2022-2024. Addig teljesen mindegy, hogy mit csinál az "ellenzék", az LMP-t is beleértve.
dr frédikántor
@dr. prédikátor: mivel te vagy a szülőanyám... rólad álmodtam
Eladott Ország
@Béla333: ma, 13:26 ; Ha bejut az LMP kivel akar koalícióra lépni? Látod Shikari fővadász is azt írja: "Köszönjük Bernike! Így a kétharmad borítékolható!"
Eladott Ország
@coni: ma, 14:32; Azért nem kell ennyire borúsra festeni a helyzetet.
kereső
@Béla333: keress offshorra-és 30%-os különadóra.A cikkben vannak még egyéb finomságok is.
kereső
@Béla333: 13:47, érdekes dolog ez a részedről Béla.Mindig-csak az mszp/dk.És a jobbik? Akik,orbán féltő-és szerető tekintetétől kisérve jöttek a fideszes polgári körökből?Akik mióta a parlamentben léteznek mindig,mindenben támogatták a fideszt szavazatokkal is.Akikkel Schiffer igen jó viszonyt ápolt.Akiket számtalan ujságcikk ! szerint idegen hatalmak pénzeltek/pénzelnek?Róluk miért nem irsz ilyen vehemensen,és utálattal?
wagabund
Az országban egyedül itt a kocsmában hallgatjuk Bolgár György tartalomjegyzékét..nos ebben azt találta mondani, hogy szerinte a fidesz győzelme vitathatatlan.

Ha Bolgár ezt mondja, akkor az LMP már nem akadályoz semmit...a fidesz is hallgatja Bolgárt, úgyhogy elégedetten kértek egy kávét..

tessenek Bolgárt megkérdezni, miből jósol ennyire biztosra?
kereső
@wagabund: lehet ,hogy a tenyeréből? vagy kártyát vet?
kereső
@Béla333: beszéljünk már másról is ne csak a gazdaságról.Segitsél már nekem lécci.Hozzál már ide valamit, hogy milyen reakciója volt az lmp-nek a horthy szentmise kapcsán.Te biztosan hamarébb tudod,mint én.Érdekelne.
kereső
@Béla333: halottál már a "Stabilitás megtakaritási számláról"?
Béla333
@Manhattan: 16.55
Meg a te k a.-t! Annak a pi.-ba menj!
Mocskos szemét DK-s!
Béla333
@kereső: 16.44
Mi a helyzet, bökd ki!?
Béla333
@Eladott Ország: 14.51
Már a kérdés is rossz! Ha csak bejutnak, akkor nem az a lényeg, hogy az LMP kivel akar koalícióra lépni, ez akkor kérdés, ha ők nyernék a választást.
Hogy Shikari meg mit írogat, az nem érdekel, hiszen csak egy Fideszes keverő-kavaró gép!
kereső
@Béla333: offshorral kapcsolatos 2013.évi törvény-és az offshor pénzek adó nélküli hazahozatalát volt hivatva támogatni.Ennyit a fidesz offshorozásáról.
Béla333
@kereső: 15.58
A cikk elérhetősége kellene! Te biztos fejből tudod: bevezették egyáltalán és ha igen, mikor az általad említett 30% különadót az offshore cégekre?
Béla333
@kereső: 17.24
Igen, a Fidesz legalizálta a pénzmosást, az offshore cégeken keresztül kimentett pénzeknél.
De az egész onnan indult, ha emlékszel, hogy az LMP-nek komplett programja van az állami pénzek offshore cégeken keresztüli kilopásának a leállítására.
Ha van valakinek jobb, nosza elő vele!
Apatszerek
@Béla333: Látod nem tudsz elszakadni az ellenzéki gondolkodásól így nagyon nehéz, vagy lehetetlen számodra a valóság elismerése. Maradj továbbra is tévhitedben, valóságra nincs neked szükséged.
Béla333
@Apatszerek: 17.52
Mivel ellenzékben vagyok és vagyunk sokmillióan, nem tudok másként gondolkodni, valóban, mint egy ellenzéki. A szomorú valóságot meg látom: látom az ország folyamatos 30 éve tartó lecsúszását, látom hogy vagy félmillió honfitársunk hagyott itt mindent és keresett egy élhetőbb országot és azt is látom, hogy ha nem változtatunk az eddigi mentalitásunkon, akkor további százezrek mennek el. Köztük lehet hogy az én gyermekeim is.
Nincs újabb 30 évünk ugyanezekkel tovább kísérletezni!
Szerintem!
Apatszerek
@Apatszerek: Nos ezekről a pénzért induló pártokról mi az ellenzéki vélelmed, kiknek az érdekeit képviselik a saját pénzszerzési érdekükön kívül.Újabb hét pártot és három nemzetiségi önkormányzatot vett nyilvántartásba az áprilisi országgyűlési választásra pénteki ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). Ezzel 84-re emelkedett a nyilvántartásba vett pártok száma, négy évvel ezelőtt összesen 71 pártot vett nyilvántartásba a bizottság.
Apatszerek
@Apatszerek: @Béla333: -nak akartam de mellé nyúltam bocsi.
Béla333
@Apatszerek: 18.01
Természetesen ezek a pártok a Fidesz mocskos húzása, hogy az amúgy is gyenge ellenzéket tovább forgácsolja.
Ezzel kapcsolatban egy nagyon fontos dolga van mindenkinek: azoktól a pártoktól, amelyek nem érik el az 1%-ot, be kell vasalni az állami pénzeket, nem úgy, mint '14-ben!
kereső
@Béla333: 17:32, igen arra reagáltam hogy nem az lmp.találta fel a spanyol viaszt.Ez létezett a fidesz által leoffshorozott,lebankárkormányozott gyurcsányék idejében is.A különadókat-igy a társaságok,a vállakozási tevékenységet folytatók , az offshore cégek különadóját 2007.01,ill.2007.julius01 hatállyal vezették be.Ez a 30% különadó egyébként szja.adónemet jelentett.
Egyébként azt is tudjad,hogy a 9%-os társasági adóval Magyarország is belépett azon országok közé,amelyeket alacsony adókulcsuk révén ajánlanak offshore célországnak.
Apatszerek
@Béla333: Ezért vagyok azon az állásponton, hogy bármely párt hatalomra jutva elkurvul, a hatalom birtoklása cinikussá teszi őket, a becsület hiánycikként van jelen mindegyiknél. Milyen ájtatos képpel tudják mondogatni, hogy mit, hogyan kell csinálni, ebbe az általuk elismert, de nem demokratikus országban. A civil kedvezményezés meg olyan mint a mese, érdek de nem valós, hanem megmondja valamely érdekszféra.
Peller Anikó
Most komolyan, a Lehet Mennia Picsába tényleg Orbánváltást akar? Kac, kac.
Peller Anikó
@bél: 10:59, Egy laufeszt!
Csatlakozzon a dékához, aki normális országot akar!
Csatlakozzon a meszpéhez, aki normális országot vakar!
Csatlakozzon a bokroshoz, aki normális országot akar!
Csatlakozzon az együtthöz, aki normális országot akar!
Csatlakozzon a jóbikhoz (vagy visz), aki normális országot akar!
Csatlakozzon a nemegyütthöz, aki normális országot akar!
Csatlakozzon a széthúzókhoz, aki normális országot akar!

Ne a tisztességest akard rákényszeríteni hogy álljon a mocskod közé.

Te tényleg ennyire hülye vagy kormányváltó bigotka hamupipőke?
verőce21
@Peller Anikó: "...a Lehet Mennia Picsába tényleg Orbánváltást akar?" - ezen könnyesre röhögtem magam már ma reggel!
De most tényleg? :)
JAJMÁR
Nagyon sajnálom. Tényleg. De ez az ellenzék nem ellenzék.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.