Szerbia fontos gazdasági partnere Magyarországnak, mielőbbi uniós csatlakozása pedig elengedhetetlen az európai integráció mélyítéséhez – mondta Varga Mihály Zoran Djordjevic szerb munkaügyi, foglalkoztatásügyi és szociálpolitikai miniszterrel folytatott találkozóján.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteki tájékoztatása szerint a nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta, az elmúlt időszak sikeres magyar foglalkoztatáspolitikai intézkedései jó példával szolgálhatnak Szerbia munkaerőpiaci problémáinak enyhítéséhez.

Varga Mihály Szerbia uniós csatlakozását sürgette

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter beszédet mond a magyar kis- és középvállalkozások versenyképességének erősítéséről rendezett konferencián a Sofitel Budapest szállodában 2018. február 5-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

A tárcavezető a találkozón elmondta, Magyarország 2010 óta 11,6 százalékról 3,8 százalékra csökkentette a munkanélküliséget, ami az Európai Unió negyedik legjobb mutatóját jelenti.

A foglalkoztatás ösztönzése, a meglévő munkahelyek megőrzése érdekében a kormány öt évvel ezelőtt elindította a munkahelyvédelmi akciót, amely jelenleg is mintegy 900 ezer dolgozó foglalkoztatását támogatja adókedvezményekkel – mondta Varga Mihály.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cs.n.
Az adatokkal való trükközésről nem mesélt, hogy tanuljon a szerb kolléga? Kötelező közmunka a munkanélkülieknek, máris kevesebb a munkanélküli. Százezrek mennek külföldre, máris kevesebb a munkanélküli. Sokan kiestek az ellátásból, elveszítették a regisztrációjukat, máris kevesebb a munkanélküli.
papa.49
Mi ki, a szerbek bekerülnek az Unióban hű de fasza lesz az nekünk agy nélküli miska !!!
Yoda69
Minek? Hogy legyen meg egy orszag amelyik tovabb zulleszti az uniot?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.