Ha valaki a nyilvánosan melldöngető, hivalkodóan bigott decibel-hitet kifogásolja, azt nem tudom teljesen elítélni. Mert a bigott, diszkriminatív, illetve a mások diszkriminációjával kiegyező, opportunista vallásgyakorlásnak kevés köze van a hithez, és nagyon sok a hit álarcába bújó embertelenséghez. Vallásfüggetlenül. Köves Slomó, amikor kiegyezik a nem is mindig burkoltan diszkriminatív hatalommal minden más zsidót, aki Ember próbál maradni. Erdő, aki szintén támogatón egyezett ki ugyanezzel a hatalommal, minden más keresztényt.

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

GeoCravker
@Nessy: az egyház (klérus) a "megalapítása" óta a világi hatalom mámorában él. A keresztény egyházak zöme eleve ezért is alakult a Római Birodalom romjai között.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
GeoCravker
@Nessy: az egyház (klérus) a "megalapítása" óta a világi hatalom mámorában él. A keresztény egyházak zöme eleve ezért is alakult a Római Birodalom romjai között.
GeoCravker
@Csizmás Kond: a közszereplés nem mindig a bölcsek kövével párosul. Slomó viszont most nagyon kényszerteljesítős szindrómában szenved.
Csizmás Kond
@Nessy: ...a tízparancsolat azért valamivel hamarább alkotódott meg mint a kereszténység...és ezáltal azt is tudni illik hogy nem nekik készült...
Az egyistenhit ma egységes , csak a vallás különbözik. A vallás a hitről alkotott fogalmak gyakorlati megfogalmazása, egy dogma, ami akár ellentmondásos is lehet az Istenhittel.
GeoCravker
@Csizmás Kond: "Az egyistenhit ma egységes , "
Annyira, hogy a világvallások közül három egyaránt judaista vallás (zsidó, keresztény, mohamedán) amihez negyedikként a mormont is oda lehet venni.
Csizmás Kond
@GeoCravker: Sehol a világon ma nem imádnak egynél több istent...tehát ha egy van akkor az ugyanaz.
...és ez csak a vallásra igaz mert amellett vannak a tanok amelyek már túlléptek a valláson és egyéni kifejezést alkottak belőle, ahol az isten már csak másodlagos
quadrocopter
A zsidók mondig jó kereskedők voltak, ki áruval, termékekkel, ki pedig a tisztességével...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.