A Jobbik azt szorgalmazza, hogy a parlament mielőbb fogadja el az évenkénti kétszeri óraátállítás eltörlését.

Kepli Lajos, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szombati, budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett, hogy pártja másfél éve javasolta az erre vonatkozó határozati javaslat elfogadását, azonban a vita a mai napig nem zárult le a parlamentben.

Fontosnak nevezte, hogy az Európai Parlament csütörtökön elfogadott egy javaslatot, amelynek nyomán az Európai Bizottságnak jogszabálytervezetet kell alkotnia. Ez uniós szinten is megmutatja, mekkora támogatottság van az ügy mögött – hangsúlyozta.

A politikus megjegyezte: az óraátállítás energetikai haszna már nem kimutatható, viszont rengeteg hátránya van az emberek számára, és valós társadalmi igény áll eltörlés mögött. Kepli Lajos azt vetette fel: Magyarország legyen élenjáró ebben, és az uniós döntéshozatal előtt fogadja el a Ház előtt fekvő indítványt.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

3dwhite
Van ebben valami, oda-vissza àllitgatni, csak az a fél év különbség nem mindegy.
Nessy
Ehhez a javaslatukhoz én is csatlakozom! A nyári időszámítás számomra az ideális. Persze, lehet, hogy másnak a téli. De ebben csak közös nevezőre lehetne jutni. Könyörgöm ebből legalább hagyják ki Sorost!!
Yoda69
Ez most nem fontos, es Unios jogszabaly miatt egyebkent se lehet eltorolni. Az Unionak egysegesen kellene elfogadnia az errol szolo rendelkezest.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.