Az elmúlt években felére csökkent az országból elvándorló orvosok száma, míg 2011-ben több mint 800 orvos kért külföldi munkavállalási engedélyt, 2016-ban már 400-nál is kevesebb – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán. (...)

Forrás: debmedia.hu
Feltöltő: DebMédia
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Igen, azért halnak meg egyre többen a kórházakban és a sürgösségin is.
peterkelemen
Orbánéknak népirtásért is felelnie kell!!
glorianna
Khm... aki már kivándorolt, az nem tud évente újra engedélyt kérni. Kevesebb honi orvosból kevesebb tud elvándorolni is.
Egyébiránt ha valaki ráér, összekotorhatná, hány belföldi orvostanhallgató végzett pl. 16-ban és 17-ben. Ui. az a benyomásom, hogy a véges számú helyre a fizetős külföldiek nagyobb arányban kerülnek be, mint 8-10 évvel ezelőtt. De nincsenek bizonyító erejű számaim - sem időm ahhoz, hogy végigbogarásszam az egyetemek statisztikáit mondjuk 10 évre visszamenőleg...
Eladott Ország
24.hu/fn/gazdasag/2017/11/20/folytatodik-az-orvosok-elvandorlasa/
Folytatódik az orvosok elvándorlása. A fogorvosok kivételével közel ugyanannyi orvos hagyta el Magyarországot, mint 2016-ban. Eközben a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a humán egészségügyi és szociális ellátás területén. 7028 betöltetlen állás van. Így választások előtt minden megszépül Keresztény Bencének.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.