Az LMP frakcióvezető-helyettese szerint az elmúlt években csak a Fidesz-közeli kevesek gazdagodtak, míg sokan elszegényedtek. A párt ezért igazságosabb adórendszert ígér, valamint a családi pótlék, a gyes és a nyugdíjminimum összegének megemelését.

Schmuck Erzsébet kedden a fővárosi Kálvin téren tartott sajtótájékoztatóján bírálta a kormányt és tagjai rokonainak gazdagodását.

LMP: csak a Fidesz-közeli kevesek gazdagodtak, sokan viszont elszegényedtek

Fotó: pixabay.com CCO

Mint fogalmazott, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csupán a fűtött medencéje után fizet félmillió forintos rezsit havonta. A Miniszterelnökséget vezető Lázár János termőföldje mellett "kastély nő ki", a miniszterelnök veje, Tiborcz István korrupciógyanús közbeszerzéseken nyert pénzeket, Mészáros Lőrinc vagyona pedig százmilliárd forinttal növekszik egy év alatt – sorolta.

Eközben számos család küzd napi megélhetési problémával vagy veszítheti el a lakását – jelentette ki.

Csárdi Antal, a párt fővárosi közgyűlési képviselője szerint egyszerre van bér- és lakhatási válság, és miközben az emelkedő albérlet- és ingatlanárak szorítják az embereket, a főváros IX. kerületében harmad áron juthatnak lakásokhoz a városvezetéshez közel állók, az I. kerületben pedig töredékáron adják bérbe az ingatlanokat.

Az LMP ennek véget vetne, és átfogó bérlakás-programot indítana – közölte a képviselőjelölt.

Schmuck Erzsébet kérdésre azt mondta: nem szüntetnék meg a családi otthonteremtési kedvezményt, hanem átalakítanák azt, hogy többen vehessék igénybe. Megemelnék például a használt lakások után nyújtott támogatás összegét.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Rém okos ez a Berci. Eddig hol volt, Isaurát nézet?
rohács1926
Jaj, te Erzsi, hát hogy mondhatsz ilyeneket.
Orbán is csak 250 ezret tudott tavaly megtakarítani és összesen csak egy millája van.
És ez biztos igaz, mert ő sosem hazudik.
Elnézést abba kell hagynom a kommentet, leszakadt a plafon...
Lepényleső
Na ugye,hogy lehet érteni az ortodox matekot;dolgozol azoknak,akik nyakadra tesznek hurkot.
advocat
És ez a kétmillió agymosottat nem érdekli. Csak Viktor, az Isten! Mert megérdemeljük. Hiszem, hogy ez legalább 2063-ig így lesz, mert akkor talán elmegy nyugdíjba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.