Az elmúlt 15 évben nem volt akkora – 4,2 százalékos – a bruttó hazai termék (GDP) növekedése, mint tavaly – hangsúlyozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki tájékoztatóján. Lázár János rekordévnek nevezte 2017-et.

Lázár: rekordév volt 2017
Fotó: Kovács Attila/MTI

A miniszter úgy értékelt, 2017-ben jó évet zártunk, a magyar gazdaság jól teljesített.

A növekedést a 2016-ban megkötött hatéves adó- és bérmegállapodással magyarázta. Szerinte a magyar háztartásoknak is kézzel fogható eredményt hozott a GDP ilyen mértékű növekedése, mivel

12,8 százalékkal nőttek a bérek, nőtt a foglalkoztatottak száma és csökkent a munkanélküliség.

Lázár János elmondta, az Európai Unióban átlagosan 2,6 százalék volt a növekedés, a magyar gazdaság 4,2 százalékos növekedése éves alapon a második legnagyobb az EU-ban.

Hozzátette, a nemzetgazdasági miniszter 2018-ra "bátor vállalással", 4,3 százalékos GDP-növekedést vár.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
rekord mennyiségű pénzt nyúltatok le! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csipetke
Miután többtízezer ember kénytelen volt külföldön munkát vállalni,hogy normális megélhetést biztosítson a családjának,ezzel meg is szűnt a munkanélküliség,olyannyira,hogyha szükség van bármilyen szakemberre,időpontot kapsz,mint az SZTK.ban.És hogy Lázár dobálózik a számokkal,megteheti,ki fog utánajárni?Évek óta hazudnak nekünk,mé'pont most mondanának igazat?
Eladott Ország
kanadaihirlap.com/2018/02/15/janosom-kastelyom/
Jánosom Kastélyom. Ha valami olyan, mint egy kacsa és hápog, akkor az az állat nagyon nagy valószínűséggel kacsa. De arra mérget vehetünk, hogy semmiképpen sem zsiráf, vagy elefánt.
Sok mindent meg lehet kérdezni, de nincs semmi értelme, mert mindenre ugyanaz a válasz: a kérdező a Soros-tervet hajtja végre. Úgyhogy, most az van, hogy az ügyvéd úr megvett egy drága telket, épített rá egy nagyon drága kastélyt, és mindezt csak messziről nézheti, mert nem tudja, hogyan megközelíteni. Hacsak Lázárék meg nem szánják, és nem adnak neki engedélyt az átjárásra. Amúgy meg biztosan adnak, mert Lázárék nem szőrősszívűek. Persze, az mégsem ugyanaz, amikor az embernek kérni kell, hogy bemehessen a saját kastélyába.
Próbáljuk meg elképzelni: Kulik Jenő eltöltene egy kis időt a kastélyában, ennek érdekében megkeresi Lázár Jánost, engedje már át a földjén, mert be szeretne menni a birtokára. Mondjuk nem éri el Lázárt, mert ő épp egy nagyon fontos tárgyaláson van. Jelesül, Tiborcz Istvánnal egyeztet a közvilágításról. Ha nem éri el a minisztert, akkor még mindig nincs veszve semmi, mehet Lázár anyukájához, vagy valamelyik gyerekéhez engedélyért. Neked is rekordév volt 2017 Mindentudó János!
RonaGyuri
rekord mennyiségű pénzt nyúltatok le! =))
cs.n.
Igen, rekordpénz lett kiszórva kormánypropagandára meg nemzeti inzultációkra.
Eladott Ország
b1.blog.hu/2017/06/18/magyarorszag_ilyen_jol_teljesit_egymillioan_tervezik_elhagyni_az_orszagot_aminek_eletszinvonalat_mar
Magyarország ilyen jól teljesít: egymillióan tervezik elhagyni az országot, aminek életszínvonalát már Románia is utolérte. A kormányzati propaganda csak a Fidesz talpnyaló sajtójában helyettesíti az igazságot. A valóság azonban nagyon másként néz ki: a magyar lakosság 15 százaléka lelépne innen. Nem is csoda, hisz a hazai életszínvonal éllovasból sereghajtó lett - már a románok is beértek bennünket. Jánosom van még bőr a pofádon? Már a NASA is érdeklődik az ilyen éghetetlen pofájú anyag iránt.
Yeromos
Valóban rekord év volt, ennyit még soha sem loptatok.
Lepényleső
...tehát sikerült többet síbolnia mint az előző hat évben?
CsipkeRózsa
A nyugdíjprémium összegét a 4,1 %-os várható növekedéshez számították ki, a 4,2 %-os végleges növekedéshez nem kell kiegészíteniük?
simmering73
Rekordév volt 2017. Lopásban feltétlen.
kereső
Legyen 4/5-öd,de azt se bánom ,ha 5/5-öd. Előbb borul az egész a nyakatokba sikerestől!,mindenestől.Betemet mindent-és mindenkit. Az "omerta" nem működik örökké.Ezen a tájon nincs hagyománya,hiszen ezek a kiválóak! húsz fillérért a kecskét is.Csak a dominó első kockája dőljön/csak egy kis csalódottság kell hozzá/.
CsipkeRózsa
@Shikari: Az adósság felhalmozását Orbánék csinálták:

"Az államadósság 2010-ben 20 420 milliárd Ft, 2016-ben 25 393 milliárd Ft volt, ami körülbelül 75,5%-os GDP-arányos adóssággal egyenlő. Vagyis 5.000.000.000.000-dal több!"

varosikurir.hu/juszt-kivesezte-orbant/@Shikari:
cikicakk55
Az biztos,hogy ilen évet a 62 év alatt nem tapasztal. A kormány 1989 óta ebben az évben hazudott legtöbbet, ebben az évben tetőzött a korrupció, a lopás. Eddig ez a válsztás a legmocskosabb a gengszterváltás óta. Rekord mennyiségű mélyszegényt és kilátástalan embert tudtak mélybe taszítani. Abban is csúcsra futottak,hogy ennyi éhező gyerek sem volt 89 óta. 2017 magasan az utóbbi 28 év legaljasabb FideSS diktatúra éve volt. Az ellenzék se örüljön,mert 28éve a legimpotensebb banda alkotja az ellenzéki pártok tagjait. Cserben hagyták az embereket a Kormány és az ellenzék is. Kár hazudozni,mert ez a valóság. A nép egy tagja vagyok,akinek nem érdeke hazudni. Sajnos nem látok rá reményt,hogy becsületes választással leválthatnánk őket. A FideSS matek más mint az erkölcs és a tisztesség elvárná. Egy hatalom mániás M. E és a rengeteg pénzéhes hazudozó nyalonc mellett,egoista ellenzékkel szinte esélytelenek vagyunk.
Borsodi
Örülünk,hogy megvagytok elégedve,a helyi vezető fidesz politikusok is szépen teljesítettek.Lassan már egymástól kell lopnotok.
www.youtube.com/watch?v=5dMDy95JVdo
wagabund
ha valakinek, akkor ennek az embernek igencsak fontos, hogy a fidesz maradjon...ha csak ötvenegynéhány százalékkal is, de neki létkérdés...Orbánnak meg Lázár a létkérdés...ja, meg Hódmezővásárhelyen sem veszíthetnek...bármi áron az ő jelöltjüknek kell győzni...bármi áron... az adófizetők állják a cehhet..
kokopelli
Az Éva Kovács is beleß@rt a ventillátorba! Magyarázza el neki valaki ,hogy a fej-
lődés %-a nincs összefüggésben az ország nagyságával! Kiselejtezték azért mert
hülye volt!? Évácska:egy német nagyváros GDP-je nagyobb,mint Magyarországé!
papa.49
Cserpákjankó igen a lopásban biztos túlteljesítettétek a tervet, de majd legyél később is ilyen lelkes, mikor a pofád be lesz verve !!!
kereső
@kokopelli: 19:19, kár a szóért.Nem értené meg .Magyarország ebben is igen jól teljesit.Mintha kinaiul mondál valamit.
kokopelli
@kereső: ..én nem tudom elmagyarázni az ágytálfelelős segédnővérnek,hogy a
humánürülék és az évi növekedés között mi a differencia!
A "Nurse".és.nem nővér,mert az "zsenánt" ;-)
kereső
@kokopelli: én se vállakoznék rá.Sajnos nagyon sokan vannak ezen a szinten.Ők azok,akik mindent elhisznek,fenntartások és gondolkodás nélkül.Mert alapvető tájékozódási,tanulási igénye sincs.
tudode
Ahhoz érteni kellene az ÁLLAMHÁZTARTÁSHOZ, hogy vajon miért SZÉPÜLNEK MEG azok a számok MINDEN ÉV VÉGÉRE!
.
Gorbán a Kossuth térre 2006 október 6-án kivetítőről FELHÁBORODÁSÁNAK ADOTT hangot, hogy MEGHAMISÍTOTTÁK a számokat, meg egyebeket, amelyet végső soron a csuti kormány meg is valósított!
.
Pl. Mi ez???
.
------ A kormány kiturpiskodta, hogy hivatalosan csak a választás után ugorjon meg az államadósság
444.hu/2017/10/23/a-kormany-kiturpiskodta-hogy-hivatalosan-csak-a-valasztas-utan-ugorjon-meg-az-allamadossag
.
Azzal együtt, hogy LÁZÁR HIVATALBÓL QVÁRA VÉDI A MUNDÉRT, de HA FIDESZ A SORSA az országnak, Lázár a jogi akármijével ÉRTELMESEBBEN, szabatosabban, magyarosabban, hozzáértőbben, NEM FECSEGVE ÖSSZE, VISSZA, elviselhetőbb lenne, mint a szemlesütve FELOLVASÓ főnöke a HÁTIZSÁKJÁVAL. hordva azt, miből kevesebb van neki a keletinél, és a nyugatinál is!
quadrocopter
Beleértve az OLOAF jelentést is, Lézer-Piszkos-Sunyi-Hazug János?
rohács1926
Azt kívánom, hogy neked kelljen befizetni azt az összeget, amennyivel a 4,3% alatt maradunk.
Tudom, te sokkal többet érsz mint egy szegény ember ("aki annyit is ér, mint amije van"), de, úgy gondolom, ez neked is sok(k) lenne...
Ja és még valamit; '17-ben a GDP 5%-át küldte NEKTEK az unió. Számoljunk egy kicsit; de ne a tiborcz féle lámpák alatt, mert ott sötétség van; bár nektek is meg a hívőknek is az az ideális színhely...
peterkelemen
Újabb rekordév volt 2017: rekord számban hagyják el az országot a magyarok, rekord szánban haltak meg a kórházakban, rekorszámban fagytak meg, rekordszámban kerültek az utcára családok, rekordszámban szakadtak le további éretegek a szegénységbe ...
volvós
Az a sunyi, gerinctelen, cinikus " mosoly " rohadna a szádra !!!
Yoda69
luzerjano,
nektek biztos rekord volt, mert nincs a vilagon meg egy olyan kormany, amelyik ennyi penzt korrumpalt volna el az adofizetoitol, mint amennyit ti elloptatok.
Meg van 53 napod!
Aki Én
Eva Kovacs · Nurse, Retired Nurse -facebook
,,4.2% gazdasagi novekedes eves alapon, a masodik legnagyobb az EU-ban..szegyen a nemetekre nezve,mert ok tobben vannak es jobban kellene teljesiteni.."
Ez százalékos adat. Így is messze meghaladnak, ha az összeget nézzük, arról nem beszélve, hogy nulláról fejlődni kicsit látványosabb. Már ha igazak lennének az adatok. De nem az.
Hallgassa meg egy szakember szájából, választás előtti propagandától mentesen. Nagyon ajánlott.

www.atv.hu/videok/video-20180215-rona-peter
Aki Én
@Shikari: ,,A szocik ebből is csak adósságot halmoztak volna fel! "
Hova ez a feltételes mód? ( ez egy nyelvtani kifejezés)
Ne féljünk kimondani, igazad van. Vagyis a fideszbe burkolt szocik tényleg adósságot halmoztak fel. Tudod, hogy jelenleg történelmi csúcson van az államadósság?
Az a baj veletek stuccfejűekkel, hogy meghalljátok amit hallani akartok, és már el is aléltok. Miért nem néztek semminek utána? Jó megvezetett hülyének lenni?
Vannak a fidesz-adatok, amiiket a szektának szánnak, és vannak tényadatok, amit a fidesz kivételével mindenki állít.
Róna Péter nagyon érthetően elmondja neked, hogy mi a helyzet Lázár, illetve Varga szavaival szemben. Már ha érdekel a valóság, tudsz vele mit kezdeni.

www.atv.hu/videok/video-20180215-rona-peter
Pálinkás Pál
az biztos jankó...rekord számban buktak ki ocsmány dolgok rólatok...rekord mennyiségű általatok ellopott pénz került köztudatba...és remélem bukásotok után rekord mennyiségű évet sóznak a nyakatokba..és nem külön börtönben,hanem a gyámolítottjaitok között!!! majd ott meglátod mennyire rejtett tartalékok ők,és mennyire szeretnek titeket!!
Aki Én
@Shikari: Még mindig nem értetted meg, hogy 0-24-ig a pofádba hazudnak?
Aki Én
@Shikari: Ok, csináljuk úgy, ahogy szoktuk. Megnézed a videót, majd eltűnsz...
Vagy visszajössz és egyenként cáfolod Róna állításait. Ha nem, akkor semmi erkölcsi alapod itt hinteni a propagandát. Tessék, védd meg, bizonyítsd be, hogy felkészült propagandista vagy, tele vagy érvekkel, bizonyítékokkal és igenis Lázát mondja tutit.
Aki Én
@Shikari: Tökéletes válasz pillanatok alatt, erre számítottam. Hiteles pali vagy, gratulálok!
maszk
Toljad csak a rizsát dumagép, a fideszes csürhén kívül a kutyát nem érdekli a számmisztikád.

www.youtube.com/watch?v=pVHKp6ffURY

És itt van a magyar fordítás (khm):

www.youtube.com/watch?v=FrNyHaGJ3qs
BALKÁN KOBRA
... és elkészült a 14 méter széles út a kastélyodig?!
kokopelli
@Aki Én: Én csak nagyon halványan emlékszem a szoci országok jóval magasabb
%-os fejlődéseire,de a nyugat fele- vagy negyedolyan alacsony számai mögött
sokkal magasabb abszolút fejlődés volt! Még a szüleim is nevettek az ilyen komcsi
furfangon! Ugyanazt hinti most a rabló fidesz is! Az alulmegvilágítottak megtapsol-
ják őket,mint az ovisok! Igen,tudom hogy a nyugaton kizsákmányolnak!..de jó is nekik! ;--)))
papa.49
Régi igazság könnyebb a 100 hoz 10 et tenni mint az 1000 hez 5 öt, de ugye azért ezek nincsenek egálban egymással !!!
Eladott Ország
@BALKÁN KOBRA: ma, 11:06; 24.p3k.hu/app/uploads/2018/02/kastely-1024x521-1-1024x521.png
Nagyréti Vendégháznak hívják azt az impozáns vadászkastélyt, amelyet a közelmúltban építettek a Hódmezővásárhelyhez tartozó batidai tanyavilág szélén. A képek tanulsága szerint elkészült az út is.
youtu.be/39Vvlwuf8es
BALKÁN KOBRA
@Eladott Ország: Én a Tisza-kastélyról beszélek Geszten!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.