Hiába szaladgáltak pár éves autókkal, tavaly decemberben elkezdték lecserélni egyes állami vezetők autóit. Semjén egy 2018-as Skoda Superbet kapott.

Több miniszter és államtitkár is új szolgálati autót kapott tavaly év végén és idén év elején – olvasható az Mfor.hu cikkében. 

A lap szerint a csere előtt használt autók sem voltak lerúgva, általában egy-két éves modellekről lehet beszélni, ezeket cserélték be frissebb autókra – bár akadt, aki régebbi, 2015 előtti autót kért/kapott.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter még karácsony előtt kapott új szolgálati autót, "2016-os Skoda Superb típusú személyautóját cserélték le a legújabb típusra, egy 2017-es modellre. Ugyanettől a naptól kezdve kapott más autót Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere is, igaz, esetében úgy tűnik, egy korábbi modellt jobban preferálhat, hiszen egy 2015-ös Volkswagen Multivan helyett egy 2011-es modellt használ tavaly év vége óta" – olvasható a cikkben.

Karácsonyi ajándék: lecserélték pár éves autóikat az állami vezetők

Fotó: YouTube

December 21-én sem állt le az élet, aznap a 2015-ös Skoda Superb helyett a legújabb, 2017-es modellt kapta meg Kontrát Károly (BM-államtitkár), V.Németh Zsolt, környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár és Soltész Miklós, az EMMI államtitkára.

Ugyanilyen autót kapott Nagy István, a földművelésügyi tárca államtitkára, a NAV elnöke, Tállai András és Hoppál Péter, kultúráért felelős államtitkár is, igaz, utóbbi kettő már 2018 elején. 

A lap szerint Semjén Zsolt általános miniszterelnök-helyettes járt, ő ugyanis februárban a 2015-ös VW Multivant egy 2018-as Skoda Superbre cserélte.

A lap arra nem tért ki, hogy ezek a cserék mennyibe került az adófizetőknek.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
És a régieket kik vehették meg, természetesen rendkivül nyomott áron. Hiszen ócska, lestrapált, rozsdás és egyéb hibáktól hemzsegő ócskavasakat vehettek meg.
Engem a régi autók új tulajdonosának a neve sokkal jobban érdekelne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.