Javult a közgondolkodás a fogyatékossággal élő emberekről az elmúlt húsz évben – mondta az emberi erőforrások minisztere pénteken a fogyatékos személyek jogairól szóló törvény elfogadásának 20. évfordulója alkalmából tartott jubileumi konferencián, Budapesten.

Balog Zoltán a tanácskozást köszöntő beszédében azt mondta: az utóbbi 20 évben jó irányban változott, javult a közgondolkodás a fogyatékossággal élő emberekről, talán azt is lehet mondani, hogy paradigmaváltás történt.

Ha nem is mindenki, de sokan messzebb kerültek attól, hogy betegként tekintsenek a fogyatékossággal élőkre, ők pedig az elszigetelt, láthatatlan környezetből kilépve láthatóvá váltak

- közölte Balog Zoltán.

Azt mondja az emberminiszter, hogy javult a közgondolkodás a fogyatékossággal élő emberekről

MTI Fotó: Mónus Márton

A miniszter hozzátette: tovább kell dolgozni azon, hogy a kerekesszékesek tánca vagy éppen egy siket európai parlamenti képviselő ne idegenkedést vagy csodálkozást váltson ki a többségi társadalom tagjaiból, hanem megszokott jelenség legyen.

(MTI)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Hosszasan lehetne sorolni, hogy Balog Zoltán lelkészként, emberként és politikusként miért az egyik leggyalázatosabb, legvisszataszítóbb figurája a jelenlegi kormánynak, amelynek berkeiben egyáltalán nem gyenge a verseny. Az a fennhéjázó ostobaság, ami ebbe az emberbe szorult akkor is vérlázító lenne, ha nem az egészségügy és az oktatás földig rombolásán ügyködne következmények nélkül. Ha nem botrányosabbnál, botrányosabb ügyek tarkítanák áldásos tevékenységét. Balog Zoltánnál szervilisebb marionett bábu aligha segíthetné Orbán 2017 utáni céljainak megvalósítását. Nincsen annál mélyebb gödör, mint amikor egy pap, egy lelkész – a moralitás morzsáit is eltaposva – a politika csahos kutyájává lép elő és kilógó nyelvvel, csorgó nyállal várja az utasításokat. Aki ellenvetés nélkül, bólogatva, hajbókolva hallgatott mindig egyetlen felettese szavára, akinek alázatos hűsége felülírt minden emberséget, aki képtelen volt egyetlen percre is önállóan gondolkodni, cselekedni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
peterkelemen és Qqberci finoman és elegánsan fogalmazott. Én azon az állásponton vagyok, hogy Balog az Orbán-kormányba való belépésével és annak első intézkedésével, a rokkantakkal való leszámolással már kiírta magát az embernek nevezhető egyedek közül. Pogányként úgy látom, hogy az általam ismert keresztények közé sem lehet sorolnom szellemi és jellembéli tulajdonságai okán. Ami pedig a való létét illeti, annak múlandósága okán valóban nem érdemes róla szót ejteni.
Sámannus
Most is előbbre valóbb a lopás mint a gondoskodás. Ezt mondta világosan érthető.
papa.49
A bolondbsalog menthetetlen agy nélkül él, az ő megítélése a bíróságra fog tartozni, és vagy kötél, vagy vízbefojtás választhat !!!
peterkelemen
Orbánéknak népirtásért is felelnie kell!
quadrocopter
Aha, lásd 3-as metrő akadálymentesítése! Balog-Pösze-Paraszt!
Eladott Ország
@kokopelli: tegnap, 12:05; Balogh Emberminiszter Zoltán próbált emberarcú fideszesnek látszani, pedig csak egy fideszarcú ember ő is. Mert ugye csak külföldön, egy német liberális alapítvány szűkkörű rendezvényén merte bírálni a kerítést, meg azt megelőző undorító plakátkampányt, itthon és akkor lapult mint szar a fűben, egy rossz szava nem volt, lelkészi hivatása és egyháza nagyobb dicsőségére. Nyilván érzi ő is, hogy a jézusi attitűdtől nagyon messze került, követve kurzuskeresztény ám jövedelemérzékeny elvtársait, meg eszébe jutott, hogy egyszer azért ők is bukhatnak és akkor az nagy bukás lesz, jól jön majd akkor egy ilyen hivatkozás. Hogy ő megmondta már rég, még a hatalom csúcsán, és igen, hát kussolt eléggé, de parancsra tette, belül meg a sírt az ő lelke neki. Pont olyan képmutató önző fasz, mint az összes fideszkádéenpés hatalomfüggő véglény, a felcsúti kesztyűsbábja, aki kizárólag Orbán miatt és által létezik a hatalom csúcsai közelében, és azért csak a közelében, mert azt a legjobb indulattal sem feltételezhetjük, hogy a fajsúlyos döntéseket tényleg maga hozza. Meg persze azt sem gondoljuk, hogy értene az oktatáshoz, pláne az egészségügyhöz, pedig mindkettő hozzá tartozik.
2.bp.blogspot.com/-tlr02RXDtkc/Vt8ZkbTV-aI/AAAAAAAAAGg/3pjXqXC2d1c/s1600/Balog_Zoltan_hazugsag.jpg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.