A CDI szerint a keresztény kultúra érték, ezért meg kell őrizni – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a kereszténydemokrata irányultságú centrumpártokat tömörítő CDI budapesti konferenciájának keretében tartott sajtótájékoztatón, pénteken.

Orbán: a keresztény kultúrát meg kell őrizni
Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

A kormányfő kiemelte: a CDI keresztény indíttatású szervezet, amely az emberi méltóságot tekinti a politika alapjának. Ez azért fontos, mert az átalakuló világban a politikai viták középpontjába mindenhol az identitáskérdések kerülnek majd, ez Európában látható a leginkább, mert a migráció felerősítette ezeket a kérdéseket – magyarázta.

Hangsúlyozta: a budapesti ülésen döntöttek arról, hogy elindul a CDI ifjúsági szervezetének megalapítása, a Kaukázusból érkezett pártok közelebb léptek a szervezethez, új tagokat fogadtak be Latin-Amerikából és Közép-Európából, továbbá a térség magyar pártjainak nagy részét is felvették tagnak a CDI-be.

Orbán Viktor kifejtette:

Magyarország is olyan európai ország, amely leginkább saját magára és Európára figyel, és kevesebb figyelem jut az Európán kívüli politikára. A CDI – amelynek csaknem 20 éve az egyik alelnöke – bizonyos értékek, a kereszténydemokrata értékek mentén egy világszerveződést próbál létrehozni, és ebben rendkívül sikeres

- mondta.

Hangsúlyozta, a szervezet erősödésének azonban hullámai vannak, és a mostani budapesti üléssel újabb jelentős lökést szeretnének adni a CDI fejlődésének, valamint Közép-Európa integrációjának is, különös tekintettel a Nyugat-Balkánra. A cél az, hogy minél több ország valamely pártját integrálják a szervezetbe, és az erre vonatkozó döntések ma megszülettek – közölte.

A miniszterelnök kijelentette:

vannak pillanatok, amikor különösen fontos a CDI, és most olyan időszak elején vagyunk, amikor az ilyen szervezetek rendkívül lényegesek lesznek, mert a világ jelentősen változik körülöttünk. Megjegyezte: a CDI képes jó kérdéseket feltenni a jövőre nézve, és "ez szép küldetés".

Andrés Pastrana, a CDI elnöke, Kolumbia volt államfője a tájékoztatón arról számolt be, hogy Budapesten 18 új pártot vettek fel a szervezetbe, s immár több mint 100 a társ- és testvérszervezetek száma. A politikus a tanácskozást a jövő generációjának felkészítése szempontjából is fontosnak ítélte.

Az elnök köszönetet mondott Orbán Viktornak, amiért találkozott Antonio Ledezma venezuelai ellenzéki politikussal, aki el tudott menekülni az országból.

Jelezte azt is: biztos abban, hogy a választáson győztesként ünnepelhetik a Fideszt.

Antonió López-Istúriz, a CDI főtitkára, néppárti európai parlamenti képviselő egyértelműnek nevezte Orbán Viktor vezető szerepét a közép-európai és balkáni ügyekben, továbbá létfontosságúnak ítélte, hogy egy ifjúsági szervezet is megjelenjen a CDI berkeiben. A Fidesz is ekként indult még a kommunista hatalom ellenében, ezt példaként tudják felmutatni – jegyezte meg.

A főtitkár a szervezet törekvései között említette, hogy foglalkozzon az elszegényedéssel és a társadalmi egyenlőtlenségekkel.

Azt is megerősítette: az összes tagszervezet vállszélességgel kiáll Orbán Viktor és a Fidesz mellett a választáson.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Hogy is volt? Csuhások térdre imához???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Orbán - keresztény - kultúra ne már!!! =))
relatív
... És minden kultúrát, de a kereszténység gyakorlatát csak az azt választók esetében !!!

Tisztelet minden embernek akár... IS !
pécsi
Ma Orbán a kelet-közép európai térség vezetője,Tetszik, vagy nem teszik ballib. testvéreinknek, de így igaz.Valójában örülni kellene mindenkinek, aki Magyar !-hogy rgy európai formátumu politikus vezeti az országot.Remélem még kb. 8-10 évig megőrizzük ezt a poziciót!
staro2
Ja meg kell.
Nálunk német szilárd őrzi.
Ha valaki közel mer hozzá menni, rögtön megugatja.
maszk
Keresztény kultúra, ami tönkreteszi a világot már 1700 év óta, és akik miatt eljön Armageddon?
500 éven keresztül a keresztény inkvizíció?
Akik abban az ötszáz évben éltek, nekik ki hozza el az igazságot?

Mennyi ember, mennyi család, mennyi gyerek halt meg meg feleslegesen az álkereszténység miatt...
Ötödik pecsét!

Te azt hiszed egyszerű vagyok (én csesztem el, én sugalltam, hogy egyszerű vagyok, mint a faék), pedig nem vagyok egyszerű.

Ahogy visszatartja a négy angyal a pusztítás szelét...
Te meg azt hiszed, hogy örökre szétcsesztheted a világot, és szabadon dúlhatsz a magad akarata szerint.

www.youtube.com/watch?v=h4rZE_J1beA

Ne tévesszen meg, hogy megtévesztelek !!!
Clavigo
A Cigánypáva "" kulturája "...::. Szájnyalinka,,,zsebberecskával,, megstuccolva ?? Miről beszél ez a Teliszart Zokni ??
Clavigo
Orbán,,,,,,Te nem leszel olyan gazdag,,,hogy a kultúrához bármi közöd is legyen..!!!
papa.49
Közelebb már nincs támogatója csak az amerikai földrészről, azért ez jelent valamit !!!
Különben meg mi ez CDI veszek meg ha tudom !!!
Ez a tetű nem keresztény, nem magyar, NEM EMBER, csak egy ,,telefosott zokni,, !!!
Cicamama55
Az igazi keresztény ember a sima hétköznapjait úgy éli, hogy az embernek Isten és embertársai iránti kötelességeit összegző 10 parancsolat betartása határozza meg a valáserkölcsi életét. Ha ezek köszönő viszonyban sincsenek a személy tetteivel, hazugnak érzem annak az embernek minden szavát...
Pálinkás Pál
@pécsi: Te aztán seggnyaló csicska vagy a javából!!!Bizonyítjátok fidesz hivek hogy Európában is van egy elmebeteg réteg...genetikailag debilitásra kódolva!!!
tudode
Szavak, szavak!
.
Egy "ember",aki KERESZTÉNY KULTÚRÁRÓL szónokol akkor, amikor
.
- Iványi Gábor eskette, akit NEM ISMER EL vallásként vele együtt a "FER" sem, ezen kívül
- ki tudja hány gyermekét keresztelte, aztán
- felesége az Ökonomikus Szeretetszolgálatnál segíti azokat, akiket az ura belelökött a gödörbe, hz ez nem elég
- azzal, hogy ő ÉRTI A FFI LELKET, fia megalakította a FELHÁZAT, ahol rákosokat gyógyít hókusz-pókusszal!
- őfőmélósága TANUSÁGTÉTELE sem kutya, bármely lelkipásztort SZAVAK SZINTJÉN még Balog tiszteletest is felűlmúlta,
- de a TETTEI "patás ördögiek",, éjt nappallá téve azon "fáradozik", hogy MILYEN MÓDON TUD KISZÚRNI az ellenfeleivel, a társadalom alsó millióival!!!
.
Ki kér az ő IMÁDKOZÓSÁSKA, KERESZTÉNY KULTÚRÁBÓL???
Nessy
Orbán és a "keresztény kultúra olyan messze állnak egymástól, mint a Föld - Hold távolsága! Ezek után nem tudom mit akar megvédeni!
Clavigo
@pécsi: Megőrizzük,,veled együtt a " vigyorgó szobában "..Esténként meg úgy is jön az ápoló,,oszt haraphatjátok együtt a Xanaxot.
nyanya001
Csuhások ! Térdre imára !
A csuhások erre térdre borultak a nagy nemzetvezető előtt...
quadrocopter
Bizony, fontos kérdés, mert egyben tartalmazza a művészi szintű pofátlan lopást, hazudozást, lenyúlát, "zsebemre szóló jogszabályokat" csicska hivatakokat, csicskásító felsőfokúkat, nyílt fenyegetéseket, bűnözői büntetlenséget, hazaárulást, gyevi bíró effektust és mindazt, ami nem a demokrácia jellemzője!
Hellcat
Hogy is volt? Csuhások térdre imához???
mackoka46
Lófasz van itt nem keresztény kultúra.
peterkelemen
Orbánéknak közük nincs a keresztény kultúrához sokkal inkább a keresztény népbutításokhoz, gyilkosságokhoz, népirtásokhoz.
JAJMÁR
Milyen keresztény kultúrát? a fideszhű keresztény ... majdnem kultúrát írtam, de az olyan emberi. Nem odaillő szó. Nem találom az odaillőt . Nincs.
silber13
A görény ne beszéljen illatról, a csúti szélhámos meg ne dumáljon kultúráról.Mindkető nagyon röhejes!
bakegya
...és éppen egy ilyen köpönyegforgató,ócska tölvaj szónokolhat nekünk -pokolra veled és a fideSS BIRKÁIDDAL-bőven sok volt már belőletek...elszámoltatni AZ ISTEN KÁROMLÓIT a pereputtyával együtt.
Béla333
Semmi köze nincs a kereszténységhez, a kultúrához meg pláne nincs!
Nagyképű, hazug duma!
Amolyan habonyárpis...
bakegya
@mackoka46:nem csakkk képletesen szólva "ez az embertelen kivágatott már minden fát"-és még mindíg nála lehet a BALTA-"...HA TETSZIK EZ HA NEM.." elmagyarázta Ü MAGA ÉS SENKI LE NEM CSAPJA???-hát ilyen keresztény ország ez...pedig már eléggé megrontotta!!!
EGÉSZ MAGYARORSZÁGOT MÉSZÁROS-TIBORCZ BIRTOKÁBA ADTA...a magyarok ki lesznek lőve ,de nem a HOLDRA-jól mondta a bűntársa-ez a g... HÚSZ AKÁRHÁNY ÉVE a kulturmocskán dolgozik.
kereső
Isten mentse meg Európát,és a világ összes országát attól a "keresztény kultúrától" amit ti képviseltek.Nincs olyan pontja a 10 parancsolatnak,amit már ne szegtetek volna meg. Nincs bűnbocsánat.Isten a megbocsátás. De mi nem vagyunk az Isten.
1magyar
mérkell és zenekara szerint meg ideje muszlimra váltani.
iluminati
@Béla333: Ezzel is azt érik el senki nem meri felvállalni,hogy keresztény, mert szégyenli...
kereső
@iluminati: miért kellene bárkinek szégyenkeznie,azért mert keresztény? Éppen nekik van a legtöbb! joguk rámutatni arra,hogy "ezek"-nek semmi közük a keresztényi-amugy meg az általános emberi! erkölcsi értékekhez.Ezt felvállani kell,nem szégyenkezni miattuk.És a "keresztényi" értékeket,erkölcsöt nem csak a vallásosok követik./akár tudatosan,akár tudattalanul./
magyarbakancs
Kereszténység meg mentőként tetszelegve lopja az EU-s pénzeket Orbánc.
Az ott álló konzervatív politikusok ezt nem tudják, vagy asszisztálnak egy ideológiai senkiházinak?
Egy reformátusnak mi köze a Római katolikus egyházhoz?
Eltévedt ideológiailag Orbánc úr?
Pálinkafőző Rézüst
Osztán g.obinak meg mi köze van vajh a kereszténységhez???
Zeta
Jó lenne betartani a kereszténydemokrata értékeket, nem csak pofázni róla!
peterkelemen
Orbánék még a tízparancsolatot sem tartják be. A Tízparancsolatból náluk hiányzik a "NE" szó.
JAJMÁR
@1magyar: "Mérkell" neked mindig a hülyeség oldalára másznod?

Ez nincs benne a 10 parancsolatban, te "keresztény" :)
bakegya
@Pálinkafőző Rézüst: @Zeta: @peterkelemen: A LOPOTTHOLMIT amit a tiborcpityu.és mészáros lolúvel összetarháltatott-a z apja és anyjA PEREPUTTYÁT SE HAGYVA KI...azt kell őrizni...a többi le van szarva,mondja nekünk még nem eléggé elhülyült vicctor még mindíg MAGYARORSZÁG MINISZTERELNÖKE!!!@JAJMÁR: sajnos sok az ilyen marha.
1magyar
@JAJMÁR: Akinek nincs meg a magához való esze azt nem lehet meggyőzni a józan gondolkodásról - mint téged is.
kokopelli
@JAJMÁR: (23:30)
Ez az egy mondat nála a keresztényi kutúra!Az egysejtűeknek is adjunk esélyt!
papa.49
Mint már mondtam a csutigeci NEM KERESZTÉNY, NEM MAGYAR, NEM EMBER !!!
papa.49
@1magyar: Gyógyulj már ki a Merkel fóbiádból, mert már uncsi ...
kereső
@kokopelli: végül is,minden "magasabb" rendű is ott kezdi.
JAJMÁR
@1magyar: A keresztény kultúrát, és egyébként minden kultúrát, csak úgy lehet megőrizni, ha benne élnek emberek, ha magukévá teszik. Amit már eldobtál, mert ugyan neked "mérkell" az ilyesmi, azt nem tudod megőrizni akkor sem, ha bezárnak vele egy szobába.
Angela Merkel is csak egy ember, de jóval több humánum és kereszténység él benne, mint benned, a hozzászólásaidból ítélve.
Az országban pedig sajnálatos módon, de a keresztény kultúra haldoklik. Akiknek példát kellene mutatni, és követésre méltón élni, ők tapossák a legkegyetlenebbül.
Hazudnak neked 1magyar!
hetöndöe
Igazad van Viktor,ezért kell eltűnnöd a picsába...végleg.
kokopelli
@JAJMÁR: "Mérkel(l)" hogy már századszor akarja valaki a dicséretet a barom-
ságért,de nem vevő rá senki!Elbaxott élete lehet az ilyen elmeszesedett fideszes-
nek! Az A. Merkel dolgozott a szakmájában,ill. lépésenként jutott fel a mostani
posztjáig!Mit csinált a "Orrbánc"? Pártotváltott,uszított,hazudott,lopott és váltogatta
a hitvallását mint egy "politkaméleon"! Undor!!! :--((((
JAJMÁR
@kokopelli: Igaz. Ahogy az is, ha A.Merkel kiszáll a politikából, megtalálja a helyét más területen, de mi lesz a mi pávatáncosunkkal? No, nem mintha aggasztana :)))
papa.49
@JAJMÁR: Abból a kb. 500 milliárdnyi vagyonból amit eddig összelopott a dédunokái is főúri módon fognak élni !!!
papa.49
@JAJMÁR: A nagy része már régen nincs hazánkban, tudod ,,elvesztette közpénz jellegét,, ahogyan azt a kupaklaja egyszer elmagyarázta nekünk, a ,,kis butáknak,, hogyha ellopták az már nem közpénz !!!
De ha meg lehet őket fogni mindnek ,,Talpuk alatt fütyül a szél,, !!!
kokopelli
@papa.49: ...és ha elcsipik a Lőrincel együtt?Él kenyéren és vizen?
Láttam én már éjjeliőrt nappal meghalni,akinek az miatt el is utasí-
tották a nyugdíjkérelmét! Befogadja őt a Putyin vagy az Erdogán?
papa.49
@kokopelli: A diktátoroknak nem kell a konkurencia !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.