A rendőrök szerint a 2013-ban a Móricz Zsigmond körtéri McDonald's étteremben lövöldöző S. Ábel idén júliusban robbantani akart. Elfogták.

Befejezték a nyomozást a budapesti rendőrök annak a férfinak az ügyében, aki robbanóanyagot készített otthonában.

A 30 éves budapesti S. Ábel 2017. július 27-én újbudai lakásában háztartási vegyszerekből olyan elegyet állított elő, ami robbanóanyagnak minősül. A férfi a veszélyes anyagot ezt követően egy XI. kerületi erdős területre vitte és otthagyta. A rendőrök megtalálták az erdőben a robbanóanyagot, és S. Ábelt 2017. július 28-án elfogták a lakásán. A férfi otthonában tartott házkutatás során a nyomozók robbanóanyag előállítására alkalmas eszközöket találtak.

A robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés bűntett miatt indított ügyet a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály munkatársai a napokban befejezték és a keletkezett ügyiratot vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészség részére. 

Robbantani akart a korábban a McDonald's-ban lövöldöző S. Ábel

Fotó: Mihádák Zoltán/MTI

S. Ábel 2013-ban bement a Móricz Zsigmond körtéren a McDonald’sba, és fegyverével többször belelőtt a mennyezetbe. Ezért négy és fél évre ítélték. A rendőrség később rablás gyanújával is nyomozott, mivel S. Ábel és egy barátja között olyan beszélgetés zajlott, amiből a hatóságok szerint arra lehetett következtetni, hogy a férfi prostituáltak kirablását tervezte, de ez a gyanúsítások között végül nem szerepelt.

A robbanóanyagokkal kapcsolatos ügyben tavaly ügyvédei azzal védekeztek, hogy S. Ábel senkinek sem akart ártani, a robbanószer csupán hanghatást okozhatott volna.

(Police.hu, Index.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.