Az MSZP-Párbeszéd pártösszefogás egy politológus szerint nem kormányváltó alternatíva, mert a 10 százalékos parlamenti küszöböt is nehezen ugorják meg.

Az MSZP-Párbeszéd összefogás nem kormányváltó alternatíva, hanem a 10 százalékos bejutási küszöbbel küzdő formáció – mondta Deák Dániel politológus hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Azt mondta, a szövetség alacsony támogatottsága abból fakad, hogy Karácsony Gergely, a két párt miniszterelnök-jelöltje nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, s nem szerzett szavazatokat. Hozzátette, december és február között csökkent az MSZP támogatottsága.

Politológus: az MSZP-Párbeszéd küzd a 10 százalékos parlamenti küszöbbel

Fotó: MTI/Bíró István

Szólt arról is, hogy a szocialisták táborán belül sokan nem hajlandóak elfogadni Karácsony Gergelyt; bizonyos helyi kampányeseményekre már meg sem hívják, vagy ha mégis, akkor a jelölt nem jelenik meg.

Deák Dániel szerint miközben a két párt nem képes konkrét üzeneteket megfogalmazni, addig Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke már igen. Ugyan egy nagyon szűk táborhoz szól, "tehát egy radikális, balliberális táborhoz", de ez elegendő lesz neki, hogy önállóan bejusson az Országgyűlésbe – értékelt.

Az LMP-vel kapcsolatban úgy fogalmazott, a kampánystratégiájuk és üzeneteik alapján egy új MSZP-ről lehet beszélni, az LMP a szocialisták által hagyott űrt szeretné betölteni.

(MTI)

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

JAJMÁR
@JAJMÁR: el kell menni vàlasztani a külföldön dolgozóknak is. Valahogy, bàrhogyan, ėletbevàgó!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
evacica
@Madácsi Pali: Nálam Széll Bernadett kimutatkozott mikor kijelentette, hogy a Jobbikon gondolkoznak a koalíción, de a DKval soha.Az LMP a Fidesz szatellit pártja!
JAJMÁR
@Pálinkás Pál: Szerinted.. - tedd hozzà, mert az ėn nevemben nincs jogod kinyilatkozni! Agymosott nemcsak fidesznyik lehet, ez rajtad làtszik.

Hatàrainkon túl is ėlnek magyarok, ez nem holmi vėlemėnykėrdės, hanem tėny. Sokan közūlūk jobban ismerik a magyar hagyomànyokat, a törtėnelmūnket, mint akik ma is itt ėlnek.
Ėn felhàborítónak tartom - oldaltól fūggetlenūl-, ha politikai haszonlesėsből fel- ės kihasználjàk ezeket az embereket. Akàr szavazódroidnak nėzik őket, akàr annak àllìtjàk be őket gyűlöletet keltve az anyaorszàgban ėlőkben felėjūk. Ęz nem kevėsbė ocsmàny, mint amit a fidesz művel.
Megoszt a hatalom ėrdekėben, a sajàt nemzetėt uszítja egymàsnak. Sajnos ez a mòdszer megint "sikeres" ės rombol!
Nekem ezekkel a politikusnak meg demokratànak hazudott lėnyekkel incs dolgom.

Nekem a hatàron túli magyarok is, politikai nėzetūktől fūggetlenūl, a honfitàrsaim.
Nem ők hoztàk a törvėnyt, ne őket okold, nem øk a "problėma". EZ EGY HAZUG KAMPÀNYSZLOGEN!
A rossz törvėnyėrt a törvėnyhozót okold.

Akik most legjobban kiabàlnak emiatt, ott voltak a tv.szūletėsėnėl.
Pálinkás Pál
@JAJMÁR: Mutass egyet is aki magyarnak született,nem románnak szlováknak,stb
JAJMÁR
@Pálinkás Pál: Nem bazàri majmok.
De te, tėged 'tėlleg' mutogatni kėne, mint elrettentő pėldàja a politikai mahinàcióknak!
Apatszerek
Ha az MSZP ennyire gyenge minőség, hogy kölcsön személlyel tud villogni, akkor ez a párt életképtelen, a szavazók ezt megfogják értetni ... az értetlen pártvezetőivel, akik kihagyták a pártagságot az egyeztetésből. Egymásközt a hatalom mániákusai döntöttek, hogyan lehetne parlamenti fizetést elérni, még a tagság rovására is, ez ma az MSZP vágyálma.Ezért a józan ésszel gondolkodni bíró tagság, válaszolni fog,... ennek a szét züllött csürhének.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.