Az MSZP-Párbeszéd pártösszefogás egy politológus szerint nem kormányváltó alternatíva, mert a 10 százalékos parlamenti küszöböt is nehezen ugorják meg.

Az MSZP-Párbeszéd összefogás nem kormányváltó alternatíva, hanem a 10 százalékos bejutási küszöbbel küzdő formáció – mondta Deák Dániel politológus hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Azt mondta, a szövetség alacsony támogatottsága abból fakad, hogy Karácsony Gergely, a két párt miniszterelnök-jelöltje nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, s nem szerzett szavazatokat. Hozzátette, december és február között csökkent az MSZP támogatottsága.

Politológus: az MSZP-Párbeszéd küzd a 10 százalékos parlamenti küszöbbel

Fotó: MTI/Bíró István

Szólt arról is, hogy a szocialisták táborán belül sokan nem hajlandóak elfogadni Karácsony Gergelyt; bizonyos helyi kampányeseményekre már meg sem hívják, vagy ha mégis, akkor a jelölt nem jelenik meg.

Deák Dániel szerint miközben a két párt nem képes konkrét üzeneteket megfogalmazni, addig Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke már igen. Ugyan egy nagyon szűk táborhoz szól, "tehát egy radikális, balliberális táborhoz", de ez elegendő lesz neki, hogy önállóan bejusson az Országgyűlésbe – értékelt.

Az LMP-vel kapcsolatban úgy fogalmazott, a kampánystratégiájuk és üzeneteik alapján egy új MSZP-ről lehet beszélni, az LMP a szocialisták által hagyott űrt szeretné betölteni.

(MTI)

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

JAJMÁR
@JAJMÁR: el kell menni vàlasztani a külföldön dolgozóknak is. Valahogy, bàrhogyan, ėletbevàgó!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Az elmúlt évtizedek Fidesszel közös mutyijai, lopkodásai, korrupciós ügyei miatt az egész országnak az lenne a legjobb, ha az MSZP be sem kerülne a Parlamentbe. Ekkor legalább egy országkárosító csapatot már kizárnánk, ezzel párhuzamosan már csak a Fideszt kell a hatalomból kirugdosni ahhoz, hogy megoldás legyen erre a zsákutcás helyzetre, amiben most vagyunk!
Szerintem!
Sámannus
@Béla333: Van aki fityisz ként gondolkodik. No ez is eredmény, hízik a zsírdisznó is tőle.
Béla333
@Sámannus: 08.53
Kétlem, hogy a Fidesz a maffia államának a felszámolását szeretné!
De biztos te látod jól...
cs.n.
Csak hozta a kötelezőt a nézőpontos elemző a lakájmédiában. Meg az MTI is, hogy beszámol erről a fontos hírről.
JAJMÁR
Abban nem tėved szerintem, hogy csak egy ellenzėkből kiemelkedő vezető ės a vàlasztók összefogàsa tudja összeroppantani ezt a hatalmat. De ez nem a Gyurcsi! Nem is a Karàcsony, bàr lehetne, de a mögötte lėvő pàrtok lehùzzàk.
Ez a Szėl Betti, màr tisztàn làtszik... ha tetszik, ha nem.
Emellė elindult a fidesz belső eróziója is.

Van egy kis halvàny remėny, vàlasztó magyarok! El kell menni mindenkinek vàkasztani :)
JAJMÁR
@JAJMÁR: el kell menni vàlasztani a külföldön dolgozóknak is. Valahogy, bàrhogyan, ėletbevàgó!
JAJMÁR
Igaz, hogy a Török Gàbor cikkhez szántam, de ide ìródott :))))
Pálinkás Pál
@JAJMÁR: Arról a szél bettiről beszélsz aki a román bérszavazók seggét nyalja???Aki posványosra jár tivornyázni kupaklalával???Arról az LMP-ről akiből minden kompromisszum kézség hiányzik,és kerékkötője a kormányváltásnak???
magyarbakancs
Bárki szerint az Április 8.-ai választás tiszta lesz.?
Alapból már nem az.
Mivel a külföldön élő Magyar lakcímmel rendelkezők csak a külképviseleteken szavazhatnak míg a határon túli magyarok levélben.

.
jancsipapa
Ha annyira hülyék a szocik,hogy kockáztatják a biztos bejutást egy mérhetetlen támogatottságú mikropártért , megérdemlik...
JAJMÁR
@Pálinkás Pál: Igen. Ennėl ėgbekiáltóbb mocsoksàgot nem sikerųlt róla összekaparni a csupajóakaróknak róla ! Ez is egy baromsàg, de aki a baromsàgėrt lelkesedik, az mantràzza rendūletlenūl.

Ő alkalmas Mo. miniszterelnökėnek, a legjobb !
De nincs is màs.
Pálinkás Pál
@JAJMÁR: No...akkor cáfold tételesen...mi nem igaz abból amit írtam? Ezek tények,ő maga nyilatkozta le...idelinkeljem neked a posványosi videót ahol bőszen sorosozott kupaklalával együtt???De szeritem megtalálod te is...de ti LMP-sek,ugyanolyanok vagytok mint a narancsmarhák,homokba dugjátok a fejeteket,és ami nektek kellemetlen,az nem is létezik!!!
wagabund
ha valami csoda folytán megugorják a 10%-os bejutási küszöböt, akkor négy éven keresztül azon fognak vitatkozni, ki hozott több szavazatot, kinek köszönhető a fergeteges 10, 07%?

...csak eltelik az a négy év...
Manhattan
A DK akart közös jelölteket és közös listát, a 2016. októberi kvóta-népszavazás után elsőként Gyurcsány javasolta, hogy a bojkottot hirdető pártok kerdjenek tárgyalásokat a teljes összefogásról. Ez el is indult és december végére megállapodás-közeli helyzet állt elő. Ekkor jött Botka, szétverte az egészet, 9 hónapon át az ellenzéki pártok csak egymást ekézték. Ezt követően Botka bukása után már nem volt meg az a bizalmi helyzet, mint egy évvel korábban, a közös lista sok elkötelezett szavazót tartott volna távol a szavazástól; az egyik Gyurcsány miatt nem szavazott volna a közös listára, a másik Botka (vagy Molnár, akárki) miatt. A koordinált indulás nem a legjobb, hanem az adott helyzetben a legkevésbé rossz megoldás volt.
Pegero
Ésszerűtlen okoskodás volt ez az összefogósdi! Ész nélkül meg nem lehet okoskodni
Manhattan
Ma az LMP Ózdon mindenkinek adott 1 Balaton szeletet aki aláírt nekik. Délután már nyalókát osztottak.
Madácsi Pali
@Béla333: Gémesi, az LMP nagyrabecsűlt partnere, tegnap előtt kijelentette "Oda kell érni a dobogó hámadik helyére". Nyilvánvalóvá tette, hogy kamu minden kormányváltó igéretük. Egyetlen céljuk az Orbánváltás megfúrása. Jobban jár ha nem ócsárolja azokat akik le akarják váltani , és a méltó helyére, a börtönbe, kívánják juttatni a rezsim minden csaló, lopó, alaptörvény szerint hazaáruló tagját.
JAJMÁR
@Pálinkás Pál: Ne! Nem akarok semmit se bizonygatni, se càfolni, se vėdeni, se rágalmazni.
Àllunk egy ingovànyos talajon, ahonnan egyetlen erős, nagy ugràssal talàn megmenekülhetnėnk. Ugrasz, vagy keresed a kifogàsokat?

(Miėrt gondolod, hogy az összes hatàron tùli magyar talpnyaló? Te milyen nyalóka vagy, hogy mindent beveszel?
Mi neked a "tivornya"?) De ne vàlaszolj, ezek költői kėrdėsek, az àllìtàsod butasàgàra vilàgìt rà!

Nekūnk nem egymàssal, ės nem is a hatàron túliakkal, plàne nem Brūsszellel kell harcolni.
Sőt, megbėkėlni kellene, ės fejlődni. Minden tėren, gondolkodàsban ės egymàs tiszteletėben is.
Ezt làtom a Szėl Bettivel lehetsėgesnek.
1magyar
Nem gond, az afrikai kontinensre mehetnek még muszlim vezetőknek!
verőce21
Jó húzás volt részükről ez az összefogás. Csak kitántorognak így összekapaszkodva a Parlamentből.
A kormány igazi támasza az ellenzék!
Pálinkás Pál
@JAJMÁR: Már mondtam párszor,de leírom neked...határon túli magyar nincs.! és az hogy szavazhatnak az szégyen...és ezt csak az elmebetegek támogatják!...
evacica
@Madácsi Pali: Nálam Széll Bernadett kimutatkozott mikor kijelentette, hogy a Jobbikon gondolkoznak a koalíción, de a DKval soha.Az LMP a Fidesz szatellit pártja!
JAJMÁR
@Pálinkás Pál: Szerinted.. - tedd hozzà, mert az ėn nevemben nincs jogod kinyilatkozni! Agymosott nemcsak fidesznyik lehet, ez rajtad làtszik.

Hatàrainkon túl is ėlnek magyarok, ez nem holmi vėlemėnykėrdės, hanem tėny. Sokan közūlūk jobban ismerik a magyar hagyomànyokat, a törtėnelmūnket, mint akik ma is itt ėlnek.
Ėn felhàborítónak tartom - oldaltól fūggetlenūl-, ha politikai haszonlesėsből fel- ės kihasználjàk ezeket az embereket. Akàr szavazódroidnak nėzik őket, akàr annak àllìtjàk be őket gyűlöletet keltve az anyaorszàgban ėlőkben felėjūk. Ęz nem kevėsbė ocsmàny, mint amit a fidesz művel.
Megoszt a hatalom ėrdekėben, a sajàt nemzetėt uszítja egymàsnak. Sajnos ez a mòdszer megint "sikeres" ės rombol!
Nekem ezekkel a politikusnak meg demokratànak hazudott lėnyekkel incs dolgom.

Nekem a hatàron túli magyarok is, politikai nėzetūktől fūggetlenūl, a honfitàrsaim.
Nem ők hoztàk a törvėnyt, ne őket okold, nem øk a "problėma". EZ EGY HAZUG KAMPÀNYSZLOGEN!
A rossz törvėnyėrt a törvėnyhozót okold.

Akik most legjobban kiabàlnak emiatt, ott voltak a tv.szūletėsėnėl.
Pálinkás Pál
@JAJMÁR: Mutass egyet is aki magyarnak született,nem románnak szlováknak,stb
Horizont
A kis zseniális politológusok...az M1-en.
Besírok...a röhögéstől!
JAJMÁR
@Pálinkás Pál: Nem bazàri majmok.
De te, tėged 'tėlleg' mutogatni kėne, mint elrettentő pėldàja a politikai mahinàcióknak!
Apatszerek
Ha az MSZP ennyire gyenge minőség, hogy kölcsön személlyel tud villogni, akkor ez a párt életképtelen, a szavazók ezt megfogják értetni ... az értetlen pártvezetőivel, akik kihagyták a pártagságot az egyeztetésből. Egymásközt a hatalom mániákusai döntöttek, hogyan lehetne parlamenti fizetést elérni, még a tagság rovására is, ez ma az MSZP vágyálma.Ezért a józan ésszel gondolkodni bíró tagság, válaszolni fog,... ennek a szét züllött csürhének.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.