Nem egyszerre újítják fel a Lánchidat, Alagutat és a Clark Ádám teret, emiatt viszont a munkálatok az eddigi 2 év helyett 6 évre húzódnak szét.

Megváltoztak a Fővárosi Önkormányzat tervei a Lánchíd, Alagút, Clark Ádám tér  (illetve a Széchenyi István téri villamosalagút) felújításával kapcsolatban – olvasható a Napi.hu cikkében. 

Nem egyszerre fogják felújítani az Alagutat és a Lánchidat – hat éves káosz jöhet

Fotó: wikipedia CC BY-SA 2.5/Gyurika

A lap szerint míg eddig az volt a terv, hogy két év alatt, párhuzamosan egymással újítják fel a területeket, erre 22,3 milliárd forintot szántak. Most úgy változott az elképzelés, hogy egymás után fognak következni a munkálatok.

"Magát a Lánchidat 2018 és 2021 között újítanák fel 11,1 milliárdos összköltséggel, amelyből idén 2,2 milliárdot használnának fel, jövőre és 2020-ban 3,3 milliárdot, 2021-ben pedig további 2,2 milliárdot. 

Az alagút felújítása 2021-től 2024-ig tartana és 5,7 milliárdból valósítanák meg, míg a Clark Ádám tér felújítása 2023-ban indulna és szintén 2024-ben fejeződne be. Ez a beruházás kevesebb, mint 400 millió forintot emésztene fel.

Az idei költségvetésben külön szerepel továbbá 5,2 milliárd forinttal a Széchenyi István téri villamos-alagút felújítása is, amelyet 2018 és 2020 között végeznének el" – olvasható a cikkben.

Ez viszont azt jelenti, hogy két év helyett hat évre húzódik szét a három beruházás. A lap szerint valószínűsíthetően azért lépte ezt meg a Fővárosi Önkormányzat, mert nincs annyi pénze, amiből ezt egyszerre lehetne elvégeztetni.

Az Alagút szorul rá leginkább a felújításra, a Lánchídnál szinte mindent visszabontanak és cserélnek, a Clark Ádám téren új zebra és közvilágítás jöhet a lap szerint.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Szerintem az alagutat is ellopják,,6 év alatt,,,,,ha marad a Cigánypáva,,,meg a mindenhez értő Parazitái.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.