Vörös kód riasztást adott ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szombat déltől a várható extrém hideg miatt.

Czibere Károly pénteken, budapesti sajtótájékoztatón elmondta: a vörös kód eljárásrendje szerint a hajléktalanokat segítő szervezetek mellett szükség esetén a bentlakásos intézményeknek is meg kell nyitniuk kapuikat a rászorulók előtt.

Vörös kód riasztás lép életbe szombaton a várható extrém hideg miatt

Személyvonat közlekedik Eplény és Zirc között Eplény közelében, a havas Bakonyban 2018. február 23-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Az államtitkár hozzátette: a potenciális befogadó intézmények, a diszpécserközpontok és az utcai szociális munkások is felkészültek a riasztással járó feladatokra.

Czibere Károly arra kéri a lakosságot, hogy a következő napokban fokozottan figyeljenek oda az utcán kihűléssel fenyegetett és az otthonukban egyedül élő idős emberekre egyaránt, és szükség esetén hívjanak nekik segítséget. A diszpécserszolgálat telefonszámai megtalálhatók a diszpecserportal oldalon – tette hozzá.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
www.idokep.hu/idojaras/Budapest

ha nem is extrém, de qurva hideg lesz, az valószínű...amúgy a hideget értesítették, hogy ő következik a vándorcirkusz porondján?
simmering73
Társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár. Köze a hideghez ennek a f@sznak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.