A megszokottnál sokkal nagyobb a választói aktivitás Hódmezővásárhelyen az időközi polgármester-választáson, 11 óráig a választók 28,14 százaléka volt voksolni.

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint 13 óráig a hódmezővásárhelyi választásra jogosultak 39,21 százaléka volt voksolni. Az Index cikke szerint "a 2012-es időközi polgármester-választáson ilyenkor a választók 19,01 százaléka szavazott, és a nap végére is csak az emberek 33 százaléka ment el szavazni".

Korábban írtuk:

Nagy a választói aktivitás Hódmezővásárhelyen, ahol időközi polgármester-választást tartanak vasárnap, mivel az előző településvezető, Almási István (Fidesz-KDNP) tavaly november 20-án 73 évesen elhunyt.

Pörög az időközi választás Hódmezővásárhelyen, magas a részvételi arány

Fotó: MTI/Rosta Tibor

A polgármesteri székért hárman küzdenek: Hegedüs Zoltán fideszes alpolgármester, Márki-Zay Péter független jelölt, aki mögé beállt az ellenzék MSZP-től a Jobbikig, valamint Hernádi Gyula, aki szocialista képviselő volt, de mivel az MSZP támogatta jelölt ellen indult el, így kizárták a pártból.

Az Index cikke szerint reggel 7 órára (6-tól kezdődött a szavazás, és este hétig tart) már csaknem 2 százaléka (1,97 %) a választóknak leszavazott, vagyis "723-an adták le a szavazatukat az arra jogosult 36 700 főből. Ez magasabb, mint a 2014-es parlamenti választások országos átlaga volt, ami 1,64 százalékon állt reggel 7-kor."

A Nemzeti Választási Iroda reggel 9 órás összesítése szerint a választók 11,65 százaléka már leszavazott. Az Index cikke szerint az arány "magasnak számít, a 2014-es országgyűlési választáson Csongrád megyében 10,07 százalék volt ez az adat, ugyanebben az évben az önkormányzatin pedig csak 8,03 százalék megyei szinten.

A legutóbbi két polgármester-választáson (a 2012-es időközin, illetve 2014-esen) összesen alig több mint a választásra jogosultak harmada ment el szavazni Hódmezővásárhelyen, az már most látszik, hogy most ennél sokkal magasabb lesz a részvételi arány."

11 órára még magasabbá vált az arány, az Index frissítése szerint "28,14 százalékos a részvétel az időközi polgármester-választáson, amelyet sokan a közelgő parlamenti választás főpróbájaként tartanak számon.

Ez sokkal magasabb, sőt, közel kétszer annyi, mint a legutóbbi önkormányzati választáskor volt: 2014. október 12-én délelőtt 11 óráig a szavazásra jogosultak 15,2 százaléka járult az urnákhoz. Számszerűsítve ma 11-ig 10 326-an mentek el, míg 2014-ben ÖSSZESEN 13 370-en, 2012-ben 12 291-en, 2010-ben pedig 15 775-en szavaztak."

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Nagyon oda kell figyelni a választás tisztességes lezajlására, mert ez a fidesz banda nem tisztességes.Az egykori Fidesz szimpatizáns pont azt testesíti meg, ami eddig csak a párt politikusainak rémálmaiban jelenhetett meg. A nagycsaládos, konzervatív, keresztény Márki-Zay tökéletes képviselője lehetne annak, amit a Fidesz kommunikál választói felé. A Fideszből kiábrándult tősgyökeres hódmezővásárhelyi villamosmérnök-közgazdász a város lakóinak sokszori unszolására elindul a polgármester választáson, melynek tétje – nem lehet eléggé hangsúlyozni – jóval túlmutat Hómdezővásárhely polgármesteri székén. A bejelentést követően tehát elvesztette addigi munkahelyét, amit természetesen megmagyarázott az őt elbocsájtó cég. Feleségét is figyelmeztették, szülészeti vállalkozására is rá fognak szállni. Ezzel szinte egyidőben, utcájukban térfigyelőkamerát szereltetett fel a System Service Kft. Magyarázat persze mindenre van: az ok nem a megfélelmlítés, mindössze véletlen egybeesésekről van szó. A gond csak az, hogy szép hazánkban egyre több véletlen egybeesés történik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SystemError
@SystemError: Módosítanom kell Habony zsenialitása miatt. Itt nyer az ellenzék és ezen az alapon csalják majd el a választást", hogy lám ők nem csalnak, hiszen itt nyert az ellenzéki jelölt" Amúgy valaki elhiszi, hogy nem nyúlnának bele, azok után, hogy mindenbe belenyúltak, loptak csaltak, hazudtak és minden jogállami intézményből bábszínházat csináltak?
Sámannus
@SystemError: Ott kell lenni az ellenzéknek minden körzetben.
Hajrá demokraták, hajrá magyarok!
Lackó50
"Az első pofon a legnagyobb. ..."
Márki-Zay Péter gőzött!
Yoda69
The victory made my day :)
Hajra Magyarorszag, hajra demokracia, hajra Unio
Eladott Ország
@Lackó50: www.youtube.com/watch?v=SDvDIrH4flE
Tudod az első pofon a legnagyobb, aztán a többit lassan megszokod, tudod az első pofon a legnagyobb, aztán a többit megszokod.
evacica
Hajrá Vásárhely példát mutattatok emberségből és tisztességből az országnak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.