Foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt négy egészségügyi dolgozónak kell hétfőn bíróság elé állnia egy 2013 novemberében történt eset miatt.

Elhagyta a kórházat, majd vízbe fulladt a pszichés beteg – bíróság előtt az orvosok

Vaszary Kolos Kórház, Esztergom – Forrás: fischer-bau.hu

Egy idős, pszichiátriai és mentális betegségben szenvedő asszonyt egy szociális otthonból csuklófájdalmak miatt szállították a mentők az esztergomi Vaszary Kolos Kórházba.

Ezt követően az asszonyt felvették, ágyat kapott, de zavartan viselkedett, a sürgősségi osztály folyosóján sétálgatott. Az ápolók több alkalommal is visszaküldték és visszakísérték a kórtermébe. Este nyolc óra után aztán többször is elhagyta a kórház épületét. Kétszer sikerült visszakísérni őt az osztályra, amelyet követően nyugtató tablettát kapott, hogy az állapotán javítsanak.

Ennek ellenére fél tíz magasságában ismételten elhagyta a kórházat, amelyet viszont már senki sem észlelt. Egy földúton sétált a sötétben, ahol egy körülbelül 50-60 centi mélységű vízelvezető árokba zuhant, és belefulladt a vízbe.

Az érintett orvosok és nővérek ügyét az Esztergomi Járásbíróság tárgyalja. Hétfőn szakértők meghallgatása mellett érdemi befejezés várható.

(borsonline.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.