Hétfőn reggel 9 óra előtt nem sokkal Budapesten szállt le a Wizz Air Sofia – Tel Aviv járatát teljesítő Airbus A321-es, az Airportal.hu információi szerint technikai probléma miatt.

A portál azt írja, hogy W6 4427-es számú járat a reggeli órákban szállt fel Szófiából 220 emberrel a fedélzetén. A járatot teljesítő HA-LXP lajstromjelű Airbus A321-es repülőgép a szófiai repülőtér közelében két várakozókört tett meg.

Kényszerleszállást hajtott végre Budapesten egy Tel-Avivba tartó repülőgép sürgősségi helyzet miatt

Fotó: Pixabay

A repülőgép személyzete a visszahallgatható rádióforgalmazás szerint sürgősségi helyzetet jelentett, mert a pilóták megbízhatatlan sebességadatokat kaptak a repülőgép műszereitől.

Ezután a szófiai téli időjárás miatt a pilóták úgy döntöttek, hogy kitérő repülőtéren szállnak le. Végül Budapestig repültek. A budapesti repülőtéren a gépet a tűzoltók egységei várták a számára kijelölt állóhelyen.

A portál információi szerint a Wizz Air legújabb A321-es repülőgépei – mint az érintett HA-LXP is – fel vannak szerelve az ilyen esetekben a pilótákat segítő alternatív sebesség és magasságmérő rendszerrel, mely a magasságot GPS alapon, a sebességet a repülőgép állásszögéből számolja. Arról egyelőre nincs információ, hogy a légnyomás alapon dolgozó sebességmérő rendszerek miért nem működtek megfelelően a repülőgépen.

A portál kérdésére a légitársaság azt válaszolta, hogy a repülőgép rendben leszállt, jelenleg műszaki ellenőrzés alatt áll. A késés minimalizálása érdekében a Wizz Air másik repülőgéppel fogja üzemeltetni a járatot. A járat várhatóan 10:50-kor folytatja útját Tel-Aviv felé.

(Airportal.hu)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
...mese a tojórécéről...ha kényszerlesszállási problémák adódtak akkor Bukarest közelebb volt vagy akár más repülőtér ...
1bitang
@Csizmás Kond: Te biztosan jobban tudod (mint a pilóták).
laszlobihari
@Csizmás Kond: valóban, de ott van még Belgrád, Theszaloniki ráadásul az útvonalon fekszik, bár a meteorológiai viszonyokat az adott időben nem ismerem.
Csizmás Kond
@laszlobihari: ...akár kamu is lehet az egész...etetnek itt minden szarral.
terlasz
@Csizmás Kond: Az sem mindegy, hogy az utasok tovább szállítása honnan oldható meg nagyobb fennakadás nélkül. Szarral etetésről beszélsz, de nem gondolnám, hogy a kormányunk keze lenne benne ilyen aprócska hírben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.