A Magyar Honvédség haderőfejlesztési terve nyomán a magyar védelmi iparnak is számos lehetősége, feladata van – emelte ki a honvédelmi miniszter kedden Budapesten, egy szakmai konferencia megnyitóján.

Simicskó István felidézte: a XX. század különböző kényszerítő körülményei, a világháborúk felgyorsították a magyar hadiipart. A megszállás nyomán viszont gyakorlatilag a teljes hadiipart "leszerelték", többek között a fegyvereket, lőszereket elvitték.

A magyar hadiipar azóta többször próbálkozott talpra állni, s most is létezik – jegyezte meg, kiemelve:

a kormány arra törekszik, hogy a magyar védelmiipar ismét lehetőségekhez jusson.

A miniszter kiemelte, hogy a Magyar Honvédség növekedési pályára állt, a kormány döntött a védelmi költségvetés növeléséről.

2024-re a honvédelmi kiadások elérik majd a 2 százalékos GDP-arányt.

Simicskó István szerint a magyar védelmiiparban dolgozni megtiszteltetést és lehetőséget is jelent.

Céljuk, hogy a Magyar Honvédséget ütőképes, jól felszerelt haderővé fejlesszék, amely a modern kor kihívásaival szemben is minden időben képes megvédeni állampolgárait. Ezért arra törekszenek, hogy a magyar védelmiipart ismét talpra állítsák.

Elmondta: a Zrínyi 2026 elnevezésű honvédelmi és haderőfejlesztési terv is tartalmazza, csökkenteni kell az ország függőségét, szükség van többek között fegyver-, lőszer- és lőporgyártásra. E tekintetben is egy új korszak, a fejlődés időszaka kezdődött el a Magyar Honvédségben – emelte ki a miniszter.

Simicskó István kiemelte:

Magyarország a legbiztonságosabb országok közé tartozik. Ennek a biztonságnak a megőrzése, erősítése "közös ügyünk". Ebben feladata van a katonáknak, a védelmiipar szereplőinek, s az állampolgároknak is.

Simicskó: a magyar védelmi iparnak ismét vannak lehetőségei, a  Magyar Honvédség növekedési pályára állt

Simicskó István honvédelmi miniszter és Kovács Vilmos a Hadtörténeti Intézet parancsnoka érkezik az intézet és a Zrínyi Térképészeti és Kommunikációs Közhasznú Nonprofit Kft. budapesti védelmi ipari konferenciájára 2018. február 27-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán

A Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeumban – a HM Zrínyi Térképészeti és Kommunikációs Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. és a Magyar Védelmiipari Szövetség által szervezett rendezvényen – a szakmai előadások mellett bemutatták "A Magyar Hadiipar Története – A kezdetektől napjainkig 1880-2015 című könyvet is.

Forrás: MTI

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rohács1926
Mivel az olimpiát nem tudták kellő haszonnal megrendezni, most talán a hadsereg fejlesztésében látnak hasonló lehetőséget. Bár tény és való, ilyen szempontból IS van hová fejlődni.
Vizsgálva a velünk hasonló adottságúakat (terület és népesség):
Haderő szempontjából Izrael 11., Svájc 27., CSEHORSZÁG 30., Hollandia 32., Belgium 34. Magyarország a 126-os lista 59. helyén található. Talán enyhe vigasz; Bulgária csak a 67.. Szóval azért velük sem kéne ujjat húzni.
Én csak figyelmeztetlek benneteket a realitásra, mert ti folyton harcolni akartok. Nehogy egyszer odab@ßßon valaki.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rohács1926
@nevemnick: ma, 14:51
Vagy esetleg az albán tengeralattjárókat. Melyeknek sűrűn kell a felszínre feljönni.
Hogy az evezősök levegőt vegyenek.
namihami
@nevemnick: @Equus: @rohács1926: Na ezért tartunk itt, ahol tartunk.
Szégyelljétek magatokat, gonoszak vagytok!
rohács1926
@namihami: ma, 15:23
No attól, hogy mi felülértékeljük a magyar haderőt még nem vagyunk gonoszak.
Mi csak a lakosságot akarjuk megnyugtatni..,
kokopelli
@rohács1926:... azért egy bajor "ujjhuzási versenybe" rossz eséllyel,
de benevezhetnének! ;-)
Equus
Másodlagosan: Vissza a Polai Haditengerészeti Szertárt! Kiemelni a nagyon szent Estván hadnak a hajóját és útnak indítani a Spitzbergák felé, mert vmi csoda folytán az kimaradt a trianoni szerződések köréből és ősi jussa van hozzá a M.kir. Haditengerészetnek. Egyúttal simlicskó nagyméltóságút kinevezni admirálisnak. Az ott folyó szénbányászat folyamatos felügyeletére meg ki kell nevezni Köthelesshy Keoveer uramat és a Nemzethy Gaazszereleoth, méhszaros Stróman Géza uramat.
Jozefina
Vajon kik lehetnek a magyar védelmi ipar megtestesítői??? Most oda kell nyomni a milliárdokat??!! Mi van az EU hadsereggel??? Azt miért nem forszírozzák. Vagy ott nem lehet lopni???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.