A választás fejben dől el, le lehet váltani a Fidesz-kormányt, ha a választók el tudják képzelni, hogy más és máshogy vezeti az országot – mondta Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd szövetség miniszterelnök-jelöltje kedden egy lakossági fórumon Budapest XIX. kerületében.

A politikus, Zugló polgármestere (Együtt-PM) úgy fogalmazott: érzi, hogy a választók valami újat akarnak.

Azt is elmondta, azért vállalata a miniszterelnök-jelölti szerepet, mert szereti az országot, ezzel szemben azok, akik ma kormányoznak nem az országot, hanem az ország pénzét szeretik.

Karácsony Gergely: le lehet váltani a kormányt

Hangsúlyozta: a politika nem a meggazdagodásról, kizsákmányolásról szól, hanem a társadalom szolgálatáról.

Ha valakiben nincs hazaszeretet, nem figyel oda az emberekre, akkor az ne menjen politikusnak. Magyarország közös országa lesz mindenkinek, amelyet közösen kell felépíteni egy együttműködő társadalomban – tette hozzá.

Molnár Gyula, az MSZP elnöke azt hangsúlyozta, hogy le kell győzni az apátiát és a félelmet, mert, ha az emberek elmennek szavazni, akkor "a Fidesz el lehet zavarni". A kormány azonban beültette az emberek fejébe, hogy félnie kell, de négyévente a választónál van a hatalom.

Hiller István, az Országgyűlés szocialista alelnöke, azt mondta, itt az idő arra, hogy minden demokrata felfigyeljen arra: több bennük az azonosság, mint a különbség.

Hozzátette, hogy a jelenlegi hatalom azért tud uralkodni, mert megosztják a társadalmat: fehérekre és feketékre. De az ország ennél színesebb, és a hatalom megtörésének kulcsa túllépni a megosztottságon.

Burány Sándor kerületi jelölt beszédében azt nehezményezte, hogy a parlamentben nincs "normális keretek között" vita, ezért azt szeretné, ha újra olyan Országgyűlésben ülhetne, ahol jobb- és baloldaliak normális párbeszédet tudnának folytatni az ország jövőjéről.

Kunhalmi Ágnes, Pestszentlőrinc-Pestszentimre képviselőjelöltje a fórumon azt mondta, szerinte a legfontosabb ma, hogy ne részegedjenek meg a vezetők a hatalomtól és szeressék a népet, amit szolgálni akarnak.

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Csak ha együttműködnek. Egy "ellenzéki" képviselő a fideszes ellen. Ne számítsuk ide azokat akik a részvételért vannak ott. Meg egy pár millióért. Csak a komoly ellenfelet. VÁSÁRHELY!
Peller Anikó
Persze, hogy le lehet.

Ha mindenkivel megegyeztek, választási szövetséget kell kötni, nem ideológiai szövetséget.
human
Persze, hogy le lehet váltani a kormányt:
- minden párt az esélyesebbet engedi előre
- nincs üzengetés a médián keresztül. vitázzanak a négy fal közt.
- nekünk, kommentelőknek is el kell felejteni a fanyalgásokat.
- minden korrupciós ügyet napirenden kell tartani
- a pártok dolga, hogy minden szavazó tudja kire kell majd szavaznia. ez azért is fontos, mert a szavazólapon azok a pártok is rajta lesznek akikre valójában nem lehet már szavazni. A választási iroda az idő rövidségére hivatkozva nem fog új szavazólapokat nyomtatni (= szavazók megtévesztése)
A választásról érthetően itt egy videó: youtu.be/8irysRuux0Q
quadrocopter
@Pegero: Orbán és apóskája múltjától nem bizonytalanodtál el?
Tudod, mind a ketten szolgálták az állambiztonságot, a Geci "Győri Gábor" fedőnében!
Karácsonyról nem tudunk ilyenről!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.