Orbán Viktor közösségi oldalán egy videót tettek közzé, ahogy a kárpátaljai magyarokkal fejezi ki szolidaritását miniszteri értekezlete előtt. Orbán azt üzente Facebook-oldalán: "Kárpátalja mindig számíthat ránk". Ez az első miniszterelnöki poszt a Nemzeti Lovarda felújításáról szóló poszt (február 24.) óta.

Kormányzati segítséget ajánlott Orbán Viktor miniszterelnök Brenzovics Lászlónak, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnökének, miután kedd hajnalban felgyújtották a szervezet központi irodáját Ungváron.

A kormányfő a Facebook-oldalán tett közzé egy telefonbeszélgetést, amely a szerdai kormányülésre menet készült. Ebben egyebek mellett az épület és az emberek hogylétéről érdeklődik, és arról tájékoztatja a KMKSZ elnökét, hogy a kormányülés napirendjén szerepel a téma.

Azt is kérdezi, mire van szükségük: pénzügyi segítségre, újjáépítésre vagy bármi másra.

Orbán Viktor a beszélgetésben megerősíti, hogy a szervezet és az ott élő magyarok számíthatnak a magyar kormányra.

Helló Brenzó, hogy vagy?

- kezdi a beszélgetést Orbán Viktor.

A Brenzó becenév Brenzovics Lászlóra, a KMKSZ elnökére utal.

A kormányfő ezután tegezve kérdezi ki Brenzovics Lászlót arról, hogyan vannak, miután ismeretlenek kedd hajnalban felgyújtották a KMKSZ központi irodáját Ungvár belvárosában.

 A videóban csak Orbán Viktor hangja hallatszik, aki segítséget ígér a kárpátaljai magyaroknak az épp kezdődő budapesti kormányülés előtt.

„Biztos lehetsz abban, hogy számíthattok ránk, és mondd is meg az ottani magyaroknak, hogy a kormányra számíthatnak” – mondta Orbán.

A kormányfő így zárta a beszélgetést:

Ölellek benneteket. Hajrá, magyarok! Szia.

Ahogy azt mi is megírtuk, keddre virradóra – térfigyelő kamerák időközben nyilvánosságra hozott felvételei szerint – egy kapucnit viselő személy robbanószerkezetet helyezett el a KMKSZ Ungvár központjában található székházának egyik ablakpárkányán, amely az illető távozása után hét perccel működésbe lépett. A nagy erejű robbanás következtében keletkező tűz miatt jelentős részben kiégetta magyar szervezet irodájának három földszinti helyisége.

A gyújtogatást mások mellett a kormány és több más politikai szereplő – a Fidesz, az LMP, az MSZP, a Párbeszéd, a Jobbik –, továbbá Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter, Hennagyij Moszkal kárpátaljai kormányzó is elítélte.

Forrás: MTI, Facebook

Fotó: Facebook

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
"Helló Brenzó, működött a "Gleiwitz-terv?" Nem sérült meg senki? Hogy vagytok, ha jól vagytok?
Ölellek ...ja és tudod, választás lesz...ja...jha...mennyit küldtünk mosatában? Nem...nem...hanem forintban...tudod választás lesz nálunk...no és a nyugdíjasaitok jól vannak? Mond meg nekik, ezután is számíthatnak ránk...mi i9s rájuk...és a magyar adófizetők pénzére, nyugdíjra konvertálva!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
@Desischado: Bicskanyitogató amit írsz!
Önkormányzatnál próbálkoztál már? Elvileg ők osztanak fűtésre fát.
Desischado
@F_Viktor: Igen, megkérdeztem, sőt a számlát is bevittem, hátha kapok valami kompenzálást, de SEMMIT SEM KAPTAM: És a tüzifát meg csak a falvakban élőknek osztanak. Szóval, a nagy semmi. És amit írtam, az sajnos, mind igaz.
papa.49
@Desischado: Engem meg az dühít fel igazán mikor látom a Tisza mellett az útról, hogy ott van az ártéren a sok kidőlt fa, elszáradva az önkori miért nem tud abból adni a szegényeknek, csupán annyi kéne a mezőőrt oda küldeni, hogy felügyelje a gyűjtést !!!
Ez persze eszébe se jut az illetékes elvtársaknak !!!
Csak a rendőrök vegzálják azokat akik biciklin, vagy kiskocsin viszik onnan a fát !!!
Az segítség lenne sokaknak, sőt ha tavasszal jön az árvíz, még gondot is fog okozni a sok kidőlt fa, itt olyan 8 14 méteres fákra gondolj...
F_Viktor
@Desischado: Ez nagyon sajnálatos Kedves, ezért nem szabad engedni, hogy amíg a magyar otthon nem tud emberhez méltó módon megélni, addig a kormány a KÖZPÉNZT ész nélkül szórja. Ellopja, értelmetlen dolgokra, mint stadionok, luxus zongorákra, egyházaknak, külföldi szavazatokra, stb. tapsolja el.
Azokat a civilszervezeteket akik a rászorultakról gondoskodna, azokat pedig ellehetetleníti, ellenséget kreál belőlük, hogy a minden féle empátiát nélkülöző, agyatlan bunkó f@sz szavazóit rájuk uszítsa!
Desischado
@F_Viktor: @papa.49: Pontosan, mind a kettőtöknek igaza van. És ne feledjük, hogy brutál drága a fa, épp ma értesültem, hogy mennyibe fog kerülni a következő adag, kis híján rosszul lettem. És nem elég, hogy milyen drága, még nem is elég! Fizetek egész évben, és még fagyoskodom is!
Viktor, én megyek szavazni, abban biztos lehetsz, mert teljesen igazad van. De sajna, jelenleg marad a didergés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.