Jogerősen súlyosította a Kaposvári Törvényszék szerdán három vádlott büntetését, akik egy csoport tagjaiként rendőrökre támadtak tavaly szeptemberben a Somogy megyei Kutas községben.

Súlyosbították a Kutason rendőrökre támadó csoport tagjainak büntetését
Fotó: Pixabay

A törvényszék az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta:

a bíróság az elsőrendű vádlott szabadságvesztését 2 évről 2,5 évre, a másodrendűét 2 év 10 hónapról 3 év 10 hónapra emelte, mellőzve a végrehajtás felfüggesztését. A harmadrendű vádlott 1 év 7 hónap felfüggesztett börtönbüntetését letöltendő szabadságvesztésre változtatta.

A törvényszék a döntést a másodrendű vádlott esetén azzal is indokolta, hogy korábban már felelősségre vonták hasonló jellegű cselekmény miatt.

Az ügy negyedrendű vádlottjának 1 év 10 hónap felfüggesztett szabadságvesztése első fokon jogerőssé vált, az ötödrendű vádlottnak 120 óra közérdekű munkát kell végeznie.

Az eset 2017. szeptember 2-án egy kulturális rendezvényen történt. Az egyik vádlottal szemben közterületi vizelés miatt rendőrök intézkedtek, akiket ezért a vádlott testvére szidalmazott. Az ittas testvérpár ezután a rendőrökre támadt, többször ököllel megütötte őket. A helyszínre érkezett egy másik járőrpár, akiket a támadók rokonai, ismerősei közül hárman életveszélyesen megfenyegettek és akadályoztak az előállítás meghiúsítása érdekében. Az egyik rendőrt bántalmazták is.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
"kulturális rendezvényen történt"... na, ez a legjobb az egészben...
Equus
1994. évi XXXIV. tv.

54. § (1) A rendőr lőfegyvert használhat
k) a saját élete, testi épsége, személyi szabadsága ellen intézett támadás elhárítására.

Miért élnek még ezek a genyák?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.