A torontói gyülekezetet korábban Balog Zoltán és Hoppál Péter is meglátogatta, most missziós központot alapíthatnak. Idén és jövőre is 250 millió forintot küld a kormány a Torontói Első Magyar Református Egyháznak (TEMRE), a pénzt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter küldi át az Emberi Erőforrások Minisztériumának – derül ki a friss Magyar Közlönyből. A kormányhatározat rendelkezik arról is, hogy egy Magyar Diaszpóra Missziós Központ nevű szervezetet is hozzanak létre Torontóban. A több mint nyolcvan éve üzemelő TEMRE jó kapcsolatot ápol a kormány tagjaival: Balog Zoltán emberierőforrás-miniszer 2014-ben ellátogatott templomukba, és tavaly júniusban is részt vett egy torontói istentiszteletükön, ahol megáldott egy székely zászlót, 2017 augusztusában pedig Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár köszöntette a gyülekezet tagjait.

Forrás: mno.hu
Feltöltő: Manhattan
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Ez egyértelmű bizonyíték arra, hogy a "haldokló nyugat" valós állítás. Már csak a szárnyaló magyar gazdaság tartja életben. )
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
desiro
A qrva anyátokat, Miskolcon meg nem lehet megjavíttatni sugárterápiás készülékeket.
dodóka
@karma1: A Kanadai magyarok között van pár ismerősöm ,aki tájékozott a magyarországi helyzetről . Orbánt ott is egy mocskos gecinek tartják. Magukat meg nem magyarnak, hanem Kanadainak . Gyerekeik , unokáik meg már azt sem fogják tudni, hogy Magyarország hol is van.
csipetke
Kanadába pénzt?Tengerbe vizet?A szavazatokért mindent...Hogy itthon hány helyre kellene a pénz,az rohadtul nem érdekli Orbánt...
kereső
Dóri ház-Pécs!!!-havi kilencmillió kellene a működéshez.Nincs.
Aki Én
kanadaihirlap.com/2018/03/01/felmilliard-forintot-kuld-az-orban-kormany-torontoba/

,,“Reméljük ez esetben tényleg a Torontói Első Magyar Református Egyház mintegy 200 tagja is megérzi majd a magyar emberek “adományát”. Ha ezt vesszük alapul akkor fejenkét 25 millió forint, azaz 124 ezer kanadai dollár jut a torontói magyar egyház minden egyes tagjára két év alatt”–jegyzi a Kanada Világa.
És valóban: hálás köszönettel tartozik az Orbánpárti emigráció minden magyarországi adófizetőnek, hogy a magyar lakosság által befizett adóforinton keresztül segélyt kapnak Kanadában."

Kedvenc hozzászólásom:

,,Ezek szerint a kanadai magyar közösségben az átlagnál magasabb a prostik aránya? Vagy ez csak a székely kanadaiakra igaz?"
szaboria1
Én már nem hiszem el ezeket az adományokat tényleg a meghirdetett célra megy e el, vagy azott lévő strómanon keresztül vissza száll magán kasszákba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.