Egy bűnszervezet tagjai, valamint személy- és vagyonvédelemmel foglalkozó cégek vezetői és strómanok, összesen negyven ember ellen emelt vádat milliárdos költségvetési csalás miatt – tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség pénteken az MTI-t.

A közlemény szerint egy öttagú bűnszervezet 2013-tól olyan munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó céghálózatot hozott létre, amelyben a cégek élére strómanokat állítottak, akik csupán papíron vezették a vállalatokat.

Strómanok, színlelt szerződések, adókerülés – Milliárdos költségvetési csalást követett el egy bűnbanda

Fotó: Pixabay

A munkavállalókat papíron a bűnszervezethez tartozó cégekhez jelentették be úgy, hogy a valóságban az adóelkerülő gazdasági társaságok foglalkoztatták őket. Ezután a – jellemzően vagyonvédelemmel foglalkozó – cégek a bűnszervezethez tartozó vállalatokkal különböző munkák teljesítésére színlelt szerződéseket kötöttek, így színleg saját munkavállalóikat vették kölcsönbe.

A dolgozók után a járulékokat sem az őket tényleges foglalkoztató adókerülő cég, sem a papírok szerinti munkáltató cég nem fizette meg. Emellett az adókerülő cégek az általuk befogadott fiktív számlák révén az adófizetési kötelezettségeiket is csökkenteni tudták.

A lebukás elkerülése érdekében a bűnszervezet a cégpiramis alján lévő munkaerő-kölcsönző társaságokat rendszeres időközönként lecserélte – tették hozzá.

A vádlottak a közterhek meg nem fizetésével, valamint a fizetendő áfa jogosulatlan csökkentésével 2013 januárjától 2015 júniusáig csaknem 3 milliárd forint vagyoni hátrányt okoztak a költségvetésnek.

A bűnszervezet által létrehozott "adóelkerülő szolgáltatást" igénybe vevő 19 gazdasági társaság vezetői a jogtalan haszon bizonyos százalékát a bűnszervezet vezetőinek juttatták.

Az ügyészség negyven ember ellen nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre – részben bűnszervezetben elkövetett – különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@Shikari: Hulyegyerek! Nem ismered fel a Czegledy ugyet???
Istenem, hat te tenyleg mindent beszopsz! Kuzdenek mint muslinca a szelben de nem megy at a dolog sehogyan sem...
Ugy latszik, neked az sem tunik fel, hogy egyetlen kurva szemelynev sincs feltuntetve, es egyetlen ceg neve sem???
Mondd, te tenyleg ennyire loszemuveges szerencsetlenseg vagy???
Mamad szokott elkiserni a parttaggyulesre? valaki felolvassa neked a pamfleteket? Diktalod az ideszolo hsz-eket es valaki bepotyogi?

Szerencsetlen egy flotas vagy,...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
@Shikari: ja persze ők csak kiegészítik a nekik járóval a sajátjukat! =))
nemkati
@karma1: Cégnév nincs feltüntetve, de nekem valaki, aki tanúként volt beidézve, azt mondta, hogy az egyik cég az In-Kal. Hát, majd meglátjuk, előbb-utóbb csak kiderül.
nemkati
@Shikari: " Milyen Fideszes bűnök, Csak a szocik loptak! "

:DDD Hát ez nagyon cuki volt! :)))
karma1
@nemkati: Aranyom, nezd meg Kalman Olga Egyenesen c. musoraban Czegledyt, es ezt a cikket hallod vissza a videon. Ezek voltak a KOHOLT vadak ellene, a riportban szepen mindent megcafol, tetelesen. Meredeken jo a riport, Szegedrol egyenesen a studioba ment Czegledy, Olga meghivasara
Mentelmi jogasz cimen keresd itt a Propin is a cikket, en kuldtem be...:o)))
Ebben a cikkben leirtakbol semmi sem all meg, mindenrol tetelesen beszamol Czegledy..Hallgasd vegig, a vegen van a durranas.
kukac50
Nem Czeglédi ügy! Czeglédi sokat tud a Fideszesek számláinak pénzmozgásáról ezért kellett eltávolítani,hogy választások előtt ne derüljön ki.Ez egy másik eset!
Czeglédi intézte,hogy a Tao pénzek nem közpénzek elleni eljárást. A kúria döntése ellenére sem adja ki az elszámolást a tao pénzekről Mészáros Lőrinc. Ez a problémája a Fidesznek,hogy sokat tud a csalásukról,és ez nagyon befolyásolhatná a választási eredményeket. A Szilvásváradi lovarda építésénél is sok pénz tűnt el,aki kifogásolta,hogy rossz a pálya azt elküldték a munkából,akik fiatalok ott tanultak dolgoztak az már mind külföldön dolgoznak mert Mészáros Lőrinc másod királynál valahogy nem voltak elégedettek!
Ezt kell megszüntetni április 8-án.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.