A Szegedi Tudományegyetem Gazdasági és Műszaki Főigazgatósága rektorhelyettes miatt írtak ki közbeszerzést.

A Szegedi Tudományegyetem Gazdasági és Műszaki Főigazgatósága 2017 januárjában tendert írt ki egy iPhone 6S Gold 64GB-os, kártyafüggetlen mobilra.

A közbeszerzési felhívásban külön kiemelte az egyetem, hogy

csak a kiírásban meghatározott aranyszínű készülékre szíveskedjen ajánlatot tenni, mert ettől eltérő színű termékre benyújtott ajánlatot nem fogadunk el!

A közbeszerzésnek az Átlatszó Oktatás járt utána: írtak az egyetem sajtóosztályának, hogy miért ennyire fontos, hogy iPhone Goldot vegyenek közpénzből. Erre az egyetem először nem válaszolt, csak annyit reagált, hogy a szín és a telefon ára között nincsen semmiféle kapcsolat.

Az egyetem végül elárulta, hogy

a színhez a mobiltelefon leendő tulajdonosa ragaszkodott: Prof. Dr. Nagy Katalin, a nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettes.

Címlapkép: Pixabay

(Átlatszó Oktatás)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wpym
Ebben az esetben (sem) a telefonnal van a gond. Nem az a baj. A baj az elv, a mentalitás: ezzel a hozzáállással legközelebb szintén felesleges, de már jóval nagyobb volumenű cuccot vásárolnak majd, pl. egy tizmilliós autót, mert egy jóval olcsóbb nem jó a kedves vezető ráncos picsája alá, főleg akkor, ha nem ő fizeti. Pont úgy, mint a politikusoknál és az állami cégek szintén eszetlenül pazarló vezetői esetében.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wpym
Ebben az esetben (sem) a telefonnal van a gond. Nem az a baj. A baj az elv, a mentalitás: ezzel a hozzáállással legközelebb szintén felesleges, de már jóval nagyobb volumenű cuccot vásárolnak majd, pl. egy tizmilliós autót, mert egy jóval olcsóbb nem jó a kedves vezető ráncos picsája alá, főleg akkor, ha nem ő fizeti. Pont úgy, mint a politikusoknál és az állami cégek szintén eszetlenül pazarló vezetői esetében.
human
150 ezer körül van az ára. Azért ez nem egy nagy összeg.
CsipkeRózsa
Nem értem, miért nem ő veszi meg a saját fizetéséből? Adózni fog utána?
Equus
@human: Mennyi zsét húz ez a válogatós tyúk a magyar államtól? Mennyi ön még be neki a "tudományos" munkáiból? És mellette van pofája kikötéseket tenni a munkaeszköz színére? Holnaptól a pizzafutár sem fog akárlmilyen márkájú és színű robogóra ráülni, még akkor sem, ha azt csak úgy, munkaeszközként, de a saját céljaira is használhatja...
namihami
@human: Ha a munkáltató adja és (esetleg) korlátlan használatot is biztosít mellé. akkor drága. Vajon az ehhez és pont ehhez a színhez való ragaszkodás szempontja az lehet, hogy menjen a táskája, cipője vagy a szeme szinéhez? Mert gondolom, hogy egy fekete vagy fehér készüléken nem biztos, hogy megtalálná a nagysasszony a kijelzőt.
human
@namihami: @Equus: Átestek a ló túloldalára. Továbbra sem látok ebben ügyet. Egy cikket főleg nem ért meg.
karma1
@human: Mazlista vagy,. Nalunk 1400 dolcsi, 280 000 forint, es ez csak a 32 gigas memoriaju. 64-est plusz 15-ert lehet venni, igy kb 300 000-ben van... A szin nem kulon felaras...
Egyebkent az iPhoneban se tul sok helyen latja az arany szint, csak a scroll key korul, kb 12 mm szelessegben. Ja, nehogy mar feher legyen az, mert elmegy a Peterkeje,...
Hulye picha, en ugy vagnam ki onnan, mint tyuk a taknyot...
karma1
plusz 150 dollarert, nem 15-ert,...:o))) :Lemaradt egy 0...:o))
karma1
@human: Nincs felara a szinnek... Csak be kell menni az uzletbe, es a megfelelot kivalasztani.Szerintem azt nem a penz ke're'sekor kellett volna leszogezni, hanem a kovetkezo lepesben, amikor mar kiutaltak a penzt, mert akkor ez lett volna a kovetkezo lepes mindenkeppen.
Dragam, Magyarorszagon kerul ennyibe az informacios keszulek, nalunk MINDEN 20-30-40 %-kal dragabb! Csak azt ne kerdezd meg, hogy miert?

Ez az olcsobb fajta (warehouse stationary, mert a diakoknak kedvezmennyel aruljak,m igaz viszont, hogy ez 256 GB-os.)

www.warehousestationery.co.nz/product/W2389327.html?gclid=CjwKCAiAz-7UBRBAEiwAVrz-9WnY0GfMyiNIj0f3YkBT09CMIPpeH-vx3L4qJKgS3U9F_aTwPR22sBoCxfQQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds&dclid=COmNsK3F0tkCFdWEvAodtkUBOQ
human
@karma1: Hivatalos átlagfizetés mennyi nálatok?
human
@karma1: Azt olvasom a minimálbér 2900 Ft óránként, de valóban minden drágább.
karma1
@human: En minimalberen voltam utoljara 2 evvel ezelottig dolgozni, akkor volt a minimalber brutto $ 14.75, aminek a 80 %-at kaptad kezbe. De egy epito (epuletacs, mert nalunk minden favazra epul) $ 60.00 + 15 % AFA. Tehat 60 dolcsi kerul leadozva zsebbe, orankent. Ez 12 000 forintos ORABER. (Tudom, mert hozzank csutortokon jon a ferjem unokaoccse, epitesz egy munkara, es o "csak" 50 dolcsi + AFA-t ker, mert rokon,. De itt a rokonnak is szamlaznak, mert mindenki kethavonta AFA-z. Mindenre 15 %-os AFA van egysegesen.
1 doboz cigi (en nem dohanyzom, nem iszom,) 20 szalas: $ 24.00... Egy 7 decis konyak 40 dollar, a nagyon olcsobol...A dragabb $ 120.00-nal kezdodik.
Benzin ebben a pillanatban 400 forint korul van, (nekunk csak dieseleink vannak, mert a munkagepek is azok, igy egyszerubb) szoval a diesel litere $ 1.50...300 froncsi korul...
Dragabbak az uj autok is, az internet havonta 40 GB plusz telefon otthoni vonal + 2 mobil 80 dollar havonta.

Nalunk minden evben marcius 31. -ig kell leadni az adobevallast, es aprilis elsejevel emelkedik automatikusan az oraber. Most lesz ennyi: ($ 16.50)

www.nzherald.co.nz/nz/news/article.cfm?c_id=1&objectid=11964562
karma1
@human: Hol 2900? Mert itt egy kicsit magasabb, de nem sokkal. Akinek van egy szakmaja, vagy magas iskolaja, vagy sajat vallalkozasa, az kerhet szinte barmennyit.
En a vallalkozasomban brutto $ 80.00-at szamolhatok el, + running cost. Az nem sok ugyan, de ha naponta kell megtenned 200-300 km-t (ez oda-vissza ennyi), akkor azert az eleg sokat szamit.
A szakmamban el lehet kerni max. 150 dolcsis oradijat is, de ahol en elek, ott nagyon uj a szolgaltatas, es kevesebb a potencilias kliens is, mert joval kevesebb az ember. De mindenki megtalalja a szamitasat...:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.