Ambrózfalva polgármestere egyedül a tíz gyermekét egyedül nevelő Gál Ildikónak nem hosszabbította meg március elsején lejáró a közmunkaszerződését.

Az asszony szerint azért, mert többször is szóvá tette, ha valami nem tetszett neki a faluban – idézi a Délmagyarország online kiadását a 24.hu.

Nyártól vagyok nemkívánatos személy. A falunapon volt süteménysütő verseny is. Az nyerte meg, aki a zsűriben is szerepelt. Hangot adtam a nemtetszésemnek. Vagy süssön valaki, vagy zsűrizzen. A kettő nem megy együtt. Ezen összevesztem többekkel

– meséli Gál Ildikó, akinek három éve, karácsonykor hunyt el váratlanul a férje.

Kizárták a közmunkából a tízgyerekes asszonyt, mert bírálta a sütiverseny lebonyolítását

Egy héttel a falunap után megjelent Ildikónál a családsegítő, mert egy bejelentés szerint munka után és hétvégén felügyelet nélkül hagyja a gyerekeket. A nő azt mondja, a közmunka után kénytelen gyakran napszámba menni, hogy meg tudjanak élni, de a kicsik soha nem maradtak felügyelet nélkül, ilyenkor a 15-16 éves gyerekek vigyáznak ötéves kistestvérükre és a nyolcéves ikrekre, ami ellen korábban a családsegítőnek sem volt kifogása.

Ambrózfalva polgármestere, Csirik László másképp értékeli a történteket:

A közfoglalkoztatottak között viszályt kelt. Egymás ellen hangolja a munkatársakat. Indulatos, durva és sértő szavakat használ. Ha úgy érzi, sérelem éri, ami megítélésem szerint gyakran nem is valós, akkor nem válogatja meg a szavait. A beszélgetésünkkor el is ismerte, hogy hirtelen reagál a dolgokra. A tavalyi falunapon is botrányosan viselkedett.

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Balázs Attila, illusztráció

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Rohadt büszke/!/ lehet magára ez a rendszer, hogy a családját nevelő, dolgozó szülővel így kib.szik! Egy valóban családbarát kormány esetén, ilyet még véletlenül sem tehetnének, még a gondolata sem fordulhatna meg a családsegítősök fejében!! Az ellene intézkedőket kellene sorban kirugdosni! Mocsok egy világ van itt!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Cicamama55
Rohadt büszke/!/ lehet magára ez a rendszer, hogy a családját nevelő, dolgozó szülővel így kib.szik! Egy valóban családbarát kormány esetén, ilyet még véletlenül sem tehetnének, még a gondolata sem fordulhatna meg a családsegítősök fejében!! Az ellene intézkedőket kellene sorban kirugdosni! Mocsok egy világ van itt!!
kukac50
Család barát Fideszes lehet a polgármester!
Abban viszont igaza volt,hogy aki zsűrizik az ne induljon a versenyben!
Vagy zsűrizzen vagy versenyezzen a kettő egymást kizárja.
karma1
Hat persze, hogy hirtelen mondja el a velemenyet, - ahogy kifakad belole!
Es nem uszitja a kozmunkasokat, hanem amikor elmondja a sajat velemenyet, akkor bizony azon el lehet gondolkodni - foleg, ha ilyen TENYEKROL van szo.
Egyebkent ez a buzi fideszes miert nem tesz egy kurva szot sem a tavalyi sutiversenyrol? Miert nem magyarazta meg, hogy hogy indulhat a versenyen az, aki zsurizik?
Kocsog egy pali, - fideszes a neved
Nessy
Mi lenne, ha nem lenne "család barát" a kormányunk és az ő híveik?
Novák Katalin erről olyan szépen tud beszélni! Ja, hogy a tények mások? Egy szervilis, bigott, illiberális hívőben ez fel sem merül!
Lepényleső
Leírtak alapján nem kétséges,a hölgy kiszolgáltatott,a vezetés önkényes.
quadrocopter
Ugyan már, amikor a legfőbb ügyész geci köp a törvnyekre és törvényes rendelkezésekre, akkor mit várunk el egy utolsó kis falusi hordacsicskától?
mackoka46
Örüljön, hogy nem került börtönbe !
quadrocopter
@durbincs: Mit szenvedsz, te kis IQ minusz?

Mit szenvedsz, csicska?
Ma sem volt értelmes böfid, csicska! Ez persze nem csoda!
"Minivirsli-evő" versenyen voltál?
Szőrszálakkal együtt, vagy azok nélkül veszed be?
Hát gatyaturkesz volt-e, csicska?
Nagyon izgatott vagy, valamelyik program elmaradt?
F_Viktor
@Horizont: Igen, nem tudjuk megítélni, hogy melyik félnek van igaza, de egy jó polgármester talál olyan munkát a tíz gyerekét egyedül nevelő anyának, ahol abban az esetben is tud dolgozni ha nem egyszerű vele kijönni.
human
Egy kis településen nem sok minden történik. Ezért rohadtul felértékelődik egy nekünk kis semminek tűnő program, mint egy sütőverseny. Szóval ezt is elmutyizni, hát nincs rá szó. Mi öröm mard az embereknek a végeken? A munka?
nyanya001
Senkit nem hagyunk az út szélén, csak jól belerúgunk
ha nem a mi szekerünket tolja !
Mocskos fidesz ( így kisbetűvel a g*ci bandát ! )
desiro
Köcsög polgi. Lehet hogy viktorkával próbálják a 69-es figurát. De durbincs is lehet csapat társ.
papa.49
Könnyű kibaszni egy 10 gyermekes egyedülálló nővel, a polginak !!!
A polgi emberségből már megbukott !!!
Veleda
Van itt egy fontosabb kérdés is: Ha az agyatlan polgármester kizárta a közmunkából az asszonyt, miből fogja eltartani az a családját,???
Kookas
@nyanya001: pedig a nagyokat naggyal kell írni.mert ők nagyok szóval GECIK.
Veleda
@durbincs: 13.23 Van úgy, hogy a legrosszabb valamiből a legjobb lesz( ha nem is jóindulatból). Annak az asszonynak olyan munkát kell adni, hogy el tudja látni a 10 gyereket, legyen otthon, amikor azok is otthon vannak, és akkor nem kell belepofázni a gyámügynek is az ő magánéletébe. Mert ha segíteni nem tudnak, legalább ne ártsanak neki!!!
Equus
10 gyerek... milyen sorsot szánt nekik? És lesz-e még 10 hozzájuk? Biztosan nem cigány, mert azok élnek úgy bele a vakvilágba, h majd a magyarokat vhogy csak le fogják húzni Nyilván felelősségteljes, érett gondolkodású családanya, bölcsészkari diplomával a zsebében, csak most átmeneti pénzzavarral küzd..
teuton
@Equus: Neked meg 6 osztalyod sem lehet ilyen mocskolodo komment alapjan...
Eladott Ország
Amikor majd csak a közmunkások, a közszolgák, és a nyuggerek lesznek az országban, meg a szegény, tanulatlan emberek, akik nem tudnak elmenni. A kirekesztettek, a peremvidéken élők, meg persze ezen rétegek gyerekei, akik szüleik örökségét cipelik tovább. És lesznek persze az urak, a Döbrögik, a Mészárosok, Lázárok, Csányik. Akik büszkén néznek majd szét a népük felett, hogy ezt is megcsináltuk, miénk itt minden szerte e hazában. A netadó ellen ki tudott menni a nép, összefogni és tüntetni, mert az a játéka ellen irányuló támadás volt. Pár száz forintos játék miatt százezer ember volt képes tüntetni. A folyamatosan amortizálódó jelen és jövő miatt viszont képtelen bármit is csinálni. Mert azért tenni kellene pontosan úgy, mint minden demokratikus országban, amelyben most sokkal jobban élnek az emberek, mint nálunk. És mi csak irigykedhetünk, hogy már a románok is ezerrel húznak el mellettünk. Ja, hogy ők dolgoznak érte keményen? Hogy ott naponta visznek el bilincsben korrupt embereket, kormányfőket és egyéb politikusokat? Na, igen, ott van főügyész, aki tesz is érte. Keményen megdolgoznak a jövőjükért, miközben mi csak nézünk, hogy lopja szét pártunk és kormányunk az országot és az ország jövőjét. A jövőd nem egyszerűen csak úgy megtörténik. Te teremted meg magadnak a jelenben.
Klubtag
@Eladott Ország: ..." A jövőd nem egyszerűen csak úgy megtörténik. Te teremted meg magadnak a jelenben." "Ma lesz(van) a holnap tegnapja..." (Rózsi után szabadon...)
Nessy
@Klubtag: Ettől függetlenűl sok erdélyi szavaz a fideszre! Igaz, itt élni nem szeretne!
kereső
@Equus: 13:45,2014 karácsonykor halt meg a férje:
– Olyanokat írtak, hogy fel kellett volna mérnünk, hogy hány gyereket tudunk eltartani, és be kellett volna kalkulálnunk, hogy ha az egyikünk meghal… Más nagyfokú felelőtlenségnek nevezte, hogy tíz gyerekünk van. Volt, aki azt vágta a fejünkhöz, hogy a gyerekekből élünk, meg sok éhes szájról kommenteztek – rendkívül bántó, sértő stílusban. Vadidegenek, akiket nem ismerünk, és akik nem ismernek bennünket. Igaz, hogy szerény körülmények között élünk, de meleg van nálunk, van mit enni. A gyerekeket mindig is igyekeztem divatos ruhába járatni, nehogy megszólják őket. Igaz, nincs laptopjuk, meg táblagépük, de van egy számítógépünk, ami segíti a tanulásukat. Játék is jutott minden gyereknek. Két lányunk már kirepült a fészekből, saját családjuk van. Egyik kislányunk most érettségizik, főiskolára készül. Ő is megkapott mindent a szalagavatójához, amit más diák. A kicsik még semmit nem értenek ebből az egészből, de a nagyobbakat rendkívül megviselte, hogy jó néhány emberből ilyen indulatokat váltottak ki, pusztán a létükkel, azért, hogy a férjem és én vállaltuk őket. Nem azért születtek, hogy eltartsanak bennünket, hanem azért, mert szeretjük a gyerekeket – mondta az anyuka.
Ne itélj,hogy ne itéltess!
Klubtag
Egy srófra járunk...
Mielőtt megírtam a hsz-emet - meghallgattam - kétszer is... :-)))
Equus
@kereső: 15.09 értem... tehát az a helyes magatartás, ha a devianciát szó nélkül hagyhuk, különben úgy járunk, mint a tükör, amit a mutatott kép miatt leköpnek.
Már nem is merem megkérdezni ezek után, mennyi a valóságtartalma a felelősségteljes, tisztes családanya állításainak...
Equus
@teuton: 13.54 leírnád, mi a mocskolódás a hsz-emben? Megtisztelnél vele.
kereső
@Equus: nem biztos,hogy devianciáról van szó.Miért ne hinném el amit,mond?.Megszülettek a gyerekek.Nem kéregettek,nem kuncsorogtak segélyért.Dolgoztak mindketten.Az,hogy felelősségteljesek voltak-e?Annyiban igen,hogy a saját szerény körülményeik közepette gondoskodtak a gyermekekről.Egyébként lehetnek a tiz gyereknek vallási okai is.Nem tudhatjuk.Mindenesetre én nem itélném el őket kapásból,csupán a gyerekek száma miatt.
Lehet,hogy nekik a családi szeretet minden más értéknél többet jelent.És ezek a gyerekek lehetnek nagyon tisztességes felnőttek.
Láttunk már nem egy,nem kettő olyan családot,ahol a gyerek mindent megkapott,ami szem-szájnak ingere-és mégis csak egy léhűtő semmirekellő lett belőle.
Nem a szegényt kell elitélni,hanem a szegénységet.
vitriol
A családbarát jelzőt ki kell egészíteni így: "sajátcsalád-barát", El tudom képzelni, hogy egy 10 gyerekes egyedülálló anyának minden más fontosabb, mint elmenni ápr.8-án szavazni, mégis minden fideszben csalódott ember számára egyetlen remény maradt, hogyha bárki másra szavaz.
Equus
ha vallási okuk volt rá, akkor azt csak a hülyeségük okozta és szánnivaló az a tíz élet, amit a nyomorúságra hoztak létre.Ha csak natúr voltak hülyék, akkor annál inkább...
Nem vall nagy észre, h közmunkásként bíró akar lenni még egy olyan mosolyt fakasztóan "nagy" ügyben is, mint egy tanyasi sütiverseny. (csak mellesleg: minek egy 500 lelkes településnek polgármester és vele nyilván a Hivatal, ügyfélszolgálattal, egyebekkel?)
Persze nézhetjük másként is... 11 fő 500-ból azért nem semmi. 2%-át adja a család a településnek. Ez a 2% Miskolcon már komoly tömeg lenne...
A töri komolytalan - nem ér több karaktert.
teuton
@Equus: Talan olvasd ujra amit kommenteltel. Nem en kell megtanitsalak olvasni es ertelmezni. Miert nem teljes ertekü az, akinek 10 gyereke van? Te megallapitottad a cikkböl, hogy cigany, nincs szakmaja es csak a penz miatt szült gyerekekekt? En a kommentedböl tudtam megallapitani, hogy milyen jellem vagy... Mocskolodo...
vadsanca
Na mi csak, nem tetszik a vezérkarnak valami? Szégyellje magát! Remélem sikerül az asszonynak elindítani valamit!
Borsodi
Csak nem fideszes volt,vagy Kdmp a polgármester úr?
karma1
@Borsodi: Nagyon ugy nez ki, hogy kettot talalgathatsz, de inkabb a fentiek kozul az egyik...:o))))
kamazuka
Márpedig vidéken nem egy helyen a napszám,FIGYELJ!
1800 Ft-is lehet,de a 2500-4800 Ft is gyakori.A legutóbbiért általában 10-13 óra felett kell dolgozni.
Ez akár egy mai szakmunkásbér is lehet.
Borsodi
@kamazuka: Sajnos így van és azért is gazsulázni kell mély tisztelettel,hogy közmunkás legyen valaki.Ha nem tetszik ellehet menni örülj,hogy van munkád. Ha nem lenne a fidesz ez se lenne.Ez a megszokott válasz,fenyegetőzés.Orbántól tanulják! Ha nem miránk szavaznak migráns övezet lesz! Nemzet kormánya mondja.
www.youtube.com/watch?v=WDpbe6SYiTE
karma1
@kamazuka: Amekkora osszeget ide leirsz, az nem szakmunkasber, hanem ehber.
Egy normalis orszagban az oraber (MINMAL oraber) annyi, mint nalunk: 3000 forintnak megfelelo osszegrol indul PER ORA es NEM PER NAP!
Equus
@teuton: 18.54 ahham... szar a tükör, dobjuk ki.
Szánalmas vagy. Nincs több karakter erre a törire a gépemen... bocsi...
quadrocopter
@durbincs: Téged megint szopatnak., csicska! Ez a természet rendje!
quadrocopter
@durbincs: Szedd össze magad csicska, ismét szopóágon vagy!
Mert buta vagy, csicska!

Mit szenvedsz, te kis IQ minusz?
Ma sem volt értelmes böfid, csicska! Ez persze nem csoda!
"Minivirsli-evő" versenyen voltál?
Szőrszálakkal együtt, vagy azok nélkül veszed be?
Hát gatyaturkesz volt-e, csicska?
Nagyon izgatott vagy, valamelyik program elmaradt?
kamazuka
@karma1: Cégeknél vidéken közhasznú bérszínvonalon dolgoznak,és rengetegen,mert a piac nem képes megfizetni a minimálbér előző színvonalát sem 8 órában,nem hogy az emelt összeget.
Szakmunkás végzettség mellett.Így megesik,hogy aki a szakirányú végzettségével dolgozva,mellette másodállást vállal,az esetleges segédmunka óradíja többszöröse, rendes bejelentés mellett,mint a szakirányú végzettséget megkövetelő munkakörben.
karma1
@kamazuka: Ez valoban megtortenhet ilyen formaban, ertem en ezt...;o))))
Desischado
A polgármester tuti, hogy fideszes. Ha meg mered mondani az igazat, betörik a fejd. A hölgynek igaza van, de hát uram bátyám orbanisztánban tilos véleményt nyilvánítani. Mocskos férgek!
papa.49
@Desischado: Na de egyetlen kérdést tennék fel a tetves csutigecinek ÍGY SEGÍTED A GYERMEKET NEVELŐKET ???
Vagy csak a saját, és a slepphez tartozók kölkei a fontosak számodra ???
Tudom a választ IGEN CSAK AZOK !!!
quadrocopter
@durbincs: Mit szenvedsz, te kis IQ minusz?
Ma sem volt értelmes böfid, csicska! Ez persze nem csoda!
"Minivirsli-evő" versenyen voltál?
Szőrszálakkal együtt, vagy azok nélkül veszed be?
Hát gatyaturkesz volt-e, csicska?
Nagyon izgatott vagy, valamelyik program elmaradt?
teuton
@Equus: Nincs igazad, nem a tükör szar, amibe beleneztel, hanem az a szar, aki elötte all...
picike1
ez lenne a családbarát országa ? hazaküldjük illetve dobjuk a családft mert ugye özvegy és 10 gyermek . akinek ezt meengedik őt is hazakell küldeni sürgsen ám !!
Equus
@teuton: 10.05 meglep az önkritikád, de elfogadom. Derék... ülj le és ne piszkáld az orrod!
teuton
@Equus: Ennyire futja töled? Szanalmas vagy! Ennel meg a durbincs haverod is humorosabb a 10es IQ-javal...
namihami
Még a falu süteményeit is odaadtam volna neki. Ennyi gyereknél biztos nem száradt volna rájuk. Mint ahogy az is biztos, hogy nem mindennap jut nekik, nemhogy sütemény, de még tisztességes étel se.
""Szép volt polgi. Igazi faluvezetői, emberi, humánummal teljes példát mutattál az alattvalóidnak. Csak azért, hogy a következő választásnál is biztosan láthassák, kire kell szavaznia a falu lakosainak.""-írta a fidesz-szócsőnek mondható (kevés a kivétel) bármelyik újság
Eladott Ország
Kicsinyes, szarházi, despota hatalom, fidesz a neved.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.