Embercsempészetért tartóztatott le a horvát rendőrség két szerb és egy magyar állampolgárt, akiket azzal vádolnak, hogy illegálisan tíz migránst juttattak át a szerb-horvát határon – közölte a horvát rendőrség hétfőn.

A két gépkocsit a hatóságok vasárnap tartóztatták fel az A3 autópályán, Bród (Slavonski Brod) közelében. Az egyiket, amelyben a tíz pakisztáni, iraki és iráni állampolgár tartózkodott, egy 33 éves szerb állampolgár, a másikat egy 26 éves magyar állampolgár vezette, és vele volt egy 25 éves szerb állampolgár is.

A migránsokat a rendőrség visszaszállította a szerb határra, a Batrovci-Bajakovó határátkelőre, és valószínűleg kitoloncolják őket az országból.

Embercsempészetért tartóztatott le a horvát rendőrség két szerb és egy magyar állampolgárt

A három embercsempész ellen a rendőrség büntetőjogi feljelentést tett az ügyészségen. Jelenleg előzetesben várják a tárgyalást.

Az utóbbi közel három évben több mint egymillió illegális bevándorló érkezett Nyugat-Európába, 2016 márciusában azonban az ellenőrizetlen beáramlás nyugat-balkáni útvonalán található országok fokozatosan lezárták határaikat a migránsok előtt.

Macedónia, Szerbia, Horvátország és Szlovénia is jelenleg csak azokat engedi be, akik a jogszabályoknak megfelelően útlevéllel és vízummal rendelkeznek, vagy ott akarnak menedéket kérni. Horvátországban 2015 szeptembere óta csaknem 700 ezer illegális bevándorlót vettek nyilvántartásba, de az országba belépő migránsok száma azóta a töredékére csökkent.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
"Embercsempészetért tartóztatott le a horvát rendőrség két szerb és egy magyar állampolgárt"
Biztosan így van, de a horvát rendőrség nem különböz vmivel a magyartól? Horvátország már nem tagja a Monarchiának, így I. Victor királyunk don Pintér által kommandírozott rendőrsége külön egységet képez.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.