Az Átlátszó adatigénylésére Gyál és Siklós is kiadta az OLAF-tól tavaly októberben kapott levelet, Alsópáhok és Hatvan viszont nem – ez utóbbiak megkérdezik az Európai Csalás Elleni Hivataltól, hogy kiadhatják-e a dokumentumot. Az uniós támogatások szabályos felhasználása felett őrködő ügynökség Gyálon és Siklóson a más településekről már ismerős szabálytalanságokról tájékoztatta az önkormányzatokat az Elios Zrt. által elvégzett közvilágítás-korszerűsítési projektjek vizsgálata után. Az Átlátszó az elmúlt években több tucat tényfeltáró cikket írt a miniszterelnöki vő korrupciógyanús cégügyeiről, a közvilágításmutyira már 2013-ban felhívtuk a figyelmet. Ha a szabad sajtónak adsz pénzt, a demokráciába fektetsz be! elios4 2010 és 2016 között az Elios Zrt. (korábbi nevén ES Holding Zrt. és E-OS Innovatív Zrt.) több mint 30 magyarországi település közvilágítását korszerűsítette, a legtöbbet az önkormányzatok által elnyert EU-s támogatásból, de volt ahol bankhitelt...

Forrás: atlatszo.hu
Feltöltő: quadrocopter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Elios-saga! Egyre több és egyre gennyesebb!
quadrocopter
Elios-saga! Egyre több és egyre gennyesebb!
quadrocopter
Nem kérdés többé, hogy a Geci tudott-e a sunyításról!

"A pályázati határidő előtt egy nappal, 2014. október 1-jén a kormányszerv módosította az egyik pályázati feltételt, és ezzel lehetővé tette, hogy az önkormányzatok LED-lámpák esetén 100 ezer óra élettartammal számolhassanak."

A költség-haszon-elemzésben Gyál és Siklós így is tett, a lámpák 100 ezer órás élettartamával számoltak, pedig a pályázathoz és az Elios ajánlatához később becsatolt műszaki leírás szerint a lámpák várható élettartama csak 60-80 ezer óra volt.

“Ha az irányító hatóság nem módosította volna a pályázati határidő előtt felhívást, lehetővé téve, hogy 100.000 órányi élettartamot vegyenek figyelembe, egyik projekt sem minősült volna támogathatónak a megadott kivitelezési szerződés becsült értékek mellett.”
namihami
Egyszerű. Ott nincs szabálytalanság, ahol a vejkó és a baráti kör nem kapott ""tenderezett"" munkát. És azoknak a városoknak és falvaknak a listája a rövidebb..
nezelodo
Na, Alsópáhok se? Mert sötét Zala... Majd felkapcsolják a döntéshozónak a lámpát, minden éjjel, óránként, ha eljön az ideje.
nyanya001
24.hu/belfold/2018/03/05/tiborcz-ugy-a-felcsuti-kozvilagitast-megujito-ceg-tulajdonos-a-szlovak-eliosban
Ennek a mocskos tolvaj bandának bukni kell !
Menjetek szavazni a saját író tollatokkal mert amit a szavazásnál adnak
az KAMU !!!
Terjeszd !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.