Fekete-Győr András pártelnök közlése szerint 97 helyen adtak le ötszáznál több ajánlást a Momentum Mozgalom jelöltjei, szinte mindegyiküknél 600-nál is magasabb volt a szignók száma, ezzel pedig az ellenzéki oldal ötödik "országos elérésű pártjává" váltak.

Momentum: 97 helyen sikerült ötszáznál több ajánlást leadni
Fotó: Bruzák Noémi/MTI

Hétfői budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: összesen 61 ezer 295-en szavaztak aláírásukkal bizalmat a közéletbe új gondolatokat, lendületet, őszinteséget hozó új politikai generációnak, ez pedig azt jelenti, hogy nem csupán a legnagyobb parlamenten kívüli erővé váltak, de

ez az első olyan 21. századi párt, amelyik egy évvel az indulása után sikerült a választókerületek kilenctizedében jelöltet állítania.

Az aláírásgyűjtés tanulságaként említette, hogy szinte minden ellenzéki szimpatizáns együttműködésre kérte őket az Orbán-kormány leváltásáért, hozzátéve, erre hajlandóak is győzelemre esélyes, hiteles, őszinte jelöltek mögé állva, ha ezt viszonozza a többi ellenzéki párt.

Szólt arról is: március 11-én jelöltkongresszust tartanak, amelyen megbeszélik, hogy a következő egy hónapban mit tehetnek még a "kormány-, illetve a rendszerváltás érdekében".

Kérdésre válaszolva Fekete-Győr András elmondta:

az LMP-vel "koalícióra nincs lehetőség, együttműködésre viszont van", és még ezen a héten Szél Bernadettel, a párt miniszterelnök-jelöltjével, akinek azt fogja javasolni, hogy kezdeményezzék az ellenzéki oldal két legnagyobb szereplője, az MSZP-Párbeszéd és a Jobbik egymás közötti együttműködését.

Ha ők nem tudnak együttműködni, akkor nagyon nehéz dolgunk lesz az egyéni választókerületekben – fogalmazott.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
@Tavryni őrnagy: A Fidesz aktivisták múlt hét szerdától már FeGyőr éknek és a lömöpönek gyűjtöttek. Elképzelheted, mennyire fognak majd ezek szövetségre lépni a többi "ellenzékivel". :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.