Visszakerült Magyarországra az ország aranytartaléka, a hozzávetőleg 100 ezer uncia (mintegy három tonna súlyú) nemesfém Londonból érkezett Budapestre – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden.

A jelenlegi árfolyamon számolva 130 millió dollár – 33,1 milliárd forint – értékű jegybanki aranytartalék hazahozataláról teljes egyetértésben döntött az MNB vezetése.

A jegybank megítélése szerint az aranytartalék országon belüli birtoklása, ami összhangban van a nemzetközi trendekkel, tovább erősítheti a Magyarország iránti piaci bizalmat

- olvasható a közleményben.

Az elmúlt években számos ország határozott aranytartalékának hazaszállításáról – tették hozzá.

Forrás: MTI

89 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
...akkor még a kilencvenes években-ben eladottból kint van vagy 59 tonna ?
Sámannus
Hamarosan felszabadul ipari alkalmazásban lévő újabb hatalmas tartalék, ami ettől is sokkal nagyobb mennyiségű lehetne. Persze ezt lehet, hogy el akarják mutyizni.
kereső
@karma1:nem! megvédik!Csak figyeld-mint a deviza tartalékot.
F_Viktor
@Csizmás Kond: Te nagyon hülye, tudod mikor volt Magyarországnak 59 tonna aranytartaléka?
Megsúgom, a 70-es években!
A Bretton woods-i aranydevizarendszer felbomlásának nézz utána tudatlan román!
F_Viktor
@karma1: Írod:
"Nocsak! kuszaszem visszarakta?"

Nem, csak visszaszállítják Londonból, mert ott olyan biztonságos helyen volt, hogy még az orbán-maffia sem férhetett hozzá, hogy magánvagyonná váljon.
karma1
@F_Viktor: Nademajd most...:o)))) Van mibol orszagalmat meg jogart csinalni viktor kiralynak... Egyebkent csak vicceltem,...:o)))
dr. prédikátor
Na ! megint lesz miből lopni a cigus fecalicusnak és bandájának!!!Azért én le ellenőríztetném hogy félúton a kuszaszem nem e réztömbökre cserélte!!! mert tőle kitelik!!!
karma1
@kereső: De olyan jo poennak tunt! Tudod, az allitas: "Visszakerult Magyarorszag aranytartaleka" erre irtam, hogy "Nocsak, kuszaszem visszarakta?"

Mert ismered a viccet:
Grun odamegy a rabbihoz tanacsot kerni:
- Rabbi, mit tegyek, hianyzik a penz a kasszabol!
- Tedd vissza, fiam...
Kookas
nem vissza került csak érzik a vesztüket és egy keveset vettek mert ez a 3tonna mint tartalék az semmi!
quadrocopter
Készülhetnek az aranyprotkók, jó orosz szokás szerint!
kereső
@karma1: na az a "tedd vissza fiam" nem lesz vicc!!
cikicakk55
@karma1: A fenét rakta vissza.Azért hozatta haza,hogy még április 8-ig azt is eltudják tűntetni.Szorul a hurok a nyakuk körül, amit csak lehet még ellopnak
karma1
@kereső: Az valoban nem, de dolgozni kell rajta! Ha az ellenzek gyoz, es ok alakithatnak kormanyt, torekedni kell a vagyonelkobzasra, hisz minden penz a neptol lett ellopva.
karma1
@cikicakk55: Nagyon ugy nez ki, hogy Neked van igazad, de ki volt az a hulye, aki ezert vallalja a felelosseget?(Londonban?)
karma1
Ha ezt is ugy vedik meg, mint a 3000 milliard forint nyugdijat, akkor jol nezunk ki...
kereső
Van valaki!, ha rajta múlik-akkor gatyájuk se marad.
bencemacska
@F_Viktor: ma, 10:06
Nálad a pont!
Én is attól félek, hogy rézzé alakul.
tavaly mát kipróbálta valaki a módszert!
iluminati
@cikicakk55: Szerintem bérlik...a látszat miatt
iluminati
@bencemacska: Neked is igazad lehet...lehet hogy rézből van a nép ámítására...
csipetke
@karma1: 10.08 Csak be ne fagyjon a Duna jege áprilisig...
kokopelli
@iluminati: ..az nem réz,hanem "magyar arany" lesz!
"Szegény ember vízzel főz,és madzag a húzója!"... mongya a dal!
karma1
@csipetke: Nem kell... Szavaznak majd a Facebookon vagy a Yahoon..:o((
Sámannus
Ami most felszabadul olyan 50 tonnával lehet egyenértékű, de még 100 is lehet. Ha minden igen jól végződne akár 200 is! Ezt úgy is tekinthetjük, hogy a korábban befektetett fémeket visszanyerhetjük. Az egykori"Alamizsna" bánya kelhet életre.
Eriksson
Hajjaj. Ha a baloldal nyer, akkor lesz mit ismét eladni. Nem kapkodta el ezt Matolcsy a választások előtt?
Béla333
Kormányváltáskor megszámolni ám az összeset!
Nehogy valamelyik búcsúként hazavigyen 1 rudat...
Macskaszem
@Béla333: 1-et? Csoda, ha egyáltalán marad belőle.
1magyar
Hetven tonna aranyunk is volt egykoron

A jegybank tájékoztatása szerint az MNB 1924-es alapítása óta rendelkezik aranytartalékkal. Ennek mennyisége a második világháborúig folyamatosan nőtt. 1945-ben már csaknem 30 tonnánnyi aranyrudat és érmét őriztek a bank széfjei. A háború utolsó évében az ország aranykészletét az ausztriai Spital am Pyhrn-be vitték, de 1946-ban maradéktalanul megkerült.

A rendelkezésre álló adatok alapján a hetvenes évek első felében 65-70 tonna körüli szintre emelkedett az aranytartalék mennyisége, amely 1989-re 50 tonna körüli szintre csökkent. A Bretton Woods-i aranydeviza-rendszer felbomlását követő időszakban az aranytartalék jelentős változását befektetési- és spekulatív megfontolások befolyásolták. Az 1980-as évek végén született döntés arról, hogy az MNB aranykészletét a minimális szintre kell csökkenteni. Ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy rövid idő alatt 10 tonnára zsugorodott az aranytartalék, majd 1992-re a mai, 3 tonna körüli szintre csökkent – olvasható a jegybanki bszámolóban.

Az előadott nemesfémekbők származó devizabevételt az kilencvenes évek elején az akkor likvidebbnek tartott és még magasabb várható hozammal kecsegtető külföldi állampapírokba fektették.

A 2008-as pénzügyi világválság alapjaiban átírta a jegybankok aranytartalékokkal kapcsolatos magatartását. Az arany immáron nem pusztán befektetési termék a jegybankok számára, hanem olyan stratégiai eszköz, amely alkalmas az ország iránti bizalom erősítésére külföldön és belföldön egyaránt. A tradicionális tartalékeszköz ilyen módon egyre nagyobb mértékben, ismételten gazdaságstratégiai szereppel is bír – áll még a beszámolóban.
Peller Anikó
@karma1: nem visszarakta! Azt ami volt itthon azt már ellopták.

Azért hozták Magyarországra a Londonban őrzött goldot mert így tudják azt is eladni, és a valutát ellopni, átutalni a bahamákra. Még a választások előtt.
karma1
@Peller Anikó: Tudom en azt nagyon jol...:o))) Mar akkor tudtam, mikor kuszaszem lett az MNB vezetoje,... Annyira kilogott a lolab, hogy o fogja kiemelni az osszes penzt a trezorbol, hogy csak na,... Allati szomoru ez,... Es az ellenzek egy falhozvert lof@szt sem er: sikoltozni kellett volna a legelso ilyen tranzakcional, az 5 alapitvannyal, amit nagyhirtelen a semmibol a semmiert elovarazsolt ez a pirospottyosseggu, szazunokatestveres sejthalmaz...:o(((
Nana, hogy fel a muszlimoktol orban, mert ott egy tyuktolvajlasert is minimum egy kez elvesztese jar, amit meg ok csinaltak, azert sokkal, de sokkal komolyabb bunti,...:o(((
Na, megyek aluszodni... En mar holnap vagyok,..:o)
CsipkeRózsa
Ezért vásároltak egy szupertitkos, páncélozott kamiont a TEK-nek, 52 milliárd Ft-ért, hogy ha Orbánék menekülnek, legyen miben elszállítaniuk az aranyrudakat. Nem tudom, hány tonna fér el benne. Most már az arany is rendelkezésükre áll.
Yeromos
Na akkor erre is keresztet vethetünk, gondolom egyenesen az orbán-mászáros birtokra szállítják "megőrzésre" . Had játszanak az unokák a rudacskákkal.
nem tibi
befelfalazzák vele egy nemhzeti stadion kazánházába .
csipetke
@Shikari: 10:52 Miért is kellett most hazahozni az aranyat?Miért volt pont most ilyen sürgős?Jó helyen volt Londonban,eztán is el lett volna ott,biztonságban.A fidesz szabadrablásait ismerve,van tippem erre a sietségre.
Yeromos
@csipetke: Ne aggódj majd vigyáznak rá mint a nyugdíj vagyonra.
desiro
Horn vitette ki, hogy biztonságban legyen, de mostantól???
csipetke
@Yeromos: 15.34 Ettől félek én is...
csipetke
@Shikari: 14:20 Tévedsz,a fidesz aljas,simlis dolgait ismerve írtam,amit írtam.
Peller Anikó
@Shikari: "Ki mint él, úgy ítél!" pontosan erről van szó csikari.

"Orbán V. Vagyona 1800-2000 milliárd forint+Svájci és offshore bankszámlák. Milliárdokat loptak el elsősorban az EU-tól kapott közpénzből.. Ezek egy része Felesége, Apja, Tiborc és StrómanjaI, Mészáros L, Garancsi, Flier, Szijj L, Paár A, Barkász S, Kékessy D, Vajna, Habony, Vitézy T. nevén van. Pénzét Svájci és Hongkongi Bankokban tartja. Saját nevén van a XII.Cinege utcában egy háza, amit 2002.V-ban vásárolt 75 millióért, 183 nm, 1300 nm telken. A házat 2004.I-2005.XII. kőzőtt 90 millióért átépitették 420 nm-re. 2001-ben vásárolt Erdélyben Zetelakán egy Kastélyt, tőbbszáz ha főlddel. 2013-ban vásárolt egy házat Felcsúton 18 M-ért, ahol Felesége és Apja házával a 3 házat egybenyitották, 7000 nm-en, és előttűk van Lévainak 6 ha főldje. 1993-ban a Fidesz Székház eladásából /697 M/ vásárolta Apja Bányáit. 1997-ben Felesége nevére vásárolt 8 ha szőlőt Tokajon, melyre Orbán 2001-ben 41 M ft állami támogatást adott 2001.IX. Felcsúton Felesége nevére házat vásárolt, 2677 nm-en. 2008.VIII-ban a XI.Gellérthegyen 91 nm-es lakást vett Ráhelnek, 40 M-ért. 2011-ben a mellette levő 66 nm-es lakást is megvette Fiának, Garancsi nevére Orlay u 3. 2.emelet. 2001.IX-2010.IV. kőzőtt 38 ingatlant vásárolt Felesége nevére. 2011-ben Apja nevére vásárolta meg a Hatvanpusztai József Főherceg Majorságát 13 ha-on, 5 Műemlék épűlettel és Viztoronnyal. A Majorságot 2012-ben felújitották és átépitették Tőbbszáz M-ért Lévai vezetésével. Pintér S-al kőzősen vásároltak egy Horvátországi szigetet, az Adrián. 2013-ban Apja nevére vásárolt az Alcsutdobozi Rézhegyen Őrőkpanorámás nyaralót. 2016.III. Barátja Bőjte Cs, nevére vásárolta meg a Gyergyószárhegyi Lázár Kastélyt. Tiborc nevére vásárolta: a Keszthelyi Jachtkikőtőt, Fűrdőház, Recepció, Bár 515 nm, részben állami Bankhitelből. A Keszthelyi kikőtő és a Via Hotel kőzőtt 2.5 ha terűleten 175 Luxusapartmant épitenek. 165 ha főldet Mányban, 497 M-ért, és 193 ha, 261 M-ért Bicskén.2015.I...
Clavigo
Nem sokára elveszti az " aranytartalék-jellegét "...
kissé felnőttem
na egy ujabb kormánykacsa. 3 tonna ? London meg megy az adósok börtönébe?
Klubtag
Nocsak, megtalálták a módszert az fidesz-kdnp államosításra (értsd: orvánosításra)!!!
Peller Anikó
@Csizmás Kond: "minden alapot nélkülöznek azok a közelmúltban megjelent hírek, miszerint a Magyar Nemzeti Bank 2016 végén eladta az aranytartalékot."

Arcátlan hazugság, saját maguk dicsekedtek el vele, hogy karácsonyra túladtak az aranyon, pont akkor amikor a legrosszabb volt az árfolyama.

index.hu/gazdasag/2017/01/06/az_orszag_tartalekanak_otodet_elverte_az_mnb/

Elsvappolták az aranyat, tehát a bankban egyetlen gramm sincs belőle. Visszavásárolni csak jóval drágábban lehetne.
Lepényleső
Na ugye,van még mit ellopni április 8-ig.
vadsanca
Megvan a következő zsákmány! Majd lehet osztozkodni. De ha belegondolunk ez édes kevés! Ez valóban tartalék. Ha ez sem lesz, utána "szevasz"!
advocat
Az elmúlt években számos ország határozott aranytartalékának hazaszállításáról – tették hozzá. Mit tüntetett el Horn. Olvasni tudsz?
Shikari! Írtam, hogy a belügyminiszterünk egykor Újpalotán élt. Ma milliárdos. Miből? Ez nem érdekel?
Ha jól olvastam ezek az aranyrudak hong kongi jellel vannak ellátva. Hoztunk egy kis "adios" aranyat? Biztos, hogy valódi?
Peller Anikó
@Shikari: jó, hogy ezt a tetűséget betetted, mert ő még a fizetését sem vette fel a legjobb tudásom szerint, szólj ha tévedek.

Apró különbség a helytartódtól, hogy Gyurcsány Ferenc nem a politikai pályán gazdagodott meg hanem a gazdasági szférában, mielőtt miniszterelnök lett, szólj ha tévedek.

A geci barátod teljes egészében a politikai befolyását használva magánosította ki az egész országot.

Kérj segítséget a tartótisztedtől, mert magadtól elég nagy baromságokat írsz.

Én betettem ovi gazdagodását (nem fért be egy hsz-be), a gyf gazdagodása a te feladatod, lássuk. Mindenki kiváncsi rá mennyit lopott GYF a miniszterelnöksége alatt, világosíts fel minket. Sorold, tételesen.
grincss
Így könnyebben hozzáférnek!
Könnyebb ellopniuk!
mackoka46
Na akkor ezt is megfújja ez a keresztény illibirális ner mocsok.
advocat
Jobban megnéztem a képeket. Valaki azt írta, hogy Horn tüntette el. Kérem szépen, a rudakon 2009-es jelzés van! Ez meg évszám lehet. De én nem értek hozzá!
És olvasom, hogy Csányi a világ 1999-ik leggazdagabb embere. Miből? A te meg én és mások forintjaiból. A semmiből csináltak részvénytársaságot. Pontosabban a mi megtakarított pénzünkből.
cikicakk55
@Shikari: ma 19:12

Ezt letudod írni úgy,hogy nem szakad rád a plafon? Nem érzed úgy,hogy ég az arcod ekkora hazugság leírása után? Ha a MSZP,DK, mert ugye z ugyan az a párt,ami volt a Fidesz előtt csak kettéváltak,tehát lehet neked ezerszer is leírnod,hogy Gyurcsány hazudik,meg loptak,meg sumákoltak,meg korruptak voltak,de Orbánhoz képest olyanok mint az egér és az elefánt.De írhatnám azt is,mint egy 3 éves aki ösztönből hazudik és egy 20 éves,aki már érdekből és direkt. Orbánodnak azt sem lehet elhinni amit kérdez!!! Ezt még a leghülyébb ember is tudja az országban,hogy igazmondásból Orbán már rég megbukott,még az első kormányzásuk alatt.Azóta tökélyre fejlesztették,csak az a baj,hogy nem tudják mikor kéne abbahagyni és ez lesz a vesztük. Az ellenzék töketlen,de szerencsére a népnek nyiladozik szeme.Tudjuk,hogy Orbán nem fogja simán oda adni a hatalmat,ezért mindent be fog dobni,mindent ami törvénytelen és gonosz. Tudja,,hogy ha bukja a hatalmat,akkor bukja a szabadságát is,de nem csak Ő,hanem az összes nagykorú családtagja és a holdudvara.
cikicakk55
Én azt nem értem,hogy mit történt,hogy csak úgy gondoltak egyet Londonban és minden előzetes egyeztetés nélkül,csak úgy bevagoníroztak egy csomó aranyrudat .Nem kellett kérni,követelni,zsarolni,fenyegetni Őket,simán ideadták. Eddig bár mit is kitaláltak akár a Fidesz,akár az ellenzék,már aznap az újságok mint kész tényeket megírták! Erről az aranyszállítmányról hatalmas kuss volt.Nekem az a gyanúm,hogy kaptunk egy csomó rezet,ami csak Hadházi( a Showder klubos) a Riszájkling matadoroknak jelent értéket,mert a rézért elég jól fizetnek a MÉH-be. Azért írták csak így mellékesen megjegyezve,hogy tudjuk,kaptunk aranyat,de ne hogy már eszébe jusson valakinek csak egy rudacskát is megkapargatni.Lehet,hogy az én 43 éve vett karika gyűrűm többet ér,mint az egész "arany" rúd tömkelege!
Rockxy
Előre nem illik károgni.
Igaz, hogy utólag talán már nem lesz lehetőség rá. :D
F_Viktor
@Csizmás Kond: Te elbaszott picsája a világnak! Elolvastad amit linkeltél?
Hol van írva, hogy a 90-es években 62 tonna aranytartaléka lett volna Magyarországnak?
Te, aki a kretén magazinon szocializálódott bugris paraszt vagy, Ceausescu azért megtaníthatott volna olvasni!
nusika
...a többszörösét lopták el...!!!
Desischado
@F_Viktor: Jól mondod, az első gondolatom az volt, hogy matolcsyék ezt is ellopják! Bár maradt volna még ott, ahol volt!
F_Viktor
@Desischado: Remélhetőleg az országnak nincs rá azonnali szüksége, ámbár nem tudhatjuk hogyan áll az ország, ezek a férgek bármit hazudhatnak. Igaz szó nagyon nagyon ritkán hagyja el a szájukat.
Rumcájsz 2
@F_Viktor: 65 tonna volt az aranytartalék.

33 MRD érték... Nevetséges ez az összeg egy ország életében.
Csak pl az útdíjból szedett sarc 1000 MRD Ft.

Szép ruhás NER lovagok, viszket-e már a nyakatok?

www.youtube.com/watch?v=5UxjWISWslg
szaboria1
@Shikari: Április 9-én meglátjuk mit fogsz mondani.
karma1
@grincss: Mar nem volt idejuk kiirni semmire sem versenypalyazatot, arrol nem is beszelve, hogy semmire nem irhatnanak ki nyugodt szivvel, mert Brusszel nem fog fizetni egy buznyakot sem, amig az OLAF jelentes nem tisztazodik...Az pedig egy darabig nem fog...
papa.49
@szaboria1: Ha vesztenek semmit új néven fogja nyalni az aktuális segget !!!
Az aranyról meg annyit a xartolcsy vitte ,,piacra,, 2016. ban kint volt biztosítéknak Angliában !!!
kokopelli
@csipetke: Az lehet a kormánynak az "Erzsi utalvány"? Elég lesz nekik? :-(
szaboria1
@Shikari: Hahaaaa. Ajánlom a qrva internet nem felejt megnézését.
F_Viktor
@Rumcájsz 2: Írod:
"33 MRD érték... Nevetséges ez az összeg egy ország életében."

Így igaz!
A kérdés ezért ezzel a haza szállítással nem is ez (hogy szüksége van-e rá az országnak, az MNB-nek), erre mindenki tudja a választ. Ellenben magánvagyonnak már nem is olyan rossz ez a 3 tonna arany.
nezelodo
Londonból nehéz lett volna lenyúlni egy-egy rudat, lehet, azért ólálkodott arra a lézeres inkognitóban, és nem az asszonyt vitte, nehogy felismerjék!
Csizmás Kond
@Peller Anikó: ..bementél a bankba és megnézted ?
Peller Anikó
@Shikari: 7:58, "Fletó gazdasági téren gazdagodott."

No lám, baromagyú. A politikai befolyását tehát saját belátásod szerint sem a gazdagodásra fordította ellentétben a geci haveroddal.

Próbáld memorizálni ezt az egy mondatodat ha már nem is érted. A hülyebélával egyetemben.
Eladott Ország
www.ujszeged.hu/index.php?page=cikkek&cikk=6
Az aranytartalékot még Surányi György jegybankelnöksége alatt kótyavetyélték el arra hivatkozva, hogy a dollárnak jobb a hozama. Aztán a dollárnak lement a hozama, 62 tonna arany elpárolgott és most nagyon jól jönne, de nincs.A Magyar Nemzeti Bank tájékoztatása alapján Magyarország aranytartaléka 3,1 tonna. A magyar 3,1 tonnás készlet eltörpül még a cseh, szerb, lett és litván tartalékokhoz képest is.
kukac50
Arany került vissza vagy futtatott fém rudak? Ez a kérdés!
F_Viktor
@Shikari: Írod:
"Tudod, hülyegyerek az Apró klán révén jött a gazdagság!"

1994-ben nősült, de 90-ben a Creditumba se Trabanttal, farmerban járt, mint orbán ez időtájt!
De a lényeges dolog az, mikor 2000-ben újra politikára adta a fejét, akkor, mint milliárdos tette azt!
Azaz nem Trabanttal és farmerben, mint orbán, kövér és a többi hazaáruló geci!
F_Viktor
@Shikari: Nem gazdagodhat mindenki Elon Musk módjára (pfújj, egyébként is ő egy migráncs!), ismert vállalkozóként, nem csóróként vette el Dobrev Klárát.
S az Altust Gyurcsány virágoztatta fel.

Gyurcsánynak nem kell eldugnia vagyonát, nem strómanok rejtegetik pénzét.
A főgecinek még unokái sem költhetik nyugodt szívvel az ellopott vagyont!
Eladott Ország
@kereső: A legtöbbet Barta adta el, de belenyúlt Surányi és Bod Peti is. Az eredmény, a 62 tonna arany lefogyott 3,1 tonnára. Igen kicsit másképp történt a lopás, de az eredmény ugyanaz. Ezek ugyanazok! Felelős meg lóf*sz!
Yoda69
@Eladott Ország: Meg a szerbeknek is 50 tonna az aranytartalekuk. Az USA-nak meg 5.000 tonna.
Szegyen hogy ujabb valsagban mi repulunk elsonek tartalek hijjan.
evacica
@Shikari: Tévesek az ismereteid! Gyurcsány nem mint politikus gazdagodott meg, de nem is mint az Apró Piroska veje, ha nem ugyan úgy mint nagyon sokan a rendszerváltás idején! Antal lehetőséget adott a privatizációval erre! Erről lehet vitatkozni, hogy jó vagy rossz volt.Gyurcsány a politikába mint módos ember jött vissza, nem úgy mint Orbán és társai!Egyébként Gyurcsány ezekhez a tolvajokhoz képest szegény ember!
nusika
@Shikari: "- népe ellen fordult és belelövetett!"- ezt SEM Gyurcsányra kell fogni, inkább Orbánt kérdezzed, mert Ő húzott el a páncélozott autójával és ŐK szervezték meg ezt a 2006-os gyújtogatást!! Nem hiszem, hogy ezt nem tudtad!!
Eladott Ország
@mackoka46: Felcsúton van a 62 millió tonna arany, 3,1 tonnát meghaladó része, a Magyarország iránti piaci bizalmából. Nárcisz kutya őrzi.
1magyar
Mondjuk én azt sem értem miért volt máshol.
evacica
@Shikari: Ez így nem igaz, de nálad az agymosás tökéletesen sikeredet! Gyurcsány nem lövetet senkire, s mint miniszterelnök még a fizetését sem vette föl! De én nem akarlak meggyőzni, gondolom, nem is lehetne, mert tökéletesen be vagy oltva az ellenzék és Gyurcsány elleni szérummal!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.