Megerősítette az ENSZ emberi jogi főbiztosa, hogy rasszistának és idegengyűlölőnek tartja Orbán Viktor miniszterelnököt, és nem hajlandó az erre vonatkozó korábbi kijelentései miatt lemondani, ahogy azt Szijjártó Péter külügyminiszter követelte tőle a múlt héten – derült ki Zeid Raad al-Husszein kedden kiadott közleményéből.

Az ENSZ emberi jogi főbiztosa rasszistának tartja Orbán Viktort

MTI Fotó: Máthé Zoltán

"Az idegengyűlölők és a rasszisták újabban nem zavartatják magukat, köztük például Orbán Viktor sem, aki február elején egy beszédében úgy fogalmazott, hogy nem akarnak sokszínűek lenni úgy, hogy összekeveredjenek másokkal" – idézte fel a főbiztos, hogy milyen szavakkal bírálta a magyar kormányfőt az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának 37. ülését megnyitó beszédében február 26-án. Husszein közleményében leszögezte: akkori beszédének minden szava mellett kitart.

A szóban forgó, február 8-án (Veszprémben, a Megyei Jogú Városok Szövetségének 51. közgyűlésén) elmondott beszédében Orbán "egyértelmű rasszista" kijelentést tett – mondja Husszein. "Sértés minden afrikai, ázsiai, közel-keleti vagy latin-amerikai férfi, nő és gyerek számára. Egykor számos országban elterjedt volt az a nézet, amely szerint a rasszok összekeverése kiirthatatlan és káros szennyeződést eredményez. De ennek a korszaknak már rég vége – vagy legalábbis vége kellene, hogy legyen. Mindannyiunk számára gyalázatos hallani ezeket a gondolatokat egy modern, európai uniós ország vezetőjének szájából" – írta közleményében a főbiztos.

Zeid Raad al-Husszein kiemelte: a legutóbbi népszámlálás szerint Magyarország egész területén 1264 afrikai és 10559 ázsiai származású ember élt. "Minden jel szerint a közel-keleti származásúak olyan kevesen voltak, hogy meg sem számolták őket, Orbán Viktornak mégis sikerült a muszlimokat és az afrikaiakat olyan fenyegetésként beállítani, amely a magyar kultúra létét veszélyezteti" – áll a közleményben.

Husszein szerint Orbán faji retorikája "egyre inkább téveszméken alapul". A magyar kormányfő például évértékelő beszédében azt állította, hogy az Európa Tanács emberi jogi főbiztosa szerint "titokban már évekkel ezelőtt meghirdették a Soros-féle embertípus – a homo sorosensus -kitenyésztésének programját".

"A többségi társadalmak körében hirdetett ostrommentalitás manapság az etnopopulizmus jele" – hívta fel a figyelmet az ENSZ emberi jogi főbiztosa. "A mindenen felülkerekedő sértődöttség hangulatát teremti meg, és megmutatja, hol lehet ezt az indulatot levezetni. Mindez sikerrel alátámasztja a hatalmat gyakorlókat" – tette hozzá.

"Valóban rasszistának és idegengyűlölőnek neveztem az egyre inkább tekintélyelvű – bár demokratikusan megválasztott – Orbán Viktort"

- szögezte le Husszein. Hozzátette, hogy nem fog emiatt "azonnali hatállyal" lemondani, ahogy azt Szijjártó Péter követelte levelében, mert "itt az ideje, hogy szembeszállni az Orbán Viktor-féle zsarnokokkal". A gyűlölet gyúlékony erő, és ma, Európában nem fog győzedelmeskedni – zárta írását az ENSZ emberi jogi főbiztosa.

(MTI)

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Nincs is annál szebb, mint amikor a cigány rasszista!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Én viszont SÍKHÜLYÉNEK TARTOM A CSUTIGECIT !!!
wagabund
..." az ENSZ emberi jogi főbiztosa, hogy rasszistának és idegengyűlölőnek tartja Orbán Viktor miniszterelnököt"...

a tudósok szerint nagyjából 90 ezer éve kezdett el vándorolni észak felé pár száz fős ősember
horda a mai Pretoria területén található barlangjaikból...idővel szétszóródtak, kisebb csoportokra szakadtak..a hozzáértők szerint nagyjából ekkortól kezdődött az idegengyűlölet, és az ún. rasszizmus..akkor még a vitákat egyszerűen oldották meg... az elfogott idegen törzsbelit egyszerűen megették...

kilencvenezer évvel később inkább jól megmondja a magáét egy fontos törzsfőnök..és elmegy kulturáltan vacsorázni, ahol alig kínzott állatból készült pecsenyét eszik annak örömére, hogy ő a nagy homo sapiens mégiscsak a tápláléklánc csúcsán leledzik...
F_Viktor
Akárhogyan számol, ez eddig 2:0 Zeid Raad javára, két ütés, orbán kétszer fogott padlót.

Azoknak a barna orrú, kopasz homlokú orbán-rajongnak azt üzenem, akik megpróbálják az orbánt verő félnek hatalmát megkérdőjelezni, hogy az ENSZ emberi jogi főbiztosa az a poszt, akinek mondandóját az egész világon figyelemmel kísérik.
Lehet számolnotok, az eddigi bekapott két hatalmas sallerrel orbán és a zselés fasz mekkora anyagi kárt okozott az országnak, hány milliárd forintot dobnak ki (lopnak el?) az ablakon, miközben építgetnék Magyarország imázsát!
Jaaa, nagyon jó vicc Magyarország imázsáról beszélni az orbán rezsim alatt... :-)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.