Az Európai Statisztikai Hivatal legutóbb 2014-ben mérte fel, hogy melyik a legsportosabb ország az öreg kontinensen. Nem az olimpiai érmek és pontok számát nézték, hanem azt, hogy a lakosság mekkora hányada sportol rendszeresen. A győztes Svédország lett. A svédeknél az emberek hetven százaléka, életkortól függetlenül hetente legalább egyszer sportol. A következő adat még jellemzőbb: 51 százalék hetente kétszer, de néha még háromszor is folytat valamilyen sporttevékenységet. E mögött az 1980-as években bevezetett anyagi támogatási rendszer is áll, ezt akár nevezhetnénk a svéd taónak is. Tehát egy cég évente, alkalmazottanként 500 eurót írhat le az adójából, ha ezt az összeget a munkatársak sportolási lehetőségeire fordítja. Tehát uszoda vagy edzőterem-bérletet vesz nekik, netán a munkahelyen alakít ki sportolásra alkalmas terepet vagy helyiséget. Szóval: a svéd taóból nem az ottani élfoci és az egyéb látványsportok csapatai kaszálnak. Őket az üzleti szféra támogatja, ha...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: quadrocopter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Tahó, tahó miért vagy tahó, feltshootkay istenit az anyádnak!
peterkelemen
Svédország demokrácia és jogállam. Egy igazi jóléti állam, amiről Orbán illiberális agyhalottjai legfeljebb csak álmodozhatnak. Nekik a nyomor jut a svédeknek meg a jólét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.