Leszállított a buszról, majd a megállóban hagyott egy trolibuszvezető három külföldi férfit Budapesten a múlt szombaton.

Tájékozatlan külföldi utasokat szívatott meg egy budapesti trolivezető – a BKV is megszólalt

Egy szemtanú mesélte az RTL Klubnak, hogy múlt szombaton külföldiek rossz helyen szálltak fel a trolira,  mert valószínűleg nem tudták, hogy hétvégén csak az első ajtón lehet felszállni. Az informátor szerint mások is "benézték" a szabályt, de velük nem volt gondja a sofőrnek.

A troli vezetője

többször is lejátszott a külföldieknek egy magyar nyelvű tájékoztató szöveget, ezt azonban a három férfi nem értette.

Végül az egyik utas elmagyarázta nekik, hogy mi a teendő: előre kell menni, és felmutatni a jegyüket. Ezt viszont nem akarták a tömegen keresztül megtenni, így leszálltak, és csomagjaikat hátrahagyva a megállóban indultak volna a busz elejébe  – a sofőr viszont elhajtott, hiába kiabáltak neki.

Amikor egy másik utas kérdőre vonta a sofőrt, ő azt mondta, hogy

ez nem az ő felelőssége.

A három utas szerencséje az volt, hogy egy hölgy a következő megállóban leszállt a csomagjaikkal és megvárta őket.

A BKV elismerte, hogy megtörtént az eset, és a sofőr hibázott, amikor nem várta meg a három férfit. Azt is hozzátették, hogy a sofőr nem tudta, hogy a táskák ott maradtak, így ebben vétlen.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus1
a Namíb sivatagban kevés trolibusz jár. Ki kellene írni pigmeusul a szabályokat, vagy elcsettegni a hangszóróban. Természetesen ujgur és maori nyelven is a lovárival együtt.
quadrocopter
A BKV-nak már csak a tapló parasztok jutottak!
namihami
Csak igazolni akarta ez a szegény sofőr a magyaros vendégszeretet igazát.
Ezek a külföldiek most egy életre megismerték, hogy áll a BKV a fenti elváráshoz.
F_Viktor
@Equus1: Akkor a trolin lehetett legalább egy olyan ember aki a magyar nyelv mellett még beszélt ujgurul, maoriul és lovárivalul (nem írtad, hogy a kapcsolat ÉS, VAGY?), mert tudott velük kommunikálni. Tehát világnyelv? :-)
advocat
Lovacska1! Ahhoz nem kell tudni idegen nyelvet, hogy az - ujgurul, maoriul, stb. - ellenére a helyes ajtóhoz irányítottak fel tudjanak szállni. Mert valaki e nyelvek valamelyikén felvilágosította őket. És ezek turisták voltak. Nem migráncsok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.