A haza, illetve a nemzeti függetlenség melletti kiállás a Civil Összefogás Fórum (CÖF) által március 15-ére szervezett Békemenet legfőbb üzenete.

Mindezt Csizmadia László, a CÖF alapítója mondta a Békemenet beharangozó sajtótájékoztatóján pénteken Budapesten.

A Békemenet szervezői nem szeretnék, ha az életbemaradásnak újra az iszlám hit felvétele lenne a feltétele

Ennek megfelelően "a melegszívű magyarokból és lengyelekből" álló menetelők "A haza minden előtt" feliratú, Kölcsey Ferenc versét idéző molinó mögött fognak vonulni a Bem tér, Nyugati tér, Alkotmány utca, Kossuth Lajos tér útvonalon; utóbbi helyszínen csatlakoznak az állami ünnepség résztvevőihez.

Ők már nagyon régen készülnek egy újabb Békemenet megszervezésére, és most úgy érzik: elérkezett az idő annak bemutatására, hogy a magyar nemzeti erők milyen többséget alkotnak.

A Bem József téren megtartott sajtótájékoztatón a CÖF alapítója elmondta: a nemzeti szuverenitás melletti kiállás nem azt jelenti, hogy megtagadnák Európát. Ugyanakkor fordulatot látnak szükségesnek az Európai Unió vezetésében, az Európai Bizottság működésében: vissza kell adni a hatalmat a népnek – fogalmazott Csizmadia László.

Bencsik András, a Demokrata című hetilap főszerkesztője, a Békemenet egyik szervezője kiemelte: a közelgő országgyűlési választás legfőbb kérdése, hogy Magyarország megmaradhat-e a saját útján.

Ezért fontos, hogy megújult energiát adjanak egymásnak a nemzeti szuverenitás támogatói a szeretet és az összefogás erejével

- mondta Bencsik.

Bayer Zsolt publicista, aki ugyancsak rendszeres résztvevője a meneteknek, Bem József életútját felidézve arra hívta fel a figyelmet: Bem apó a szabadságharc leverése után, törökországi száműzetésében azért tért át az iszlám hitre, mert az életét mentve csak így tudta megelőzni, hogy kiadják a cári birodalomnak.

A Békemenet elindítói nem szeretnék, ha újra eljönne az az idő, amikor az életben maradásnak az iszlám hit felvétele lenne a feltétele.

Kitért arra is, hogy 1848/49-hez hasonlóan "megint szabadságharcot kell vívnunk". Ma azok ellen "a Brüsszelben tanyázó társadalommérnökök ellen" kell harcolni, akik meghaladottnak tartják a nemzet konstrukcióját, és egy kevert, migránsokkal feltöltött társadalmat képzelnek el. A Békemenet ennek a harcnak a része – mondta Bayer Zsolt.

(MTI)

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
advocat
És ha bemutatnának egy olyan migráncsot, aki kis hazánkban akar maradni. Mert szeretnék legalább egy ilyen látni is. Csak úgy.
advocat
És egy megjegyzés. Feltehetően a törökök nem voltak oda az oroszokért. Mert azért háborúzgattak ők rendesen. Jó. A következő csak később jött. 1853-56-ig (krimi háború). De szerintem nem volt akkora barátság. Különben is az oroszoknak nem kellettek hadifoglyok. Átadták őket az osztrákoknak. Haynau. Ha jól emlékszem.
Gyuri Géderről
Ez a barom nem tudja, hogy a török megszállás alatt nagyobb volt a vallás szabadság, mint a Horthy, és a Rákosi rendszer alatt.
Egyébként én sem szeretném, hogy az életbe maradás feltétele a keresztény hit felvétele lenne. Erre már volt példa a történelembe.
Desischado
@advocat: Na, ezzel én is így vagyok. Akinek esze és lehetősége van, menekül innen, de ha ez a mocsok banda végre megbukik, akkor remélhetőleg megáll a kivándorlás. Ezt a bayert meg a követőit is bíróság elé kell majd állítani, az uszításért, és az emberek szándékos félrevezetésért!
nezelodo
Ezek a makulátlan múltú fiatal, csak az ország érdekét szem előtt tartó CÖF demokraták még a régi viccet sem ismerik, amikor egy orosz vezér megkérdezte a török főnököt, hogy tudták 150 évig megtartani Magyarországot hódoltság alatt? A török elmagyarázta: Nem akartuk őket áttéríteni a muszlim hitünkre, nem akartuk megtanítani őket törökül, és nem ünnepeltettük meg évente velük a mohácsi vész évfordulóját.
evacica
Na ezektől a pofáktól hány a tisztességes magyar!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.