Aki arra számít, hogy Semjént egyszer majd Stüszi-vadászkalapban, vállán a puskájával ábrázolják, valószínűleg téved. Ő annyira vadász, amennyire kereszténydemokrata. Nem vagyok túlságosan érzékeny típus. Kisgyermekként többször is láttam, hogy a család férfi tagjai olykor derékig sárosan érkeznek haza, kezükben a vértől tocsogó vadlibával, vadkacsával vagy fácánnal. A vadászok – az igaziak – jól tudják, hogy szakmájuk jóval többet jelent a puszta zsákmányejtésnél: a férfiak ősi közösségi élményének megélése, az idegpróbáló türelem, a kitartás ugyanúgy része a tevékenységnek, mint derékig gázolni a jéghideg vízben a lelőtt szárnyasért vagy hazacipelni egy termetes vadat. De benne van az állat tisztelete még akkor is, ha a mi kezünkben van a fegyver. Nem is csoda, hogy az ember ősidők óta gyűjti a trófeákat.

Forrás: mno.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
így van ez mikor a műveletlen paraszt-suttyók urizálnak! =))
nezelodo
@RonaGyuri: Látom Te is látod őket, ahogy vasárnaponként csatárláncban, mások elorozott földjén verik fel a vadat, hajtják ki eléd az országútra. ha neked szalad szerencsétlen, még Te szorulsz, mert elütötted az ő vadját! Azt is láthatod, hogy etetik a vadat, amikor meg odaszokott, könnyű a vadászat. Azt is láthatod, hogy terepjáróból lövik a védett egerészölyvet az országúti fa tetejéről, és ha megállsz rácsodálkozva rendszámot olvasni, már dugja is ki a csövet a másik ablakon a tisztességes vadász. Na ennyit ezekről a suttyókról.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.