A miniszterelnök szerint április 8-án arról kell dönteni, hogy vagy útépítés és nyugdíjak lesznek Magyarországon, vagy a menekülteket kell ellátni ebből a pénzből.

„Ideje, hogy elkezdjünk beszélni a bevándorlás pénzügyi hatásairól”

– mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Várpalotai Hírcentrum Televíziónak adott pénteki interjújában, amelyben rámutatott: egy migránsra kilencmillió forintot kellene költeni az európai uniós előírások okán.

A kormányfő szerint ugyanaz lesz a tétje Magyarországon a választásnak, mint minden európai országban az elmúlt 1-2 évben:

az egész európai politika és jövő a migránsokról meg a bevándorlásról szól.

A többi között a német, osztrák, olasz és cseh választáson az emberek arra keresték a választ, el tudják-e kerülni, hogy bevándorlóországgá váljanak, illetve kik a migránsokat támogató és az őket távol tartani akaró pártok.

„Ez a választóvonal” – fogalmazta meg, hozzátéve: Magyarországon a helyzet meglehetősen egyszerű, mert egyedül a kormányzó pártok azok, amelyek az elejétől fogva egyértelműen a bevándorlás ellen, a migráció távoltartása mellett voltak, míg a többi szereplő személyében és pártként is akadályozta ezt a munkát.

Nem lát kivetnivalót Lázár bécsi videójában

Orbán szerint a biztonságról már sok szó esett, látható, hozzátette, hogy Lázár János bécsi videója is egy pontos képet rajzolt az ottani állapotokról. Orbán Viktor szerint amiben még változhat a kampány hátralévő időszaka – és ebben maga is aktív szerepet akar vállalni – az, hogy beszélni kell a pénzről.

„Egy migránsra az uniós előírások szerint kilencmillió forintot el kell költeni, arról nem beszélve, hogy el kell őket helyezni”

– magyarázta a miniszterelnök.

A bajor miniszterelnököt idézve azt mondta: Bajorországban több pénz megy el a migránsokra és az integrációs programokra, mint ami gazdaságfejlesztésre, az egészségügyre és a környezetvédelemre. 

Orbán szerint

a „migránskvóta-rendszer agyonnyomja Magyarországot és akkor útépítések meg nyugdíjemelés helyett migrációra kell költeni a pénzt.”

A kormányfő az interjúban kitért arra is, hogy az európai népek fellázadtak Brüsszel, valamint a globális elit, a nagy pénzügyi érdekcsoportok ellen, akiket Magyarországon Soros György neve testesít meg.

Lázár János bécsi videójáról azt mondta,

helyesli, sőt, minden magyar politikust arra biztatott, menjenek el olyan nyugati városokba, ahol sok bevándorló él és számoljanak be választóiknak arról, mit tapasztaltak.

A képviselő egy hús-vér ember legyen

Orbán Viktor helyi példát hozva arról is beszélt: „természetesen szentségel az ember” ha megbírságolják gyorshajtásért, de a magyar rendőrök megítélése sokat változott, összességében pozitív és elismerő vélemény alakult ki róluk, mert az ország sokkal biztonságosabb lett. Ebben mások mellett Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára – aki a térség parlamenti képviselője – szerepét is méltatta, jelezve, számítana a munkájára a jövőben is.

Orbán azt is mondta, hogy Várpalota a következő négy év komoly nyertese lehet, mert a helyi vezetők és a parlamenti képviselők – Kontrát Károly és Talabér Márta – komoly tervekkel, elgondolásokkal rendelkeznek. A tanuszodát, a 8-as elkerülő utat, a vár- és kórházi fejlesztéseket ők ketten lobbizták ki a kormánynál – mondta, a választás helyi tétjének nevezve, hogy a képviselő „egy hús-vér ember legyen, ne pedig egy postacím”.

Címlapkép: Facebook/Hírcentrum Várpalota

(hvg.hu)

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
A migránsellenes kampányra már a sokszorosát elköltöttétek úgy, hogy titokban beengedtétek őket. Mi a sz@rról hablatyolsz csúti Corleone?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lepényleső
Nincs,de ez aztán végképp nem igaz rátok,s ebből csak egy kiutat látok,-nem szavazok rátok!
evacica
Ilyen pofátlanul kevés ember tud hazudni bele a képünkbe mint Orbán! Amit mond annak a tizede se igaz, csak a népet hülyíti és riogatja!
Desischado
@evacica: Először is, orbán nem ember, hanem egy hazug parazita. Másodszor: már meg sem bír hazugság nélkül lenni. Van kérdés?
SystemError
Mindenkit a félelmei találnak meg végűl. Remélem ezt a féreg szart is a csillagban naponta ötször fogja hátulról megtalálni...
libellle
@szep napot: de örülünk annak, hogy van valaki aki a miproblemankat ismeri és meg is szeretné oldani talán.? hogy ne legyenek kétségei vannak magyarok sokan akik a segélyért
jönnek ide lakni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.