A Fidesz alelnöke szerint azok támadják és próbálják hitelteleníteni a téli rezsicsökkentést, akik kormányon nemhogy nem csökkentették, hanem folyamatosan emelték a rezsit.

Németh Szilárd szerint akik a téli rezsicsökkentés ellen ágálnak, azok korábban emelték a gáz árát. A téli rezsicsökkentést egyébként tavasszal írják jóvá majd.

Németh Szilárd vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: a szocialisták 2002-es hatalomra kerülésük előtt azt ígérték, nem lesz gázáremelés, majd kormányon 15-ször emelték – háromszorosára növelve ezzel – a gáz árát. Ebben az időszakban az embereknek a keresetük jelentős részét kellett rezsiköltségekre fordítaniuk, emiatt pedig több mint 58 milliárd forint tartozást halmozott fel a lakosság – mondta a kormánypárti országgyűlési képviselő.

Németh Szilárd: akik a téli rezsicsökkentés ellen vannak, azok anno többször emelték a gáz árát

FotóMTI/Kovács Tamás

Hozzátette azt is, 2008 és 2010 között, annak ellenére, hogy a gáz világpiaci ára csökkent, a Gyurcsány-Bajnai-kormányok folyamatosan engedélyt adtak az akkor még külföldi energiaszolgáltatóknak a lakossági gázár emelésére.

Megengedték (...), hogy teljesen kizsebeljék a magyar lakosságot, és ha kormányra kerülnének, ugyanezt tennék

- fogalmazott.

Németh Szilárd azt is mondta, hogy az ellenzék a rezsicsökkentés 2012-es elhatározása óta "fúrja-faragja" az intézkedést. Pedig 2010 óta sikerült elérni a gáz és a távhő árának 25 százalékos csökkenését, így Európa legdrágább gáz ára helyett a kontinens második legolcsóbb gázárát fizetik a magyarok – hangsúlyozta.

A most bejelentett téli rezsicsökkentéssel pedig a gáz- és a távhőszámlákon minden családnak jóváírnak 12 ezer forintot – emlékeztetett.

A Fidesz népszerűség-csökkenését jelző közvélemény-kutatásra Németh Szilárd kérdésre úgy reagált: nem foglalkozik népszerűségi mutatókkal. A választás tétjének azt nevezte, hogy Magyarország bevándorlóországgá válik-e vagy megmarad "magyar Magyarországnak".

Azzal kapcsolatban, hogy Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje vasárnap mutatja be árnyékkormányát, a politikus úgy fogalmazott: "várjuk meg április 8-át, hogy mit mondanak az emberek, aztán utána kell szerintem kormányt alakítani".

(MTI)

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ez a bugyuta egymással huzakodó ellenzék, csak ezekre a Rezsi Sziszikre számíthat. Mikor már az emberek kezdenek elkedvetlenedni megszólal az egyik, másik és ontja magából a tömény baromságot, amiért már a legutolsó kocsmában is kiröhögnék! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
Rezsike arról is elfelejtkezik, hogy a forintot is bedöntötték.
herczeg0210
De kicsi Szilárdka, a tavalyi tél keményebb volt, de most meg "olvadozik" a fidesz támogatottsága!
Eladott Ország
Akkor most ti miért nem csökkentitek a gáz árát, te bunkó tahó, szaraházi, tajparaszt, amikor csökkent a világpiaci ár!
papa.49
@Eladott Ország: Mert akkor csökkenne a met. bevétele, és vele együtt a tagok részesedése is, na vajon ki a főrészvényes nem más mint a csutigeci !!!
Eladott Ország
@papa.49: Kell a pénz az oligarcháknak, vazallusoknak.
evacica
Szilárd! Te még mindig szabadlábon vagy? Zárt osztályon lenne a helyed, ennyi zagyvaságot épp elmével nem lehet összehordani!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.